od zdlav 18. 12. 2008 16:47
Zkusím napsat svůj názor: jestliže si člověk pořídí HD kameru a chce mít kvalitní nahrávky, tak určitě vše dělat v 1920*1080. Další zpracování pak dělat v PC (Vaše sestava to zvládne, ovšem nevím, zda v něm máte vypalovačku BluRay, pokud ne asi by bylo vhodné ji dokoupit a pak nějaký externí disk ... viz dále). Software, který zvládne zpracovat video z Vaší kamery (format AVCHD) je např. Pinnacle Studio verze 12 (umí to asi i verze 11), tam bych záběry upravil, sestříhal,.. a pak nechal vypálit Blu-Ray disk. Předposledním článkem je pak nějaký stolní Blu-Ray přehravač (pokud nechcete pouštět video přímo z PC) a posledním článkem je pak TV minimálně s označením HD ready. TV s Blu-Ray přehravačem je potřeba propojit kabelem HDMI (ne SCART). To co jsem popsal je podle mne plné využití stávajícího vstupního prvku (HD kamery), snad jsem na nic nezapomněl. Jo, zapomněl! Problémem je archivace ... z hlediska velkého množství dat ... já bych patrně nahrávky archivoval (kromě vytvořených Blu-Ray disků) na externím disku, raději větším, např. 1Tb a více. Samozřejmě lze dělat některá kompromisní řešení, ovšem vždy to určitým způsobem degraduje kvalitu, vynaložené úsilí i finance. A nakonec zvažte, zda potřebujete mít kameru s HDD a zda nepostačí některá z kartových HD kamer.