Živé streamy

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ArmiZ 22. 4. 2023 15:57

Dobrý den,
jdu si pro radu k vám, než aby jsem se radil někde v obchodě, protože se nechci bavit jen o značkách, které by měl daný prodejce u sebe, ale rád by jsem se dozvěděl třeba i o něčem, co není propagováné/známé a přesto dobré. Už jednou jsem zde dostal cenné rady, ale ohledně audia a tak letím k vám na fórum.

No a teď tedy k věci. Nějakou dobu streamuji klasicky z PC, tam se v tom vyznám co a jak, ale vyřizuji si teď povolenku na rybaření a s tím samozřejmě přišel nápad, že bych mohl dělat live streamy hezký z přírody od vody. Můj problém spočívá v tom, že hledám nějaké technické řešení. Telefon mám starý Iphone SE (1. gen), vlastním solidní zrcadlovku Canon ale nedokážu si představit, jak s tou těžkou krávou někde lítám, nehledě na to, že do nepříznivého počasí to není uplně top napád tahat. Napadlo mě tedy jestli není nějaká možnost s akční camerou, že by to šlo přes BT/wifi spojit s telefonem a následně streamovat obraz z ní. Procházel jsem různé video recenze kamer, ale bohužel nemám třeba 12k na nějakou GoPgo Hero X a vůbec ani nevím, jak kvalitní mají tyto kamery mikrofony. Rád bych tedy pochytil nějaké vaše návrhy, nebo možnosti, jak se to dá technicky provést, aby jsem měl nějaký směr a věděl jsem co hledat a po čem se na internetu koukat. Google znám a nebojím se ho použít, ale bohužel pokud hledám něco ve smyslu "co na live streamy", tak najdu akorát návod, jak si do telefonu stahnout appku a streamovat hry z telefonu.

Děkuji předem za vaší ochotu mi pomoci.
Aleš Z.
ArmiZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 23. 4. 2023 14:32

táto mi príde celkom fajn, malá a vodotesná-ideálne pre rybára
https://www.mobilnireziser.cz/kamery/in ... abilizaci/
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ArmiZ 23. 4. 2023 23:07

Dobrý den, mrknu se na nějaké recenze. Ta nevypadá vůbec špatně. Jen v tom popise nezmiňují mikrofon. Jinak funkce i ten real time nahled přes appku v telefonu odpovídá tomu, co hledám. Pokud ve streamovací aplikaci na telefonu to funguje stejně, jako na PC, tak stačí přidat do zdroju snímání okna aplikace, zvolit tam tu aplikaci té kamery a mělo by to jít. Děkuji za tip. Aleš Z.
ArmiZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod motorol 24. 4. 2023 17:00

Prvně bys měl resit obsah, pak kam ho chces dat a v jakem rozlišení. Hádám, ze na stream z ryb bude iPhone se bohatě stačit, jen je potřeba rozmyslet jak ho usadit nebo jestli to bude ala selfie tyč.
motorol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ArmiZ 26. 4. 2023 19:35

Zdravim vas,
to rozmyslene mam. Pri rybareni bude telefon/kamera na stativu. Pri premistovani pouziji gimbal ale toho chozeni moc nebude. Spis se tedy jedna o staticke zabery, kde budu sedet se sledujicimi u vody, chytat ryby, povidat si. Takovy chill. Takze resim tu technickou stranku veci, co k tomu potreba....zase jsem ted o kousek dal. Zkousel jsem svou akcni kameru co mam pripojit k telefonu, coz sice jde ale obraz z ni nemohu dostat do streamovaci appky. Zkousel jsem streamlabs a ta aplikace to neumoznuje/nenasel jsem. Na PC se klasicky prida zdroj, jako je snimani okna aplikace a hotovo, tady se to neda. Usoudil jsem tedy ze by jsem zustal u obrazu a zvuku z telefonu, tak jedine poridit nejaky outdoor futral aby tomu nevadila voda, ale bojuji s myslenkou, ze se ten telefon pod tihou streamu a nabijeni zaroven z Powerbanky bude asi dost prehrivat. To jeste musim vyzkouset. Kdyby to tak slo jednoduse jako u PC nastavit....
ArmiZ
Kolemjdoucí