miniDV do PC

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _prk_ 5. 6. 2013 13:58

no jo, máš pravdu :-) Jsem od Loun, ústecký kraj, cca 60km od Prahy ... najde se tu nějaký krajan-vlastník miniDV kamery ? Díky moc.
_prk_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kocmeister 5. 6. 2013 15:05

Škoda no, kdybys byl z Prahy, tak ti jí pučim. Ale posílat se mi jí fakt nechce.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 6. 2013 15:41

Přesně jako Koc, já jsem ještě z větší dálky - i když ve Větrušicích u Čeradic jsem sloužil na vojně...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tommomomom 23. 2. 2015 03:40

Nemel by nekdo v Praze k zapujceni/levnemu prodeji funkcni firewire kabel pro kameru Sony DCR-HC27 a stolni PC? Kabel do notebooku mam a s nim funguje, ale ve stolnim pc se mi to propojit nepovedlo. Tak bych chtel odzkouset jiny kabel. V Pc mam velky konektor.
tommomomom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 23. 2. 2015 04:40

A systém v něm máš jakej? Máš aktivovanej IEEE1394 vstup na desce, nebo máš kartu ve slotu? Máš na ni ovladač?
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tommomomom 23. 2. 2015 10:04

FireWire je na desce http://www.asus.com/cz/Motherboards/M4A785TDV_EVO/ s wXP a měl by být aktivní, ale krom kamery nemám, co bych do toho zapojil, takže neodzkoušeno. V spráci zařízení se zdá vše OK. Tak snad je to kabelem. Přijde mi, že se do konektoru nezasune úplně. Z boku kabelového konektoru je jakási tečka. Kabelový konektor(samec) jde zasunout jen kousek před tečku. viz. foto http://www.mactrade.de/media/catalog/pr ... 6polig.jpg
tommomomom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 23. 2. 2015 13:05

To by chtělo někoho, kdo už podobnou věc dělal, aby to na vlastní voči okouknul a vyzkoušel. Radit "narvi to tam jak vidle do psa" ti teda nehodlám, byla by to pitomost. Zkus nějakej šop foto-kino nebo videoslužbu ve svým okolí, jestli něco podobnýho nepoužívají, tyhle kábly by mohli mít taky - s jednou závadou foťáku Olympus jsem to vyřešil obdobně, vzal jsem ho do speciálky týhle firmy (nebo spíš ona je to smluvní prodejna s ateliérem), poprosil jsem tam prodavače, aby se svým káblem zkusil mezi mým foťákem a jejich PC to co mi doma nešlo, pak jsem mu dal svůj kábel k jeho PC, pak jsme ještě zkusili jejich určo fungující foťák - a bylo jasno, kupoval jsem obratem new spojovací šňůru USB - miniUSB. Samozřejmě hned v tom krámě - abych už nemusel nikde courat, spojení foťák - PC mi od tý doby funguje jak má.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tommomomom 23. 2. 2015 13:33

Se obávám, že už právě na krámech PC s FireWire nikdo nepoužívá, ale za pokus to stojí...
tommomomom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 23. 2. 2015 20:31

Jak dlouhá je ta část konektoru na kabelu která se zasouvá do PC? U mne je to přesně 10mm a konektor se zasune celý až po plast. Pokud je ten tvůj konektor dlouhý stejně, tak to bude nejspíš v první řadě mechanický problém, který pak neumožní elektrické propojení.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod tommomomom 23. 2. 2015 21:46

Mam ho 11mm dlouhej. Z toho jde zasunout tak cca 6mm pred zminovanou tecku na boku.
tommomomom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 24. 2. 2015 21:17

Tak to je velmi málo. Pokud konektor zasouváš správně - tedy aby profil konektoru odpovídal profilu zásuvky, tak bych doporučoval zkusit více zatlačit. Teď jsem zkusil zasunout konektor kabelu do zásuvky na počítači kterou jsem v životě nepoužil a kabel zústal podobně jako popisuješ. Protože ale jak konektor tak i zásuvka v počítači nejevily žádné známky poškození, rozhodl jsem se přitlačit, ještě trochu víc přitlačit a nakonec jsem tam konektor dostal. U této mé zásuvky byly poněkud napruženější boční plíšky, které zajišťují aretaci zasunutého konektoru, takže to vyžadovalo podstatně větší sílu než obvykle.
marts
Expert

Odeslat příspěvekod tommomomom 25. 2. 2015 01:51

Koupil jsem predni panel do 3.5 pozice s vyvedenim internich rozhrani fw usb esata a pres konektor v tomto rozhrani kabel s kamerou funguje. Pri zasunuti kabelu je citit zacvaknuti. To u konektoru na zadni strane pc citit neni. Zkousel jsem ho tam vic zarvat, ale zrejme soudruzi z asusu udelali nekde chybu. Aspon, ze tefy pres ten predni panel to jde. Bal jsem se, ze to bude problem s win a jejich ovladaci.
tommomomom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 25. 2. 2015 22:31

Takže skutečně nějaký mechanický problém. No hlavně že se to podařilo vyřešit, byť poněkud oklikou.
marts
Expert

Předchozí stránka