Panasonic TH-42PX80E: test televizoru

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod koben 14. 3. 2008 12:09

Tak se nám tu dnes představil tento televizor k celému testu mám několik výhrad, chválit zvuk jakéhokoliv velkoplošného zobrazovače nepokládám za plus k testu, 90% těchto panelů bude zapojeno v systému dom.kina, tutíž zvuk nebude rozhodující ,ale budiž, 10% pochluchačů bude stačit, ale to předvedl Panasonic s EPG je naprosté diletantství ,to si dnes nedovolí ani neznačkové asijské firmy !!!
Já bych ho okamžitě šel vrátit, obyčejný set top box za 1000 Kč ho převálcuje všemi směry, je to absolutní degradace digitálního příjmu u mě je tento výrobek totálním propadákem a nikomu ho nedoporučuji!
koben
Junior

Odeslat příspěvekod Krayzie 14. 3. 2008 12:31

Pre niekoho je EPG podstatne, pre niekoho (vacsinu) to podstatne nie je. Ta vacsina ma totiz kablovku (dig. alebo analog), satelit alebo IPTV a tito ludia v zivote nevyuziju integrovany DVB-T tuner a jeho EPG, lebo maju na TV prijem externy STB/prijimac.
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod j.dodo 14. 3. 2008 13:33

osobne ma test tiez velmi sklamal. kedze som pred casom kupil 700..prave kvoli tomu,. ze mi nestacili vstupy a vystupy na 70.. tak som cakal, co povie tato novinka.. ale z testu som sa vobec nic nedozvedel... vlastne o teste ani nemoze byt rec, pretoze nic netestovali, len ho zapli... ale inak musim suhlasit s Krayziem... jedna sa zobrazenie.. ja mam tiez signal zo sat.. a samozrejme EPG odtial.. takze dvbt nevyuzivam. a co sa tyka zvuku.. tiez som si vzdy myslel, ze ho netreba, lebo to poslem cez moju zostavu, ktora je celkom slusna... ale 700 ma 6 reprakov a kedze som to nezapojil hned, lebo som to chcel pocut ako to hra...a neskor ani nebol dovod.. som plne spokojny..samozrejme z dvd to imoze ist cez receiver. ale aj tak to nie vzdy zapnem. ale na bezny program nic nezapinam...
j.dodo
Junior

Odeslat příspěvekod koben 14. 3. 2008 14:52

Většina ? To snad nemyslíš vážně :D
V loňském roce se oživil zájem i o individuální satelitní příjem digitálních paketů CS Link a Sky Link. TT Kartu providera TRADE and TECHNOLOGY, a.s. má zaregistrovanou 215 000 diváků, přístupovou kartu diGITALlink konkurenčního providera GITAL, s.r.o. vlastní na 150 000 individuálních příjemců.

Pokud k těmto počtům přidáme odhadem cca 50 tisíc „neregistrovaných“ diváků, kteří sledují digitální satelitní programy bez přístupových karet či případně na jiné, u nás neoficiální karty podmíněného přístupu, bude mít z celkového počtu cca 3 900 000 domácností satelitní přijímač opravdu 20%.

Individuální satelitní příjem tak velmi zdatně dohání konkurenci v kabelových sítích. Ke konci roku 2007 bylo totiž v České republice podle statistik a odhadu na 905 tisíc domácností, které jsou zákazníky různých operátorů kabelových systémů, z celkového počtu 1,5 milionu domácností, které jsou připojitelné. Plně „digitálních“ kabelových domácností (DVB-C) je nyní asi 140 tisíc.
koben
Junior

Odeslat příspěvekod IceDive 14. 3. 2008 17:03

Kvoli EPG nazvať túto TV totálnym prepadákom, to si dosť prehnal. Myslím, že na TV je najdôležitejší obraz a ten má táto telka v danej cenovej kategórii skvelý.
Ide o základnú modelovú radu plazmových televízorov. Predpokladám, že vyššie modely budú mať EPG v poriadku
IceDive
Junior

Odeslat příspěvekod koben 14. 3. 2008 17:38

Určitě nepřehnal,technologie plošných zobrazovačů jsou si velmi podobné, využívají stejných algorytmů pro zpracování digitálních dat měl jsem možnost navštívit několik výrobních závodů jak v Soulu tak Tokiu, výrobní linky jsou plně automatizovány a technologie pochází od stejných dodavatelů, dnešní moderní televizory se právem odlišují právě uživatelským konfortem, který tento tip panasonicu nenabízí, EPG je konfortní řešení každodenního sledování tv programů, je to velice exponovaná, každodenně v každém okamžiku používatelná součást moderních televizorů, což i přez velké množství přípojných míst, včetně paměťových karet ,tento výrobek nenabízí.
koben
Junior

Odeslat příspěvekod Krayzie 14. 3. 2008 17:45

Neviem, co sa stale rozculujes. Ked sa ti ten TV nepaci, tak je to tvoja vec, ale pre mna je najdolezitejsim parametrom na TV obraz + pripojitelnost k PC, ostatne ma vobec nezaujima (TV program, 2 kliky na mysi).
Krayzie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IceDive 14. 3. 2008 17:54

Práve som čital, že rada PZ85 uvedená v apríli má mať 7dňové EPG takže to bude asi ako som hovoril. Vyššie rady to budú mať OK.
IceDive
Junior

Odeslat příspěvekod Kasprik 14. 3. 2008 21:42

Mám 37 PX70 a musím říct, že pro mě je důležitý obraz a ne nějaké EPG. To mě tam vůbec nechybí, hlavně že obraz je super.
Kasprik
Junior

Odeslat příspěvekod DaveDave 14. 3. 2008 22:10

hele Koben ty děláš někde v kolbence..? Co to tady meleš za blbosti...
Televizi si kupuju aby měla dobrý obraz. Od zvuku je domácí kino a na EPG ti každej prdí... Když ho někdo chce tak to zajistí něco jinýho. STB, DVD přehrávač atd. Nazdar.
DaveDave
Junior

Odeslat příspěvekod koben 15. 3. 2008 09:44

DaveDave píše:hele Koben ty děláš někde v kolbence..? Co to tady meleš za blbosti...
Televizi si kupuju aby měla dobrý obraz. Od zvuku je domácí kino a na EPG ti každej prdí... Když ho někdo chce tak to zajistí něco jinýho. STB, DVD přehrávač atd. Nazdar.
koben
Junior

Odeslat příspěvekod DaveDave 15. 3. 2008 10:56

koben píše:Ale já přeci vůbec nemluvím o obraze ,ale o komfortu uživatele a pokud DVD přehrávač nahradí programového průvodce, tak to si musím tedy rozšířit znalosti ,pro úplnost potvrzuji že dělám v kolbence Elektronic Compeny of Europe jako koordinátor dílčích požadavků firem .
Naposledy upravil bombul dne 18. 4. 2008 23:16, celkově upraveno 1
Důvod: Prispevky upravene, bohuzial pri prechode na SP sa cast prispevku stratila.
DaveDave
Junior

Odeslat příspěvekod koben 15. 3. 2008 11:13

Samozřejmě že to vím a právě proto mě děsně rozčílilo že Panasonik který jako první přišel s takovouhle výbavou u svých DVD recordérů DVB-T tuner pro příjem digitálního pozemního vysílání • přehrává DVD-RAM, DVD+R/RW/DL, DVD-R/RW/DL, DivX, (S)VCD, DVD-Audio (2 k.), CD-R/RW, MP3, JPEG • MP3, JPEG a DivX přehrává i z DVD-R disků, JPEG i z DVD-RAM • režimy záznamu na DVD: 1(XP), 2(SP), 4(LP) a 6/8(EP) hodin pro jednovrstvé DVD disky a 1:45(XP) až 14:20(EP) hodin pro dvouvrstvé DVD disky • kapacita pevného disku: 55(XP), 111(SP), 222(LP) až 443(EP) hodin • záznam s flexibliním datovým tokem (optimální využití kapacity disku) • Time slip – současné přehrávání a nahrávání • HDMI výstup (upscaler až na 1080p) • slot na paměťovou kartu SD/SDHC/MMC (přenos JPEG a MPEG2) • progressive scan • iLink (IEEE1394) vstup pro nahrávání záznamu z digitální kamery • EPG (elektronický programový průvodce) • ShowView • české menu
Je schopen na druhou stranu dodat na trh takovouhle plazmu, jako novinku, já opravdu nemohu slevit z toho co jsem tu napsal!!!!
koben
Junior

Odeslat příspěvekod DaveDave 15. 3. 2008 11:32

OK, tvůj názor ti taky nikdo nebere ale příště se zdrž poznámek typu cituji: tento výrobek totálním propadákem a nikomu ho nedoporučuji!
To sem nepatří. Piš si své názory ale né takové závěry. Odradíš tím mnoho zákazníků kteří jsou třeba pro tento model rozhodnutí.
DaveDave
Junior

Odeslat příspěvekod Krayzie 15. 3. 2008 16:30

Takto nejako vyzera EPG na PX80 v UK, takze problem moze byt kludne niekde inde (CZ DVB-T).
http://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=169163&postcount=11
Krayzie
Mírně pokročilý

Další stránka