Ohledně toho článku, běžný foťák podpírat levou rukou nemusíš, protože není tak těžkej. Na fesťák jsem si bral kompakt Nikon S8100 a v pohodě jsem ho držel na hlavou jednou rukou.
nebo si zajdi aspoň do elektroworldu/datartu a vyzkoušej si držení v ruce, v podstatě ruku máš u obou přistrojů danou stejně, takže zas takovej rozdíl tam není, mně se možná drží líp ten foťák.
V elektroworldu ti taky umožní natočit zkušební videa na kartu.
Ohledně foťáků zůstal bych spíš u Sony, Canon má při max rozlišení jenom 24sn/s a při rychlých pohybech nebo třeba otáčení to může působit trhaně.
Navíc Canon SX150 je šílenej plasťák a celkově vypadá pofidérně.
Sony HX7/HX9/HX100 jsou osvědčený.
Formát ve foťácích je většinou MOV (kodek H264), Sony umí myslím natáčet i do MP4 (MPEG4), to by mělo jít editovat líp. U kamer nevím.
Kdyžtak si stáhni prográmek MediaInfo a vždycky do něj přetáhni stažený video a napíše ti to kodek.
videa z foťáků najdeš v recenzích v databázi na
http://recenzie.hladacik.sk/sk/testy/di ... araty.html vždycky je to položka Samples
Přehřívání čipů je spíš myslím problém NĚKTERÝCH zrcadlovek/foťáků s výměným objektivem,
třeba Sony řady NEX s tím má problémy - prostě se rozsvítí nápis Overheating a po chvilce se foťák vypne, u kompaktů jsem se s tím zatím nesetkal.