Chci Koupit Videokameru. Jakou? ...že by Sony HDR-SR 11?

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pattex 7. 8. 2008 19:39

Chcem sa spýtať tých čo kúpili HDR-SR11 videokameru cez pixmaniu, či má normu PAL alebo NTSC?
Pattex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spiner263 9. 8. 2008 23:55

Dobry den, chcel by som sa spytat tych ludi co uz maju kameru kupenu, ze ako je to s vydrzou baterie? Dakujem...
spiner263
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jindrous 11. 8. 2008 18:01

http://www.superkamery.cz/videokamery/v ... y/hdr-sr11

zde je ta kamera Sony HDR-SR11E za cenu 22300kč s českým menu + zárukou 24měsíců :-)
CPU INTEL Core 2 Duo E8400 3,00GHz * MB ASUS STRIKER EXTREME * 2x DIMM DDR2 4096MB * COL Noctua NH-U12P * WD RAPTOR WD 150GB * GK GEFORCE 9800GX2 1GB * DVD RW Samsung Black S203P * HD SAMSUNG 750GB SATAII * HDD SAMSUNG 750GB SATAII * LCD HP 24" 2408H
Jindrous
Junior

Odeslat příspěvekod Dvora 17. 8. 2008 20:32

Mám dotaz ohledně videokamer zakoupených v USA. Může mi někdo prosím vysvětlit, jestli videokamera (např. Canon nebo Sony) zakoupená v USA bude fungovat, resp. jestli po přehrání do počítače se bude zobrazovat na evropském monitoru resp. televizi? Vím, že USA mají jinou normu NTSC, v evropě je to PAL. Chápal jsem to u analogu, ale v digitálním světě je to jedno ne? Nebo se mílím? Předem díky za vysvětlení ;-]
Dvora
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jindrous 17. 9. 2008 08:37

jak vám funguje steadyshot ? Mě to bez něj přijde podobný...
CPU INTEL Core 2 Duo E8400 3,00GHz * MB ASUS STRIKER EXTREME * 2x DIMM DDR2 4096MB * COL Noctua NH-U12P * WD RAPTOR WD 150GB * GK GEFORCE 9800GX2 1GB * DVD RW Samsung Black S203P * HD SAMSUNG 750GB SATAII * HDD SAMSUNG 750GB SATAII * LCD HP 24" 2408H
Jindrous
Junior

Odeslat příspěvekod traslak 1. 10. 2008 21:35

Mam jVC GZ-HD6 a naprosta spokojenost. Nadherny obraz, porovnaval jsem s Panasonic SD9 a obraz je na JVCHD6 hodne kvalitnejsi. Proste 1080p je poznat. Ti co tvrdia opak nech najskor vyskusaju.
traslak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jouda.II 2. 10. 2008 06:06

traslak píše:Mam jVC GZ-HD6 a naprosta spokojenost. Nadherny obraz, porovnaval jsem s Panasonic SD9 a obraz je na JVCHD6 hodne kvalitnejsi. Proste 1080p je poznat. Ti co tvrdia opak nech najskor vyskusaju.

Porovnával jsem GZ-HD6 s Panasonic HDC-SD100 a obraz z Panasonica je lepší. Čip 3MOS je zřejmě kvalitnější, než 3CCD
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod s16strnadova 17. 10. 2008 22:42

zdravím, po dlouhé době přispívám taky svýma zkušenostma, mám tuto kameru už hezký půl rok a jsem s ní velmi spokojená, ale mám pár otázek:

1. kdo využíváte funkci "Slow Motion", chtěla jsem se zeptat, zda jde nějak si pohrát v této kameře s nastavením této funkce, třeba aby byl delší čas nahrávání popř. nastavit rychlost toho záběru, výchozí nastavení je pouze 4sekundy nahrávacího reálného času, to člověk musí opravdu být neustále ve střehu, aby stihl zachytit celý moment a aby o nic nepřišel

2. zkoušela jsem nahrávat s touto kamerou v mlze, bohužel kamera hodně pracovala a dost často se rozostřovala, jaké by bylo nejefektivnější nastavení této kamery v tomto počasí....

3. dokážete odhadnout jak nastavit kameru aby byl výsledek záběru co nejefektivnější, např. při špatném osvětlení, nastavíte v kameře např. více barev a takové další vychytávky, při špatně osvětlených podmínkách vidím ten obraz opravdu nekvalitní :(, hrozně šumivý obraz, jako kdybych se vrátila k původní kameře na MiniDVD, co zvládala rozlišení 800mpx

4. kde koupit k této kameře další příslušenství za co nejlepší peníze :oops: (náhradní akumulátor, páč tento přídavný ke kameře vydrží max nec. 2hod, přídavné světlo, podvodní pouzdro aj...¨), uvažuji o náhradním akumulátoru, podvodním pouzdru, které určitě využiju jak při nátáčení záběrů v léta (do vody), tak v zimě do sněhu..., přídavné světlo, krásné záběry při špatně osvětlených scénách aj..

tak co myslíte? :)

díky za jakékoliv rady

a piště jaké máte zkušenosti s touto skvělou kamerou SONY HDR SR11
MG GeForce 8600GT 512MB DDR2, HDTV/DVI, CPU AMD A64 X2 5600+, Ram 4GB, cca 1TB HDD, MB Gigabyte M57SLI-S4
s16strnadova
Junior

Odeslat příspěvekod marts 29. 10. 2008 21:19

1) pokud vím tak parametry Slow Motion jsou dány napevno
2) v mlze by měla problém v podstatě každá kamera, takže jediné řešení je zaostřit ručně
3) jediné co může pomoci vylepšit obraz ve slabém osvětlení (pokud nelze prostě přisvítit) je snížení rychlosti závěrky - to sebou ale přináší rozmazání pohybu
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod malond 1. 11. 2008 16:27

Ahoj, nebudu zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady.

Mám v plánu koupit si videokameru. V podstatě to bude moje první když nebudu počítat rodičů, která je miniDV.

Ze všeho nejlíp mi v současné době vychází kamery na flash karty. Jsem jen amatér, takže nějaký super stříhání na jeden snímek u mě moc nehrozí. Proč volím tento typ ukládání, je to, že kartu lze jednoduše vyměnit, nakopírování do počítače je rychlé a nehrozí zde poničení zápisu, kdyby třeba kamera upadla. Zatím mám v hledáčku Samsung VP-HMX20C http://www.datart.cz/katalog/Digitalni- ... MX20C.html a k ní dvě 16GB karty, což by mi mělo i s interní 8GB pamětí zajistit cca 350minut záznamu na nejvyšší kvalitu. Chtěl bych od Vás poradit, jestli jsem vybral dobře nebo by jste mi doporučili jinou. Díky

Edit: Co me u tyhle kamery ovsem chybi je hledacek a audio vystup

Edit2: Tak po precteni diskuze zde http://avmania.zive.cz/default.aspx?sec ... =915&forum jsem se rozhodl to jeste prehodnotit, protoze ikdyz mam "jen" dvoujadro a 2gb ram, tak strihani videa ve formatu AVCHD je na mym stroji a jemu podobnym asi jen snem. Mam ted dilema, jestli teda kameru na kartu nebo na kazetky. Nikdy jsem moc nestrihal, ale prece jen nejake ty upravy to vzdycky chce. Vsude je spousta nazoru a kazdy doporucuje neco jineho. Opravdu je strihani formatu AVCHD tak narocne na pocitac? Budu mit s moji sestavou C2D 2,7GH, 2GB ram problemy?
malond
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malond 3. 11. 2008 07:36

Tak jsem nakonec vybral CANON HF100 a uz ji mam doma
malond
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jindrous 4. 11. 2008 19:28

HDR-SR11 je lepší :-)))
Jindrous
Junior

Odeslat příspěvekod malond 6. 11. 2008 12:15

To je sice mozny, ale taky o 10 litru drazsi.

Zaroven se rovnou zeptam:
Mam problem s prehravanim avchd v pocitaci. Nero show time to sice pusti, ale obraz je jakoby cca po 3 vterinach cuka. Dalsi prehravace to pusti, jede to plynule, ale na braze jsou artefakty. WMP to pusti, obraz je de krasne, zadny cukani ani artefakty, ale jak chci video posunout treba do pulky, tak se WMP kousne.

Mam ciste nainstalovanej system a Haali media splitter a FFDShow. Jine kodeky jsem jeste nezkousel. Zkusim nainstalovat novy powerDVD a Nero 8 a uvidim, jak to pojede.

Jak to jede Vám a co mate nainstalovanyho?
PC mam C2D 1,8GHz@2,7GHz, 2GB ram v dualu, Graf. kartu ASUS EAX1950Pro 256MB
malond
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nivico 11. 11. 2008 10:44

Vlastním SR12 a PC s procesorem Sempron 2800 mírně přetočený , 2 GB Ram a grafiku podobnou 1950 GT do AGP 512 Ram . Přehrávání videa AVHCD není problém ale úpravy již ano. :-)
Peníze budou, my nebudem.
Nivico
Junior

Odeslat příspěvekod loop 21. 11. 2008 10:46

ahoj, taky přemýšlím o kameře a nmůžu se rozhodnout mezi:
JVC GZ HD6, Canon HF10, Sony HDR-SR11 případně Sony HDR-CX11E . Co byste mi doporučili? Jsem průměrný až podprůměrný uživatel, nechci si hrát s různýma vymoženostma, chci něco malého, kvalitní obraz.
loop
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka