No tak plazma je na ležato podle mě poněkud zbytečná, na stropě jí maj tak leda v reklamách, opravdu si nedokážu představit, že bych si na strop montoval plazmu..
Důvod je podle mě celkem jasný, jak již tu někdo psal. Zobrazovací panel plazmy se skládá ze dvou skel mezi kterými je mřížka buněk obsahujících xenon, neon a helium a pokrytých fosforem,ty tvoří pixely. Vnitřní strany obou skel jsou pokryty nevodivou vrstvou. mezi vnějším sklem a mřížkou i mezi vnitřím sklem a mřížkou je sada elektrod(uvnitř nevodivé vrstvy). mřížka je zezadu uzavřená a zepředu od nevodivé vrstvy oddělená vrstvou oxydu hořčíku. Všechny tyto části k sobě samozřejmě nejsou nijak přilepené nebo podobně připevněné. - tolik k technologii plasmy

Proč ji nemít horizontálně?- Protože sklo je relativně těžké a může se prohýbat jak už bylo řečeno. je tam proto, aby udržovalo elektrizovaný plyn (plasmu) uvnitř buněk, no a když bude prohlé tak neudrží, co bude pak to netuším

- Sklo může samozřejmě prasknout ale to si nejsem úplně jistý.
- Protože větrání je nastaveno na vertikální montáž, prosté a jasné.
- Protože mi někdo řekněte, na co pověsíte ze stropu třeba 40kg televizi a budete mít jistotu že tam zůstane?
- Protože ani závity na zadní straně TV nejsou dělané na to, aby na ně byl vyvýjen tah plnou vahou televize.
A kdy podle mě horizontálně být může?- Když na něčem leží, něco prostě podpírá sklo a to se tím pádem neprohýbá do volného prostoru.
=====
Každopádně ať už je to reálné nebezpečí nebo ne, kdo z vás si lajsne koupit si TV za nemalý peníz a pak ji pokládat či věšet horizontálně když je to na krabici i v manuálu výslovně nedoporučeno? (tj, záruka na to neplatí) To si asi raději dá většina lidí tu práci a přesune jí vertikálně.
P.S.: Padl tu argument, že nic nehrozí, protože v televizi nejsou mechanické součásti. No tak to je argument jak noha, v kýblu s vodou také nejsou mechanické součásti a i malé dítě ví, že má smysl nosit ho dnem dolů...