Panasonic TH-42PX80E: test televizoru

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pinclik 4. 7. 2008 16:27

Reproduktory (magneticky neodtienené) by som mal cca 20 cm od obrazovky,vadí to plazme pripadne lcd ?. Plánujem tento tv kupit v pixmania.sk,je to dobrý obchod?
pinclik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Henry2 5. 7. 2008 08:38

Nestinene repro nevadi ani plazme, ani LCD
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ovi 17. 7. 2008 21:56

Prosím znalé problematiky o odpověď na mou laickou otázku. K čemu prosím můžu využít vstupu VGA pro PC. Předpokládám, že TV pak slouží jako monitor => praktické využití ? Hry, filmy ? Opravte mě, pokud se mýlím.
Samsung Galaxy S9+
ovi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kadell 18. 7. 2008 17:55

ovi: tak tak, pak to slouzi jako monitor, ale asi bych to jako monitor nepouzival kvuli vypalovani obrazu (lista win, ikony a tak...). Pouzivam ji jen na prehravani filmu z PC. Nez analogovy VGA vstup bych spis doporucil digitalni vystup graficke karty DVI, koupis si kabel, ktery ma jedny strane DVI, na druhy strane HDMI a jedes...
kadell
Junior

Odeslat příspěvekod PavelB1 21. 7. 2008 11:11

Konečně, zítra mi jí mají dovézt a už ted se nemůžu dočkat :-) Nejsem žádný velký hráč, ale zajímalo by mne, jestli někdo na této plazmě hraje hry (Xbox)? Nevíte jaká je průměrná kritická doba kdy hrozí vypálení loga-obrazu? Je to moje noční můra ze které mám strach možná ještě větší než z účtu za elektřinu. :-]

Dále bych se chtěl zeptat na loga našich, ale i zahraničních TV. Vím že před léty se každé logo protáčelo z důvodu hrozby vypálení na obrazovku plazmy. Nyní jsem si všiml že se loga již neprotáčejí. Proč?
Lidstvo jde stále vpřed, ale člověk zůstává pořád stejný. Johann Wolfgang Goethe.
PavelB1
Junior

Odeslat příspěvekod PavelB1 24. 7. 2008 17:07

Plazmu mám doma jen pár dní a tak jsem nevyzkoušel všechen potenciál tohoto přístroje, jako propojení přes HDMI kabel, lepší Scart atd. Když mi telka přišla domů a já ji vybalil z krabice, připadala mi obrovská. Nyní po třech dnech mi už tak veliká nepřipadá, zvláště u DVD filmu kdy formát 16:9 není využit přes celou obrazovku. Na TV se dívám ze 3,5m. Pokud jde o klasický TV signál, po nalazení analog kanálů jsem byl šokován docela nekvalitním obrazem. Na obraze byly vidět pixely už ze dvou metru a obraz byl poměrně rozmazaný. Zkoušel jsem připojit několik let starý satelit kde byl obraz již ostřejší. Přesto jsem byl trochu zklamaný z celkového barevného podání a kvality obrazu, asi jsem od této plazmy až příliš očekával. Do blízkosti k realitě jak hlásá reklama to má ještě stále daleko :-) Pak přišla noc a já připojil k plazmě také několik let starý DVD přehrávač přes levný Scart kabel z marketu a nastal velký obrat. Obraz se v noci za dobrého osvětlení jeví mnohem ostřeji a barvy mnohem lépe vyniknou! I když hodně lidí má nastaven režim Kino, mě se jevil jako nelepší a nejvěrnější barevné podání v režimu Normál. (Eko a Kino se mi vůbec nelíbil) Když shrnu že jsem nevyužil všechny možnosti kvalitnějšího připojení (HDMI, Scart kabel PROFIGOLD) na což se teprve chystám, myslím že jsem za své peníze dostal slušnou kvalitu. Na obyčejné sledování Tv programu kde se vysílají stále dokolečka několik let staré pořady v nevalné kvalitě se tahle plazma asi nehodí, naopak kdo sleduje hodně filmy na DVD bude spokojen. Spotřeba bude jistě vyšší než u mé staré 72/CRT, ale zas tak hrozné to jistě nebude. Byl jsem docela překvapen jak málo tahle plazma hřeje, dokonce se mi zdálo že méně než moje stará CRT :-) Dálkový ovládač je docela velký, (23,5 cm) ale dobře se drží a díky velikosti a dobrému umístění čudlíku které nejsou z gumy najdete i v noci bez sebemenších problému příslušný čudlík. Velké plus má u mne tento panák že byl vyroben v ČR ;-) Doufám že tato plazma vydrží nějaký ten rok do doby než přijdou na trh nové televizory s OLED zobrazovačem a TV vysílání bude alespoň v HD ready, protože přesně tohle bude má cílová kategorie.
Lidstvo jde stále vpřed, ale člověk zůstává pořád stejný. Johann Wolfgang Goethe.
PavelB1
Junior

Odeslat příspěvekod vanDave 26. 7. 2008 00:04

Takže ještě zpět k té aktivaci 7-mi denního EPG, o které jsem psal na předchozí straně - zmínil jsem se o tom i u 42PX80 na audioexpertu a podle technické podpory Panasonicu to prý opravdu funguje. Nevím, jak jsou na tom s tím EPG ostatní modely PLASEM/LCD, takže to kdyžtak zkuste otestovat.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod diabolico1 26. 7. 2008 07:45

som uplny technicky laik , a preto by som sa chcel odbornikov opytat ako co najlepsie prepojit plazmu Panasonic TH-42PX80E -Magio box X300T-Domace kino JVC RX-E112R/nema HDMI koncovku/ -starucke ale dobre fungujuce video Panasonic. Dik vsetkym vopred kto mi poradia.
diabolico1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kadell 26. 7. 2008 07:51

Na TH-50PX70EA EPG nejede. Zkousel jsem nastavit vsechny staty, jen text jsem nechal v cestine.
kadell
Junior

Odeslat příspěvekod pethol 28. 7. 2008 08:52

Jak dlouho si myslite ze tahle tv vydrzi na trhu nez ji nahradi novy model? Cena se pohybuje ted kolem 20tis. coz je asi o sest min nez zhruba pred dvoma mesicama... mate nekdo odhad kam by cena az mohla klesnout ???
Život je hořký, bohudík !!!
Umění žít spočívá v tom, umět se včas
rozhodnout, na co se vys...t !!!
S vodkou sem se seznámil již v dětství a na svou první lásku nikdy nezapomenu !!!
Kdo si nenakrad, musí to brát jako že nevyhrál !!!
pethol
Junior

Odeslat příspěvekod PavelB1 31. 7. 2008 18:21

Tak mám první zkušenost s vypalováním statického obrazu na TV Panasonic VIERA TH-42PX80E. Plazmu mám ani ne týden a hned první zkušenost. :oops: Stručně a jasně, koukal jsem na DVD film a já trubka u toho usnul. Mám DVD přehrávač Cyberhome u kterého je jako hlavní obraz při zapnutí a také při skončení filmu název Cyberhome DVD s modrým pozadím a bílím písmem. Usnul jsem u filmu asi po deváté večer a probudil jsem se krátce před jednou večer (statický obraz byl asi 3 hodiny).Okamžitě mne napadlo že bude malér a taky byl. Hned ráno jsem zapl telku a při černém pozadí byl jasně vidět nápis Cyberhome DVD. :-/ Celou dobu v práci jsem nad tím přemýšlel a nadával jsem jak jaký jsem smolař. Týden s novou telkou a hned vypálené logo, koho by to nenasr.... :-\ Když jsem přišel domů a zapnul telku......., nic tam už nebylo. Kouknul jsem se ještě jednou v noci z blízka a opravdu tam nic nebylo. Tak nevím co si mám o tom myslet. Televize mezitím nehrála, tedy nebylo vypálené logo přehráno jiným obrazem (TV vysílání atd.) přesto není po vypáleném logu ani stopa. :oboze
PavelB1
Junior

Odeslat příspěvekod kocour65 31. 7. 2008 18:36

pockej az ji budes mit rok jak bude vysmahla
kocour65
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PavelB1 31. 7. 2008 19:09

To je možná, ale příští rok ji pověsím na zed a pochybuji, že bude z 5m vidět nějaké logo.
PavelB1
Junior

Odeslat příspěvekod lojza_ 31. 7. 2008 20:51

kocour65 píše:pockej az ji budes mit rok jak bude vysmahla

To mluvíš z vlastní zkušenosti :?: Jestli ano, tak nám o tom řekni víc, zajímají mě názory lidí, co mají plazmu delší dobu.
No stress, keep smiling.
lojza_
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 31. 7. 2008 20:57

lojza_ píše:
kocour65 píše:pockej az ji budes mit rok jak bude vysmahla

To mluvíš z vlastní zkušenosti :?: Jestli ano, tak nám o tom řekni víc, zajímají mě názory lidí, co mají plazmu delší dobu.

Za 2,5 roku na Fujitsu Siemens ani náznak po vypálení čehokoliv.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka