Chci Koupit Videokameru. Jakou? ...že by Sony HDR-SR 11?

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod loop 26. 11. 2008 14:38

tak jsem koupil Sonku HDR-SR 12E se Sony vypalovačkou a SW Sony Vegas 8, tak jsem zvědavý.
loop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod s16strnadova 18. 12. 2008 12:24

chtěla jsem se informovat, kde se dá levne sehnat akumulátor k této videokameře,

chtěla bych si pořídit baterii

NP-FH100

nebo kdyby jste někdo nabízel ráda odkoupím za rozumnou cenu
MG GeForce 8600GT 512MB DDR2, HDTV/DVI, CPU AMD A64 X2 5600+, Ram 4GB, cca 1TB HDD, MB Gigabyte M57SLI-S4
s16strnadova
Junior

Odeslat příspěvekod zdlav 18. 12. 2008 16:47

Zkusím napsat svůj názor: jestliže si člověk pořídí HD kameru a chce mít kvalitní nahrávky, tak určitě vše dělat v 1920*1080. Další zpracování pak dělat v PC (Vaše sestava to zvládne, ovšem nevím, zda v něm máte vypalovačku BluRay, pokud ne asi by bylo vhodné ji dokoupit a pak nějaký externí disk ... viz dále). Software, který zvládne zpracovat video z Vaší kamery (format AVCHD) je např. Pinnacle Studio verze 12 (umí to asi i verze 11), tam bych záběry upravil, sestříhal,.. a pak nechal vypálit Blu-Ray disk. Předposledním článkem je pak nějaký stolní Blu-Ray přehravač (pokud nechcete pouštět video přímo z PC) a posledním článkem je pak TV minimálně s označením HD ready. TV s Blu-Ray přehravačem je potřeba propojit kabelem HDMI (ne SCART). To co jsem popsal je podle mne plné využití stávajícího vstupního prvku (HD kamery), snad jsem na nic nezapomněl. Jo, zapomněl! Problémem je archivace ... z hlediska velkého množství dat ... já bych patrně nahrávky archivoval (kromě vytvořených Blu-Ray disků) na externím disku, raději větším, např. 1Tb a více. Samozřejmě lze dělat některá kompromisní řešení, ovšem vždy to určitým způsobem degraduje kvalitu, vynaložené úsilí i finance. A nakonec zvažte, zda potřebujete mít kameru s HDD a zda nepostačí některá z kartových HD kamer.
zdlav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zdlav 18. 12. 2008 17:14

Reaguji na dotaz jaký výkon by mělo mít PC ke zpracování AVCHD, tak tedy opisuji z návodu pro Pinnacle verze 12: Windows XP (SP2,SP3,...), Windows Vista (SP1), Intel Core 2 Duo 2,66GHz pro AVCHD 1920*1080, 2GB RAM, DirectX 9 kompatibilní VGA s pamětí 256MB RAM (na VGA), DirectX 9 kompatibilní zvukovou kartu, 3GB místa na HDD (pouze pro program, pro video patřičně více ... samozřejmě), Blu-Ray vypalovačka. Vypsal jsem pouze údaje potřebné pro zpracování plného rozlišení (1920*1080), pro nižší rozlišení jsou požadavky o fous nižší.
zdlav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zdlav 18. 12. 2008 17:47

U 3 chipových kamer (JVC a Panasonic) je výsledný obraz 1920*1080 realizován tak, že dochází k posunu o jednu řádku a jeden sloupec pixelů, takže kamera ve 4 cyklech (časových úsecích) doplní výsledný obraz z menšího 520k efektivně (a tuším, že 610k celkově) velikého chipu. (v prvním cyklu uloží body do matice v pořadí: 1,3,5,... ve druhém cyklu posune nejdříve řádky ve snímacím chipu ... přesněji začne brát hodnoty o jednu linku vedle ... a uloží do matice na místa 2,4,6, ... a pak totéž udělá se sloupcem). Výsledkem je obraz 4*520k = 2080k (což je přesně velikost potřebná pro jeden snímek 1920*1080 = cca 2074k) ... to vše musí stihnout v čase jednoho snímku! Každý chip je určen pro zpracování jedné barvy, takže podání barev by mělo být o trochu lepší než u jedno-chipových kamer ... ovšem tak jako ve foťácích musí ještě obraz zpracovat firmware s ohledem na redukci šumu a následnou komprimaci, takže výsledný dojem může být vnímán subjektivně různě ... Nevýhodou těchto 3-chipových provedení je to, že mají menší chip (1/6), takže mají větší problém se šumem, který musí nějakým způsobem pomocí vnitřního software-firmware upravit-zakrýt. Při tom dojde k určitým ztrátám, které mohou být vnímány jako menší rozlišení.
zdlav
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dance.mission 7. 1. 2009 22:04

a co raději kamera CANON HF11? Asi 6 měsíců mám SONY DCR-SR55 a tento model mi nevyhovuje. Jdu do CANON :) Pawa
dance.mission
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palii 10. 1. 2009 08:36

Zdravím všetkých!

Som veľmi rád ze existuje takéto fórum, kde sa dá veľa dozvedieť.
Ale potreboval by som radu. Asi pred 6 rokmi som kúpil kameru SONY DCR-TVR145E PAL, optical zoom 20x, digital zoom 560 cena cca 18.000,-sk. Jej využitie malo byť len na domáce účely. Už niekoľko krát sa mi stalo že som ako hosť na svadbe bol požiadaný či by som kameroval svadbu a neskôr zostrihal video.

Samozrejme táto moja babička už nespľňa súčastné požiadavky na kvalitný záznam nakoľko absentuje u nej dosť základných funkcii ako stabilizácia obrazu...3ccd snímač..., preto chcel by som radu akú kameru by som si mal zaobstarať, ktorá by sa trocha priblížila k poloprofi kamerám s dobrou kvalitou záznamu.

Som ochotný investovať cca 1.000€.
Inak moje prvé video som spracoval v ULEAD VIDEO...6 DVD, neskôr som prešiel na PINNACLE, ale v súťastnosti sa mi viac pozdáva ULEAD 11.5 PLUS.
Vďaka
Naposledy upravil MgX dne 17. 1. 2009 20:01, celkově upraveno 1
Důvod: Aby byla lepší čitelnost delšího příspěvku - doplněny mezery (odstavce)
palii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kudykam 13. 5. 2009 17:42

Zdravím,
nevíte někdo jestli je tuhle kameru sony sr 11 ještě možné v dnešní době někde za rozumný peníz koupit?? Případně najakou vhodnou jinou alternativu... díky...
kudykam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petros6 16. 11. 2009 10:37

Zdravím, prosím poraďte. Zaplnil jsem na kameře HDR-SR 11, 60 Giga paměti. Zálohoval vše na externí disk a odmazal část videa z kamery. Paměť se ale uvolnila jen minimálně :-| Tuším, že by bylo třeba místo na disku "uklidit", podobně jako defragmentace na PC. Poradíte jak udělat?? Formátovat celý disk se mi nechce. Díky za radu.
Petros6
Kolemjdoucí

Předchozí stránka