Philips 37PFL5322 - propojeni s PC

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cembry 18. 10. 2007 17:17

Resim nakup TV, cena kolem 25000, uhlopricka nejlepe 37". Docela se mi libi Philips 37PFL5322. Vzhledem k tomu, ze rozhodne bude slouzit k propojeni s PC, zajimalo by mne, jak je to u tohoto modelu s propojenim pres HDMI. Predpokladam pouziti kabelu HDMI-DVI do DVI v PC (vga Geforce FX5200). Grafika nepodporuje HDCP, takze pokud by tv na HDMI portech vyzadovala HDCP, byl bych pravdepodobne nahranej (novou grafiku kupovat nechci). Ma nekdo zkusenost s timto modelem a propojeni s PC? Jaky je rozliseni desktopu v pripade ze pripojim TV jako hlavni a jediny zobrazovac k PC? Podle mne dostupnych informaci (uzivatelsky manual k nim bohuzel nepatri) zobrazi rozliseni 1024x768. Jde to pouzivat i v 1366x768?
cembry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gardfield 18. 10. 2007 17:30

Cus nemam sice presne tvoj model (mam 37PFL9732) ale spojenie PC-TV mi ide dobre. Mam graficku FX5600 a riesim to cez redukciu DVI-HDMI - kabel mam HDMI a vsetko funguje bez problemov - od 760p po 1080i(p). Takze problem by si nemal mat si myslim.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod POiNTER 18. 10. 2007 17:33

Osobne skusenosti s pripojenim tohto modelu k PC nemam... takze sa vyjadrim len k tomu HDCP... HDCP je nutna podmienka pri HD Ready standarte... kedze TV ma HD Ready standart... musi vyuzivat HDCP protokol. Avsak ak sa nemylim, tak to neznamena ze sa k tomu neda pripojit grafika bez HDCP... akurat HD zdroj, ktory bude chraneny HDCP protokolom, bude downscalovany na SD rozlisenie... ale do tohoto az tak moc nevidim, tak ak sa mylim, snad ma niekto opravy.
Mozno by bola pre teba jednoduchsia volba vybrat inu znacku, ktora podporuje aj VGA. Samsung sice nemam v laske.. .ale taka LE37R86BD by sa ti mozno oplatila.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cembry 18. 10. 2007 19:00

Taky jsem si rikal, ze bych mozna zkusil neco jinyho, docela se mi zamlouva sony 37p3000 - sice trosku vic, ale to bych asi zvladnul. Jeste jsem premyslel o Toshibe 37c3030, ale tu jsem jeste nevidel jak hraje.
cembry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod POiNTER 18. 10. 2007 19:49

O Toshibe v poslednom case citam vela pozitivneho... takze pohoda... len by som si preveril ake su moznosti podpory zakaznika... neviem aku ma v cechach Toshiba "zakladnu". Osobne si myslim ze podpora zakaznika je dost dolezita zalezitost pri drahsich produktoch... clovek nikdy nevie, kedy bude potrebovat nieco reklamovat. Ale ako produkt je to v pohode volba.
Mozno by som pozrel aj po Sharpe.
Philips 60PFL9607S
POiNTER
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cembry 18. 10. 2007 20:45

Sharp jsem si nechal predvest v prodejne. Hned dva ruzny kousky, bohuzel presne nevim jaky typy to byly. Z dreamboxu jsem si nahral par ruznych poradu (fotbal, hokej, formule atd.) primo v mpeg-streamu na dvd a nechal si to prehrat. Oba sharpy me moc nepresvedcily. Ani nepotrebuju aby moje nova tv mela digitalni tuner - u nas to jeste asi dlouho nebude potreba a navic mam ten digitalni satelit, takze nevim, jestli treba ten Samsung LE37R87BD bych vyuzil. Kdyby bylo neco podobnyho, ale bez DVB-T...
cembry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cembry 19. 10. 2007 09:04

Nevim, jestli jsem to nejak driv nevidel, nebo to nebylo, ale nasel jsem na netu navod primo na 37PFL5322. K dostani zde. Pokud spravne chapu popis pripojeni PC pomoci HDMI/DVI kabelu na strane 22, tak bych se pripojeni nemusel obavat a mohlo by to fungovat. Je nekdo jineho nazoru?
cembry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod avfi 19. 10. 2007 21:40

cembry: Ja mám síce 32PFL7332, ale po pripojení cez HDMI kábel počítač pekne spoznal, čo za zariadenie som pripojil (ATI Control Center dokonca vypísal, že monitor 2 je Philips LCD TV) a nemusel som nič nejak komplikovane nastavovať... Na desktope mám nastavených 1650x1080 (wide), a pekne sa to zobrazilo aj na telke. Takže podľa mňa sa prepojenia vôbec nemusíš obávať!
avfi
Junior

Odeslat příspěvekod cembry 19. 10. 2007 22:56

avfi píše:cembry: Ja mám síce 32PFL7332, ale po pripojení cez HDMI kábel počítač pekne spoznal, čo za zariadenie som pripojil (ATI Control Center dokonca vypísal, že monitor 2 je Philips LCD TV) a nemusel som nič nejak komplikovane nastavovať... Na desktope mám nastavených 1650x1080 (wide), a pekne sa to zobrazilo aj na telke. Takže podľa mňa sa prepojenia vôbec nemusíš obávať!e/quote]

A jakou mas grafickou kartu v pocitaci?
cembry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod avfi 21. 10. 2007 20:55

cembry: Mám Sapphire X1950Pro, skúšal som aj staršiu X800GTO a tam to šlo tiež. A mal som nainštalované posledné ovládače ATI Catalyst.
avfi
Junior