Otázka ze školy/plasma na stropě?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mimous 13. 2. 2008 19:34

Dobrý den. Dnes se nás profesor na fyzice ptal proč nemuže být plazmová televize na stropě? Prý to někde slyšel a sám neví proč. Vite to někdo? Je to pravda? Proč?
prosím odpovězte :D
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 13. 2. 2008 19:51

No myslim ze muze...jednou byla reklama a tam meli televizi na strope, ale nevim jestli to bylo LCD nebo plasma.

Ale jestli si tvuj ucitel neplete plasmu s LCD...me napadlo ze si z neho nekdo udelal srandu ohledne tekutych kristalu...nevim no...
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod fernetik 13. 2. 2008 19:53

podla mna je to blbost... :mrgreen: //seci vieme ze plazma moze byt hocikde :mrgreen: :mrgreen:
**Naco si nepamatam to sa nestalo**
Core2Duo E6400@3,6GHZ
Corsair 2x1024MB DDRII 1066MHZ
GeForce GTX280 1GB

Cowon D2 4GB black(fw 3.57)+ Kingston SD 2GB + Sennheiser PX100 + Etymotic ER6i Black
fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod mimous 13. 2. 2008 19:58

tak jo dik
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 13. 2. 2008 20:26

No, já bych si nebyl tak úplně jistý, že může být kdekoli. Neměla by se, myslím, ani naklánět na stranu. Ale na to jistě odpoví nějaký videomaniak. :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod vanDave 13. 2. 2008 20:26

Slawall píše:...jednou byla reklama a tam meli televizi na strope, ale nevim jestli to bylo LCD nebo plasma.

Mám pocit, že to byla reklama na plasmu Philips.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Slawall 13. 2. 2008 20:41

jj taky myslim...a tam ji meli na strope uplne vpohode...
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod vanDave 13. 2. 2008 20:56

No jo, znáš to, reklamy...:)
Teď jsem si stáhl návod na plasmu Panasonic a píšou tam:
Převážet pouze ve vzpřímené poloze:
Přemisťování televizoru s panelem displeje obráceným směrem vzhůru nebo dolů může poškodit vnitřní elektrické zapojení.e/quote]
Naposledy upravil vanDave dne 13. 2. 2008 22:58, celkově upraveno 1
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Koffee 13. 2. 2008 20:57

no jestli muze byt na strope, tak mi reknete, proc se plazma prevazi (a je to i doporucovano) pouze na stojato tak, jak ma stat a ne v leze, at uz obrazvkou nahoru nebo dolu..??
Koffee
Junior

Odeslat příspěvekod vanDave 13. 2. 2008 21:03

Protože by mohlo prasknout krycí sklo.
Tady píšou, že plasma naležato být nesmí. A v diskuzi tam někdo psal
naplocho(na strop) nepujde dat ani vetsina LCD, jelikoz na to nejsou konstrukcne staveny. Proste se zlomi(videl sem na vlastni oci).

Navíc bych řekl, že při umístění PLASMY/LCD na strop by mohly být docela velké problémy s odvodem tepla...
Naposledy upravil vanDave dne 13. 2. 2008 21:11, celkově upraveno 1
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EKKAR 13. 2. 2008 21:10

Nj, ale vysloveně píšou PŘEMISŤOVÁNÍ - takže když ji opatrně PŘEMÍSTÍM z obchodu domů a ponesu ji přitom napalcato, můžu ji nechtěně poškodit? Proboha, jaká to 3,14čovina, když uvnitř není žádná pohyblivá součást? Ach jo, zase nějaký(á) málo vydělávající středoškolský(á) podpedagoderast(ka) překládal(a) coby přivýdělek silně technickou nglish a jeho(její) technické nadání končilo u zmáčknutí tlačítka na DO... Jediné výhrady uváděné výrobci k umístění veškerých elektronických spotřebičů se týkají omezování průchodu chladicího vzduchu přístrojem a jeho nejbližším okolím. Takže pokud dám plazmu vodorovně těsně pod strop, bude mít možná problémy s chlazením - příkon kolem 200 - 250W u stropu, kde už normálně je teplota vyšší než v běžné výšce kolem 1 - 1,5m, navíc omezený pohyb vzduchu, který už nebude mít od teplého panelu kam stoupat - tohle bude asi daleko větší problém, než nějaký možný mechanický otřes...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Slawall 13. 2. 2008 21:13

a k tomu prevozu...kdyz jsem videl, jak se k tomu prodejci nekdy chovaji...chtelo se mi az zvracet...takze pohybvani s ni po byty neni problem...si myslim---
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod vanDave 13. 2. 2008 22:16

Podle mě Panasonic umístění v horizontální poloze vůbec neuvažuje, návod popisuje pouze zavěšení na zeď.
Přeložené je to dobře:
Transport only in upright position:
Transporting the TV with its display panel facing upright or downward may cause damage to the internal circuitry.
...
Nur aufrecht transportieren:
Wird der Fernseher mit nach oben oder unten weisendem Bildschirm transportiert, kann dies eine Beschädigung der Schaltungen im Geräteinneren verursachen.n/quote]

Ikdyž upright je spíš svisle, tak nevím. :)

A co myslí těmi vnitřními obvody by mě taky zajímalo. :) Třeba tím myslí prohnutí celé desky s plošnými spoji - kdo ví, jak je tam uchycená nebo co na ní všechno je. Ventilátory jsou doufám uchycené k zadnímu krytu.

Ještě jsem se díval do návodu na LCD Panasonic a taky je tam: Převážejte pouze ve vzpřímené poloze.

Uvidíme, jestli nám k tomu něco řekne POINTER.
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Krayzie 14. 2. 2008 01:32

vanDave píše:Podle mě Panasonic umístění v horizontální poloze vůbec neuvažuje, návod popisuje pouze zavěšení na zeď.
Přeložené je to dobře...
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KillerZero 14. 2. 2008 01:46

Krayzie: Ne, to spíš ty neumíš česky.
vanDave: Taky je možný že je to špatně přeložený i do AJ.
KillerZero
Mírně pokročilý

Další stránka