Panasonic TH-37PX8

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod brunc 19. 3. 2008 15:49

Dobrý den ,neví již někdo , kdy přijde na trh plasma Panasonic TH-37PX8 a bude k poznání pro obyčejného spotřebitele rozdíl s typem 37PX80(rozdíl v kontrastu o 5000,,absence 1xHDMI,absence D-sub,nižší stupně gradace(nevím co znamená,prosil bych jestli někdo může laikovi vysvětlit?)na zahraničních netech cena přepočtu cca 22500,kč.
brunc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brunc 19. 3. 2008 17:22

Ještě chci dodat že na internetových českých stránkách Panasonicu už ji mají jako novinku, ale zatím bez doporučené ceny.
brunc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zd69 20. 3. 2008 08:42

když zalistuješ spětně ve fórech o plazmách panasonic najdeš to samé ale s loňským modelem PX70 vs PX7. Letos se to jen opakuje s novými modely. Někdo říká,že není rozdíl,někdo,že je to trochu znát a že se vyplatí si připlatit 2tis.Kč. Prý už jsou v některých obchodech k vidění oba modely a tak asi ideál pro tebe bude se jít někam na ně mrknout. Já osobně bych do nejlevnějšího modelu nešel, proto je nejlevnější, protože je "nejvíce ošizen", Ale to ber opravdu v těch uvozovkách,pouze můj názor!!
zd69
Junior

Odeslat příspěvekod brunc 20. 3. 2008 09:29

Děkuji za názor,pro běžného diváka obrazově asi žádný velký rozdíl,pro fajnšmekra bude asi nějaké to vybavení navíc scházet.No počkejme si na cenu.
brunc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 20. 3. 2008 09:34

Běžný divák asi pozná dvě věci. Nižší kontrast a nižší gradaci. Především gradace se vám projeví viditelnými proužky na jemných barevných přechodech. Zběžně dle paramtrů bych soudil, že je použita elektronika z loňského 70 modelu, včetně vylepšení obrazu.
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod Alexino 20. 3. 2008 11:46

rekl bych ze rady 7E potazmo 8E u Panasonica jsou idealni pro toho, kdo chce super televizi za nizkou cenu. Rozdil v gradacich se prakticky nepozna, mozna kdyz ty televize budu mit vedle sebe, ale jinak ne. Nedavno sem toto dilema taky resil a rozhodoval sem se mezi LCD, plasmou a HD nebo HD Ready, nakonec vzhledem k tomu ze DVB-T u nas stoji za prd a DVB-S taky jeste nevysila v HD (ty prvni vlastovky nepocitam), tak sem nakonec koupil Panasonic 42PX7E s tim ze az se opravdu u nas rozjede HD (blueray a media za normalni cenu a normalni dostupnost a satelit bude taky vysilat v HD), tak potom koupim novou bednu s tim ze uz davno bude stat to co me stal ten Panasonic ted. Kupovat ted TV na "porad" je blbost, protoze podle me je lepsi koupit ted TV za 20k a potom TV za 20K nez ted TV za 40k, pricemz potom tu za 20 budu mit lepsi nez ted tu za 40... jen bych dodal ze obraz z DVB-T i -S, pokud neni HB vypada lepe na nizsim rozliseni, nez na Full HD TV (vizualne overeno)
Alexino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vmachalik 20. 3. 2008 11:58

Mám asi již vybráno: Panasonic VIERA TH-37PX80E. Jen stále řeším, zda k digit. satelitu CS Link koupit příjmač s HDMI výstupem, nebo stačí nějaký levnější bez HDMI (kvalita obrazu?).
vmachalik
Junior

Odeslat příspěvekod Alexino 20. 3. 2008 12:03

rozhodne HDMI....napr. Scart neni schopny prenaset vyssi rozliseni nez klasicky PAL
Alexino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vmachalik 20. 3. 2008 12:43

Jakým způsobem mám dostat do mé plazmy nejlepší obraz českých programů a Galaxie Sport. Jen to přes ten CS Link + HDMI příjmač, nebo je ještě lepší způsob? A bude přenos DVB-T kvalitnější než CS Link?
Dík.
vmachalik
Junior

Odeslat příspěvekod mojiwe 20. 5. 2008 23:20

Mam tu tuhle TV doma a kdyz na ni bezi text (mysleno zprava doleva) tak je videt ze po stranach se pismo postupne rozsiruje...kdyz se zadivam tak je to i u jinych scen kdy se horizontalne pohybuje obraz. Je to vada tohodle modelu nebo mam vadny kus? Nema nekdo zkusenosti??
mojiwe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matry 21. 5. 2008 08:34

Mám to taky může za to vysílání 4:3 který se roztáhne do šířky dělaj to všechny tv co sem viděl.Akorád co mě zaráželo,je to,že když to vypnu,tak tam mám 38W místo 0,7W,ale dozvěděl sem se,že to klesně až po 15 minutách,tak to musim ještě ověřit!!!Nemá taky někdo s tou watáží zkušenost?
Matry
Junior

Odeslat příspěvekod Henry2 21. 5. 2008 18:05

Matry píše:Akorát co mě zaráželo,je to,že když to vypnu,tak tam mám 38W místo 0,7W,ale dozvěděl sem se,že to klesně až po 15 minutách,tak to musim ještě ověřit!!!Nemá taky někdo s tou watáží zkušenost?

Po vypnuti do standby TV zacne vyhledavat, jestli se neobjevily nove kanaly v DVB. Pote, co dokonci hledani, spotreba klesne. Pokud se vysila na hodne kanalech DVB, ladeni trva dele. Pokud se DVB nevysila, proladeni je rychle a spotreba klesne rychleji.
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matry 22. 5. 2008 07:53

Dík to je zajímavý,ale vim že mi to dělalo i po vypnutí přímo vypínačem na přednim panelu,ale dobře zkusim to o víkenduještě prověřit.Jen ještě otázka a dá se to vypnout,aby to nemuselo vyhledávat?
Matry
Junior

Odeslat příspěvekod Henry2 23. 5. 2008 17:30

2 Matry. Vypnuti vypinacem neodpojuje uplne TV od elektriny. To bys musel vypojit ze zasuvky.Vypnuti ladeni se da vypnout, ale nevim, jak se to jmenuje v cestine. Prepni se do DVB, vlez do Setup menu a v nem je neco jako Aut. pridat DVB sluzby ve standby, nebo tak neco na ten zpusob.
Henry2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matry 25. 5. 2008 07:52

Tak sem to zkusil a za celý dvě hodiny nic nekleslo pořád tam je 38W.Chová se to takto,když to vypnu do standby,tak je tam 16W a asi po dvou minutách je slyšet,jak tam něco přepne(relé) a nazkočí tam 38W a to už tam je furt,ještě si pujčim jinej měřák :-(
PS samozřejmě sem vypnul v menu,aby to nevyhledávalo nový kanály
Matry
Junior

Další stránka