jsem velká milovnice natáčení, fotografování a léto se blíží, kdykoliv jsem s kamarády "kameru beru sebou". baví mě to. Co si natočím, to si taky všechno sama sestříhám. Dá se říci jsem technickej typ a moc mě to baví, chtěla jsem se Vás všech zeptat, zda by jste mi nemohli poradit či pomoci v tom, zda jsem se rozhodla správně pro tuto videokameru. SONY HDR-SR11
SONY HDR-SR11

na toto léto si plánuji koupit novou digitální videokameru, vlastním starší digitální videokameru na MiniDV CANON MV690, ale "technika jde stále dopředu, tak proč v ní zaostávat", tak bych radši šla do videokamery s HDD. I kvůli pohodlí:
Negativa pro videokameru, co nyní vlastním

- neustále myslet na to, jestli mám sebou dostatek kazet, či volného místa na kazetě, a šetřit místem tím, že přepnu režim na LP, a neustále být v pozoru
- kvalita obrazu je průměrná někdy podprůměrná, hlavně ve špatně osvětlených podmínkách (noční režim to nepodporuje)
- barvy natočených snímků nejsou tak živé (vybledlé..spíše) a porovnávala jsem, že podobná kamera na miniDV od Sony měla ty barvy opravdu s porovnáním s moji "živější" tak asi proto jsem se zastavila u značky SONY.
.... možná bych si vzpomněla na další negativa, ale to nechci tak rozebírat do detailů, a tím nechci nějak "pomlouvat" tuto kameru, každý máme jiné priority a každý očekáváme od kamery něco jiného.
....já spíše patřím mezi té "náročnější uživatele" a nechtěla bych, aby to dopadlo tak, že vložím plno peněz špatným směrem. Potřebovala bych od Vás poradit.
Teď otázka do jaké??
Hledala jsem dlouho, četla různé recenze, skoukávala videa na youtube.com. a zaujala mě právě tato Sony HDR-SR11, která má funkce podle toho, co od kamery požaduji.
- kvalitní obraz, FullHD
- kapacita HDD až 60Gb (120GB má Sony HDR-SR12 - ale to nepotřebuji, 60GB je dostačující dost)
- kvalitní fotoaparát až 10Mpx a 7,6Mpx při nahrávacím režimu
- prostorý zvuk 5.1Ch
- zpomalené nahrávání (slow-motion) - funkce, která mě vělmi zaujala, vím, mají to i některé jiné druhy značky videokamer...
- rozpoznávání obličejů (kamera pozná oblast, kde se nachází obličej a na tu oblast se zaměří a krásně zaostříí)
Je toho opravdu hodně, čím mě tato videokamera zaujala. Jen je otázka, zda za to stojí nebo ne?..Jestli se nenajde nějaká lepší?
Na této adrese se zatim prodává za nejnižší cenu co jsem na internetu našla:
- Kód: Vybrat vše
http://www.pixmania.cz/cz/cz/744812/art/sony/videokamera-vysoke-rozli.html?srcid=6994&aftrack=TWpNd016czNNamM0OzEyMTIwMTkzNDM7UGFydGVuYWlyZT1TZXpuYW1fUG90ZXNpbCZDb2RlUHJvbW89b3Vp

Pokud tato videokamera zvládá nahrávat v režimu FullHD 1080, ted je otázka, jak to půjde přehrávat na TV?...vlastníme Plazmovou TV : PHILIPS 42PFP5532D/12 Plazma TV 106cm DVB-T 15000:1 1500cd Pixel Plus rozlišení 1024x768. Myslíte, že bude nějaký problém se zobrazovaným obrazem?..zaslechla jsem, že pokud videokamery snímají takto vysoké rozlišení, pak na obrazovkách, které toto rozlišení nepodporují, se to tam může "špatně" rozbrazovat.

Děkuji Vám všem předem za cenné rady, budu moc ráda, když mi poradíte