VYPAĽOVANIE PLAZMY

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod milanides 7. 12. 2007 16:13

K tejto téme som našiel niečo zaujímavé...
Toshiba 47VL963G, Evolve Infinity + 2TB HDD Western Digital, Onkyo DV-SP500, Onkyo TX-DS595, Canton LE107 + LE150CM + LE120, router Asus RT-N56U.
milanides
Junior

Odeslat příspěvekod Gardfield 7. 12. 2007 16:20

Tak sa podel :o)
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 7. 12. 2007 16:20

Hmm, opravdu zajímavé. :D
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod milanides 7. 12. 2007 16:36

:oops: prepacte priatelia, na nieco som zabudol :D uz to ide :-)
http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/03/ ... reen-burn/
Toshiba 47VL963G, Evolve Infinity + 2TB HDD Western Digital, Onkyo DV-SP500, Onkyo TX-DS595, Canton LE107 + LE150CM + LE120, router Asus RT-N56U.
milanides
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 8. 12. 2007 23:20

Pro většinu návštěvníků fóra opravdu výživné téma....
dejv
dejvidek
Junior

Odeslat příspěvekod Dr.Z 10. 12. 2007 09:55

no ja si to doma zkousel, teda nechtene a nechal sem pres noc asitak 9-10 hodin plochu windousu na telce, no rano sem si nadaval,samozrejme ze tam ten obraz zustal i po vypnuti a byl znatelnej i pri prepinani stanic, kazdopadne stacilo pustit tam na 15 minut celoubilou obrazovku + pak tam nechat bezet normal novu treba a pak uz nebylo znat, ze by tam byly jakekoliv pozustatky statickeho obrazu:) uf
My name is Doctor John Zoidberg from the planet Decapod 10
Dr.Z
Junior

Odeslat příspěvekod kamil2268 10. 12. 2007 18:35

Zkoušel to někdo podle toho navodu?Jak dlouho mate plazmovou TV.Já ji mám teprve druhy den diky moc za info...
kamil2268
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AndyDavor 19. 1. 2008 23:30

Mam plazmu a v navode mam napisane, ze prvych 100 hodin sa mam vyvarovat zobrazovaniu statickeho obrazu po dlhu dobu a obrazu ktory nezaberie celu plochu obrazovky (je to univerzalny navod pre LCD aj plazmove modely). Zda sa mi blbost, ze by sa v plazme mohli vypalit cierne pruhy. U LCD to chapem ale u plazmy nie.
Viete mi poradit, ci je to pravda s vypalenim ciernych pruhov u plazmy alebo nie. Kopec DVD filmov totiz nezaberie celu obrazovku a teraz neviem, ci sa im mam vyhybat po prvych 100hodin alebo to kludne mozem pozerat (neviem sa toho totiz dockat, lebo DVD vyzera na tej telke absolutne famozne :D )
AndyDavor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 19. 1. 2008 23:51

černé pruhy se ti na plazmě nevypálí, ale "vypálí" se ti ten zbytek obrazu - budou v něm trochu víc opotřebované luminofory než v těch černých pruzích a pak když budeš mít obraz na celé ploše tak ten rozdíl v jasu bude trochu vidět, nicméně časem by se to mohlo zase srovnat
marts
Expert

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 20. 1. 2008 01:01

tyka sa nejaky takyto problem aj technologie LCD?
(kedze AndyDavor spominal, ze jeho navod je univerzalny pre LCD i plazmove modely)
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 20. 1. 2008 08:39

v návodu u LCD TV SONY mám upozornění že při delším trvalém zobrazení statického obrazu se tento pak může jevit jako "duch", ale že po nějakém čase zmizí. Zažil jsem tento jev v práci na LCD monitoru - měl jsem na něm celý den zobrazené prostředí střihového programu zrovna na stránce s testovacími obrazci které byly v čistých barvách RGB a pak když jsem přepnul na jiný program jsem se divil odkud mi tam ty obrazce pronikají, na noc jsem monitor vypnul a na druhý den už to bylo pryč.
marts
Expert

Odeslat příspěvekod Michal P 20. 1. 2008 13:15

My máme v práci LCD monitory LG 42" na kterých jsou trvale zobrazeny více méně statické záběry ( bezpečnostní kamery ) taky na nich zůstávají duchy. V současné době to reklamujeme u našeho dodavatele, který si k tomu už dokonce pozval nějaké techniky od LG. Jsem zvědav co s tím provedou. Jejich rada přepínat po pár hodinách záběry je pro náš provoz nepřijatelná. Jinak těch důchů na LCD jsem si všiml i u svého mobilu viz téma na mobilmanii Vypálení displeje na mobilu
...
Michal P
Junior

Odeslat příspěvekod AndyDavor 21. 1. 2008 00:13

U LCD by malo dlhodobe zobrazovanie statickeho obrazu sposobovat elektrolyzu tekutych krystalov. Aspon to je info ktore mam, ale nerucim zan.
AndyDavor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 21. 1. 2008 20:34

jo, takhle to blbnulo u prvních digitálních hodinek s LCD - tekuté krystaly byly řízeny staticky jednosněrným proudem a časem se elektrody odleptaly. U současných digitálek už je řízení střídavé takže tento jev vymizel, ale jak jsou řízené LCD u monitorů to nevím.
marts
Expert

Odeslat příspěvekod Michal P 12. 3. 2008 18:17

Michal P píše:My máme v práci LCD monitory LG 42" na kterých jsou trvale zobrazeny více méně statické záběry ( bezpečnostní kamery ) taky na nich zůstávají duchy. V současné době to reklamujeme u našeho dodavatele, který si k tomu už dokonce pozval nějaké techniky od LG. Jsem zvědav co s tím provedou.
...
Michal P
Junior

Další stránka