Kamera se záznamem i streamingem

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod r4duz 16. 10. 2023 15:42

Zdravím, chtěl bych vás poprosit o radu, jestli existuje nějaká (ideálně levná:) kamera, která by uměla ukládat záznam na paměťovou kartu a zároveň jej posílat ideálně přes USB (nebo lokální síť) a fungovat tak jako webkamera (IP kamera). Kvalita by měla být FullHD @30fps.

Aktuálně mi přijde jako jediná možnost mít klasickou digitální kameru, která bude ukládat video na kartu a jeji HDMI výstup protáhnout nějakou střihovou kartou (AverMedia Gamer atd.). Bohužel nemám k dispozici ani jedno tak se chci zeptat jestli by to nešlo vyřešit nějak elegantněji v jednom zařízení.

Chtěl bych vlastně dosáhnout toho, že video budu moci zpracovávat v reálném čase v počítači, ale chtěl bych mít jistotu toho, že originál videa budu mít na kartě i kdyby se počítač vypnul / byl přetížený / aplikace by spadla atd.

Díval jsem se třeba na kamery Niceboy Vega, ale ty umí pouze buď záznam na kartu nebo streaming.

Předem díky za rady.
r4duz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 17. 10. 2023 06:30

Nevím, jestli dobře chápu, co tím myslíš, ale tohle přece umí každá webkamera se záznamem na kartu a nějakou rozumnou aplikací do PC. Trochu mě mate to USB a lokální síť, to u kamery do ruky/na helmu a podobně nedává moc smysl.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r4duz 17. 10. 2023 07:26

Chci nahravat sportovni zapas a mit k notebooku pripojenou kameru (bude na stativu), ale aby se to video ukladalo mimo ten pocitac a idealne bylo v nejake slusne kvalite. Tzn. kamera bude fungovat i bez pocitace.
Asi by sla pouzit nejaka “bezpecnostni” kamera ale tam bude asi blby uhel snimani apod.
r4duz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 17. 10. 2023 07:40

Já mám zkušenost jenom s pár kamerami, co jsem tak různě dával známým, ale řekl bych, že ty IP kamery mají záběr slušný. Záleží samozřejmě na tom, jak velké je to hřiště, kde by ta kamera byla a podobně. Tyhle kamery mívají většinou detekci pohybu, to budeš muset vypnout, jinak se asi zblázní :)

Taky bude hodně záležet na aplikaci k té kameře, aby byla přímo pro PC a udržela stabilní spojení, volil bych připojení přes LAN kabel.

Zkus si holt na prasáka něco objednat na alze (nebo jinde), a udělat experiment, přinejhorším to vrátíš.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AdamN23 15. 12. 2023 14:05

Haló!
Nejlepším řešením je použít akční kameru, jako je GoPro nebo podobná. Například:
GoPro Hero 9 nebo Hero 10:
Tyto modely GoPro podporují nahrávání videa ve vysokém rozlišení (až 5K) a také poskytují možnost použití jako webové kamery přes USB.
Video můžete uložit na paměťovou kartu a vysílat je v reálném čase do počítače.
Insta360 ONE R. Tento model poskytuje vysoce kvalitní záznam videa (až 5,3K) a má režim webové kamery přes USB.Video můžete ukládat na paměťovou kartu.
a DJI Osmo Action
fotoaparáty a spotřební elektroniku
online tržiště b2b.discount
AdamN23
Kolemjdoucí