Otázka ze školy/plasma na stropě?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Henry2 14. 2. 2008 07:37

Vodorovna poloha neni dobra z toho duvodu, ze panel se sklada ze dvou skel (predni a zadni) a mezi nimi je nanesena vrstva z nejakeho materialu, ktera vytvari pixely
Obrázek
Skla jsou k sobe pridelana jen na krajich. Material, ktery vytvari pixely nelepi, takze skla u sebe nedrzi. Zadni sklo je nalepeno na kovove podlozce, takze to se nedeformuje, ale predni sklo se muze prohnout (kdyz se plazma polozi) a muze dojit ke dvema vecem: 1, plyn v pixelech jiz neni oddelen tim sklem, takze dojde k porucham vyboju 2, vibracemi skla se porusi onen material mezi skly (je docela mekky, asi jako krida) a pixely se nenavratne znici. Z duvodu vybouleni predniho skla se plasma neda pouzivat od nejake nadmorske vysky, protoze tam neni dostatecny tlak, ktery by tlacil to sklo nazpatek, takze jeji instalace na strop je vlastne to samy, jako instalace na horach. A samozrejme cim vetsi panel, tim je to horsi. tipoval bych tak od 50 palcu vejs.
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Krayzie 14. 2. 2008 08:55

KillerZero píše:Krayzie: Ne, to spíš ty neumíš česky.e/quote]

Ty mi chces tvrdit, ze to transport znamena umiestnit? Ten uryvok, co vanDave cituje, popisuje iba sposob prepravy, o umiestneni nie je ani rec a mal som pocit, ze vanDave sa ohladom umiestnenia odvolava na danu citaciu.
Poprosim o normalne vysvetlenie, ale nie formou Napoleonskeho komplexu (ako zvyknes reagovat).
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slawall 14. 2. 2008 11:50

On to myslí zřejmě tak, že když se plasma může převážet jen ve vertikální poloze, že se tak i musí umístit.
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod Jersey II. 14. 2. 2008 12:02

Krayzie: Mně také přijde celkem logické, že když výrobce napíše, aby se při převozu nedostal televizor do horizontální pozice, pravděpodobně má také na mysli, aby se do této polohy nedostal nikdy. Henry2 to napsal poměrně zajímavě.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod KillerZero 14. 2. 2008 12:03

Krayzie píše:
KillerZero píše:Krayzie: Ne, to spíš ty neumíš česky.e/quote]
Ty mi chces tvrdit, ze to transport znamena umiestnit?

Ne, tim chci tvrdit že nikde nic takovýho netvrdil.

Mimochodem, malej nějak zvlášť nejsem, tak jakej napoleonskej komplex?

//Jersey II.: Debatujte, prosím, raději o poloze televizoru, komplexy si nechte na jindy. :wink:
KillerZero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mimous 14. 2. 2008 15:15

to henry: moc děkuju, to je to co jsem potřeboval vědět. Kde s to našel?
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 14. 2. 2008 15:21

To Jersey II: Nejlepší POLOHA u televizoru, kterou znám, je horizontální. Má minimální potenciální energii a její stabilizace z tohoto důvodu nevyžaduje téměř žádnou dodatečnou energii. Tuto činnost moje drahá 1/2 nazývá GAUČING, disciplína "Leh naznak/na bok s výdrží"...
O jiných, také příjemných POLOHÁCH, můžeme diskutovat (po 22. hodině) na poněkud jiném fóru...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jersey II. 14. 2. 2008 15:31

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Problém této POLOHY jsou však určité negativní faktory, které při její aplikaci vznikají. Nejčastějším problémem je vychýlení páteře, což může dojít až do stádia kyfózy či lordózy. Dalším, často diskutovaným, poté ukládání tukových zásob do problematických partií, což bývá podporováno požíváním chmelových alkoholických nápojů. Ideální se mi zdá poloha v POLOLEŽE, při čemž nedochází k velkému namáhání tricepsů a bicepsů při činnosti spojené s nakláněním moku v lahvi. Blahodárně také působí časté masáže a sledování fotbalové přenosu. Vliv na psychiku je v tomto případě více než dobrý.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod mimous 14. 2. 2008 15:32

no já se osobně v těhle novejch telkách LCD/plazma, nevyznam. mám 22"LCD monitor LG a telku máme ještě old Mascom :lol:
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 14. 2. 2008 16:02

ja mam u compu CRT prave proto ze se v tom vyznam...:)
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod mimous 14. 2. 2008 16:30

a platí toto pro Plasmu i LCD?
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 14. 2. 2008 16:33

Tvoje otazka je trosku divna...mam ji chapat ze se ptas jeslti se muze LCD povesit na strop?
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod mimous 14. 2. 2008 16:37

Slawall píše:Tvoje otazka je trosku divna...mam ji chapat ze se ptas jeslti se muze LCD povesit na strop?

no jestli se také LCD nesmí dávat na strop
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 14. 2. 2008 16:39

Převážet pouze ve vzpřímené polozep/quote]

Z manuálu na Panasonic LCD TX-37LZD70F.

Takže asi to samé, jako u plasmy.
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod vanDave 14. 2. 2008 20:55

KillerZero píše:vanDave: Taky je možný že je to špatně přeložený i do AJ.i/quote]

Jj. V němčině už je to ok. Jinak děkuji Tobě a Jerseymu II za zastání.

To Krayzie: Porovnej si citace z návodů v mých příspěvcích z 13.2.2008 20:56 a 13.2.2008 22:16.
Celou dobu se tam píše o převážení...
A k té větě: Podle mě Panasonic umístění v horizontální poloze vůbec neuvažuje, návod popisuje pouze zavěšení na zeď.
V návodě pod odstavcem, kde je poznámka ohledně toho převážení, je popis příslušenství - držáků - je tam zmíněno pouze zavěšení na zeď - buď ve svislé poloze nebo v mírném náklonu.

to Henry2: Super. Díky.

Fotka je ze článku: ZDNet.com Definition for: Plasma Display
LCD: ZDNet.com Definition for: LCD
Naposledy upravil vanDave dne 14. 2. 2008 21:36, celkově upraveno 3
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka