Kupil som plazmu PANASONIC TH-42PX7E 100Hz ;-) 25000sk super

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod BLAZ 5. 1. 2008 22:02

Kennyakiller: v tom ti neporadím, v Praze máte 3 multiplexy a každý vysílá odjinud :-( Praha je dost členitá - údolí i kopce. Každopádně pokud je signál, tak ti určitě stačit bude. TV má dost citlivej tuner (lepší než jeden u nejlepších externích settopboxů Strong). Já bydlim v soukr. baráku a majitel je šílenec do lovení digisignálu, takže se postaral :-)
BLAZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 5. 1. 2008 23:44

To Lucifer:
Obidve veci na tom panasonicu mat naraz nebudes. Tam je len to HDMI. i ked, teraz ma napadla velmi komplikovana moznost mat domace kino cez scart a aj tak vo vysokom rozliseni(podla manualu tam nie je problem,, scart to zvladne, len to nebude digitalny prenos...
No a potom Comp pripojis cez HDMI a nejaku redukciu, kedze asi na grafike nemas vystup HDMI...

Ak ti to velmi neva to vytahovanie kablov, tak chod do PX7, vraj ma nakoniec 100 Hz, a podla manualu priblizne podobne veci...
JE tam aj sada V-Real 2...ale tym 100Hz som si nie uplne isty, bo v manualy co je na nete sa o tom nepise, ale jeden majitel PX7 tu niekde v inej diskussi to spominal, ze to tam ma...hodim ti na to link
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BigFoot007 5. 1. 2008 23:45

BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gejza 2 6. 1. 2008 12:34

Ja mám Panasonic PV 70E odporúčam.Super obraz v SD formáte, 2x HDMI a pod.
Gejza 2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gejza 2 6. 1. 2008 12:53

...a nekupuj Samsung je to šunka oproti Panasonic PV 70E.
Gejza 2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavomir 6. 1. 2008 13:41

Chcem sa opytat, preco odsudzujete plazmy od LG. LG je vyrobca panelov a v za rok 2006 LG vyhral EISA cenu za najlepsiu plazmu 42PC3RR1. Ja mam PC3RA, to je ten isty model, ale bez toho HDD rekordera a musim povedat, ze obraz na analogu je vynikajuci, na DVD a cez VGA excelentny. Preto nevidim dovod na zahadzovanie LG plaziem.
slavomir
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 6. 1. 2008 16:29

PV a PX su totzne modely az na digitalny tuner!!!

LG nezahadzujem, dnes uz je svetova spicka vytrovnana, ale predsa len su dvaja vyrobcovia co sa primarne zameriavaju na plazmu, a to jest premiovy pioneer, a nepremiovy Panasonic.
Presne to zmaknute nemam, ale nemyslim si ze LG robi odzaciatku plazmy.
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavomir 6. 1. 2008 20:34

ano LG robi plazmy od zaciatko, aspon podla mojich znalosti.
slavomir
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 6. 1. 2008 22:03

Tak sa velmi ospravedlnujem, ale proste vbzhladom na plazmu, narocnost vyrobnej technologie(pri ktorej je vzdy aj nejaky ten chybny panel, v porovnani s LCD, kde je toho minimum), berem Panasonic a Pioneer ako leadrov tohoto odvetvia.
Samsung berem osobne ako gigant, ktory sa neskutocnym sposobom tlaci a tlaci a nejde na to zle. Ale este stale ho neberem ako spickoveho hraca.
Toto je moj nazor na vec, prosim neukamenujte ma. Je to asi trochu staromodne, ale ja uz som raz taky...

A keby sa tu riesilo LCD, tak som za Sharp, pripadne philips, samsung, mozno aj to nejake sony, len by muselo ist dolu cenou...
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zd69 7. 1. 2008 14:30

dnes byla Las Vegas predstavena nova řada plazem Panasonic pro rok 2008 (uvedení na trh cca březen). Myslím,že to bude velmi zajímavá telka pokud bude cena v té hladině jako je stavající model PX70
zd69
Junior

Odeslat příspěvekod R0MAN 7. 1. 2008 20:03

Vypadají pěkně ale asi to bude vyšší cenová kategorie (řada PZ = full HD). O řadě PX je jenom zmínka. http://ces.cnet.com/8301-13855_1-984165 ... l?tag=head
R0MAN
Junior

Odeslat příspěvekod Lucifer-69 7. 1. 2008 20:12

Pozdravujem BigFoot007, BLAZ a ostatných majiteľov plazmových TV. Toto forum mi pomohlo pri výbere plazmy a hoci to bola trošku dlhá cesta na koniec sa podarilo. Bohužial som bol pri výbere obmedzený 30000sk A hoci sa mi najviac zapáčil model od Panasonicu TH-42PX70E je to naozaj skvelá plazma, obraz a možnosti pripojenia, len ta cena bola pre mna trošku veľká . Tak som rozmýšľal nad druhou možnosťou . Samsung PS42C96HD ale stále som chcel zostať pri značke Panasonic. Tak ako ďalšia prišla do úvahy plazma Panasonic TH-42PV70P. Ale ta nemala dig.tuner. Ale zase zaručovala dobrý obraz... podobne parametre X70 Ale rozhodol som sa, že prv to porovnám v predajni. Zameral som sa na datart mal som to hneď po ruke... Po príchode do predajne som zistil že TH-42PX7 nemajú a tak som to nemohol porovnať s TH-42PV70P ale videl som PX70 a poviem vám je to naozaj skvelá plazma ten obraz... super!!!:-) Ale kvôli tej cene som vedel že ju ešte zatiaľ nekúpim :wink: no ale neva. Inak nič proti LG a Philips ale to som už ani po tom ako mi par ľudí povedalo svoj názor a preštudoval so pár vecí a tým že som mal len jeden pokus pri kúpe plazmy :-D som sa rozhodol vsadiť na overenú kvalitu a značku čím sa nedá podľa mňa nič pokaziť. A hoci aj v nižšej triede ale značka (kvalita...) V ďalšej predajni som už mal viac šťastia a vedľa seba stála TH-42PV70P VS. TH-42PX7 na obidvoch prístrojoch hralo nejaké DVD a to čom videl ma dosť prekvapilo obraz na obidvoch prístrojoch bol úplne identický!! A to aj napriek tomu, že V70P ma papierovo lepší kontrast 10000:1 a ako tu už na tomto fore bolo spomenuté panely oboch prístrojov su asi rovnaké... No rozdiel som naozaj nevidel. Len náhodou so stretol dvoch známych ktorých som poprosil nech to porovnajú a bez toho aby som im niečo povedal o parametroch... lajicky :-) lepší, horší obraz. Obaja sa zhodli, že obraz je identický, dokonca tvrdili že na PX7 je ešte trošku lepší, je to len subjektývne hodnotenie a môže to byť aj nastavením? Ale musím povedať že PX7 ma veľmi milo prekvapila rovnaký obraz ako PV70P. Prišiel ku mne predavač a postaral sa mi o ďalšie prekvapenie keď mi povedal, že na Panasonic TH-42PX7 majú ešte svoju akciovú cenu, tie isté predajne vzdialené od seba cca 3km a 3000sk lacnejšie aj ako na ich vlastnej inter,stránke :-D veľmi som to neriešil a včera som si ju kúpil Panasonic TH-42PX7 za cenu 25000sk!!! v tejto cene si znám.zakúpi nedávno 82cm LCD 5000:1 a podľa mňa nič moc, za tu cenu sa ešte predavajú 82cm LCD Čo sa týka :-) Panasonic TH-42PX7 priznám sa že ta cena, za ten super obraz ma dostala a je to 106cm a o dosť lepší obraz za tu cenu. Samozrejme musel som oplakať +1vstup na HDMI a PC čo ma trošku viac mrzí ako to 2x HDMI. Osobne mi stačí pripojiť len domáce kino cez HDMI a to je všetko, prehodnotil som na čo tu plazmu chcem a to PC pripojenie možno ešte nej.poriešim. Dal som si ju priviesť a tak bude až v sobotu. Môj osobný názor je, že pre menej náročných uživateľov čo sa týka možnosti pripojenia... je to za tu cenu dobra voľba a je v tom aj dig.tuner. O rok ju dám priateľke a sebe kúpim TH-42PX70E alebo niečo lepšie ;-) Tento týždeň k tomu kúpim nejaké domáce kino nech je to komplet. Keď to v sobotu zapojím potom napíšem aký mam s toho dojem :-D 8)
Lucifer-69
Junior

Odeslat příspěvekod IceDive 7. 1. 2008 20:28

Ja som dnes zrusil objednavku na 50PZ700. Po vianociach je to nedostatkovy tovar a rozhodol som sa teda rovno pockat na novy model, ktory sa pevne verim zacne niekedy v marci predavat. :)
IceDive
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 7. 1. 2008 21:15

jj. o rok uz PX70 nekupis. dnes vraj predstavil panasonic na CES nove radz na tento rok.
Inak ta cena je super...Roymzslam ye ak budem musiet dat babkin telkac prec, tak jej tam kupit presne to iste, len nevies, su to schopni dovieyt aj do BA???

Jo jedna rada pri domacom kine, fakt chod po niecom co ma HDMI a upscaling. Ten rozdiel je fakt cititi. A este kvalitne kable!!!
Upscaling ti na tuto plazmu staci 720p...

Potom posli vysledky. celkom ma to zaujima, napriklad aj to ze ci tam mas v menu tych 100Hz...
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucifer-69 7. 1. 2008 22:17

Ten model sa rozpredá a už nekupiš a v pohode ti ju privezú aj do BA ak máš nákup na 25000sk aspoň myslím... tak celé Slovensko možno ju majú za takú cenu aj v BA??? No nechápem že na vlast.inter.stránke čo mi v datarte predavači povedali že majú lacnejšie ceny ako v predajni, lebo to je internetový predaj. A na moje počudovanie,ako som už spomenul mali ju v tej predajni za takú super cenu TH-42PX7. V tej prvej predajni bola cena identická ako na nete. Ufff :-D ešte šťastie, že nekúpil v prvej, ušetril ;-)xi
Lucifer-69
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka