LCD- odstoupení od smlouvy

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Eye_of_the_beholder 20. 12. 2007 12:49

Koupil jsem na itek.cz lcd televizi, ale rozhodl jsem se ze si ji nenechám a chci vrátit peníze. V telefonu mi ale sdělili, že když už to zboží bylo rozbaleno, tak nelze uplatnit ten nárok vrácení zboží do 14 dnů. Je to všude tak, nebo jsem narazil na neseriozni e-shop?
Eye_of_the_beholder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gardfield 20. 12. 2007 13:14

Jednoznacne na neseriozny e-shop. U nas (SR) je este podmienka ze to musi byt vratene v originalnom a neposkodenom obale (tyka sa to hlavne krabic a pod.).

EDIT: Narok na vratenie penazi za tovar je len u internetovych a zasielkovych obchod (opat myslim SR). a je jedno ci je to odbalene alebo nie.
Gardfield
Junior

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 20. 12. 2007 13:33

Jednoznačně máte nárok na vrácení peněz. Že zboží nesmíte rozbalit je blbost.... Jestli se budou cukat obraťte se na ČOI. Chtějte, ať vám to firma dá písemě. A především jim musíte v termínu (do 10 dní) poslat dopis, v němž odstupujete od smlouvy. Telefon vám zapřou..
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod Martin.Z 25. 12. 2007 20:08

Nenech se zastrašit, nárok na vrácení plné částky máš daný zákonem. Zboží můžeš (musíš) rozbalit, vyzkoušet a když ti nevyhovuje tak to můžeš vrátit nazpět. Bez rozbalení není logicky možnost vyzkoušení a na tu máš při nákupu na dálku právo.
Martin.Z
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Chupacabras 7. 1. 2008 15:34

Každopádne nás informuj o priebehu. Som zvedavý ;)
Chupacabras
Junior

Odeslat příspěvekod libor007 13. 1. 2008 00:15

Tak jak to dopadlo?
libor007
Kolemjdoucí