Video z foťáku

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod St3v3 4. 3. 2007 11:57

Zdravim,
mám video z foťáku v formatu .mov a potřeboval bych ho převést do jakéhokoli jiného. Konvertor už mam, ale pokaždé když to převedu třeba do .avi, tak mi na pravé straně a dole udělá černou lištu - která tam zůstane ať dělam cokoli. Neporadíte někdo prosim jak na to, aby tam lišta nebyla. Sem už opravdu zoufalý :(
St3v3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sislik 4. 3. 2007 12:04

neni ten program treba trial verze a tenhle "efekt" je tam proto, ze jsi si ten program jeste nekoupil?

zkus nejakej jinej program na prevod mezi formaty
Sislik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nunas 4. 3. 2007 12:11

Já to dělám v Pinnaclu ale myslím že jsem to kdysi dělal ve Windows Movie Makeru
Blázen má pestrej život
nunas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JRD 4. 3. 2007 12:20

Převádět je to škoda ta ztráta kvality je dost velká.
jinak konvertorů i free je na stahuj.cz spousta.
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Junior

Odeslat příspěvekod St3v3 4. 3. 2007 13:18

Mam plnou verzi Total Video Convertoru na konvertování a plnou verzi Sony Vegas 7.0d na úpravu. Nemůže to být třeba nedostatečným rozlišením videa z foťáku?
St3v3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JRD 4. 3. 2007 13:48

Každý formát (téměř) má svoje přípustné rozlišení a pokud nesouhlasí bývá možná volba přispůsobit potom se roztáhne (nejspíš zdeformuje) nebo zachovat rozměr ale potom se volný prostor vyplní nejčastěji černě.
Všechna volby je možné měnit ale tebou uváděné programy nepoužívám.
JRD
Junior

Odeslat příspěvekod St3v3 4. 3. 2007 16:55

Jaké programy používáš na převod?
St3v3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JRD 4. 3. 2007 18:06

NO1 Video Converter

Pro sebe video nepřevádím pouze pokud je to pro někoho, jak jsem psal je to škoda.
JRD
Junior

Odeslat příspěvekod jogurt 5. 3. 2007 15:33

Co takhle zkusit prográmek Mov2avi ? Nicméně ony černé pruhy bych tipoval spíše na špatné nastavení převodu. Co se týče nedostatečného rozlišení videa z foťáku - nevím jaké máš rozlišení, ale prostý převod z mov do avi bez nějakých filtrů či resamplování prostě udělá z mov videa o nějakém rozlišení avi video o stejném rozlišení. Pokud to video sleduješ na počítači je to úplně jedno. Pokud chceš sledovat video na DVD přehrávači (s DivX), pak to asi bude trochu složitější. Já bych doporučil tento postup - nejdříve převést pomocí free prográmku Mov2avi soubor mov na avi - ovšem nekomprimovaný RGB ! Pozor, tímto vznikne avi soubor mnohokrát větší, než původní mov, ale proces je bezztrátový. Potom nekomprimovaný avi soubor načíst do VirtualDubu (free) a zeditovat, vybrat vhodnou kompresi mpeg-4 (třeba kodek DivX nebo Xvid) nastavit parametry a uložit.
jogurt
Junior

Odeslat příspěvekod bst 5. 3. 2007 16:27

taky mi z foťáku (Panasonic TZ1) leze MOV a rád bych jej dostal do AVI
pokud vím tak v tom MOV je to asi v nějaké variantě M-JPEG ....
takže já bych ocenil program, který by to právě do AVI jen přebalil taky v M-JPEG, bez rekomprese

z MOV-MJPEG -> AVI-RGB -> AVI-DIVX podle mě JE s rekompresí
bst
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JendaLinda 5. 3. 2007 18:21

Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jogurt 6. 3. 2007 15:51

:bst Obávám se že MOVů je taky více druhů, je to jen obálka, která může obsahovat leccos - MJPG, nebo taky MPEG4 pod Apple QuickTime. Tudíž se obávám, že bez rekomprese to nepůjde. Jinak se domnívám, že důvodem pro převod MOV na AVI je snížení velikosti souboru, nebo možnosti přehrát video na DVD přehrávači. Převod z MJPG do MJPG (i kdyby to šlo) poněkud postrádá smysl.
jogurt
Junior

Odeslat příspěvekod St3v3 6. 3. 2007 21:11

Převedl jsem tim programem jak řikal JendaLinda a stejně to ten rám udělalo. V Windows Media Playeru sice běží jen zvuk, ale když jsem to hodil do Ulead VideoStudia zak je tam rám. Hmm, tady asi už nic nepomůže...
St3v3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jogurt 7. 3. 2007 21:21

A co je to za foťák ? QuickTime to přehraje normálně ? Proč to chceš převést do avi ?
jogurt
Junior

Odeslat příspěvekod vlasta 7. 3. 2007 22:14

Já jsem ty clipy sestříhal a otitulkoval ve Windows Movie Makeru, uložil do jeho fotmátu a aby to sluplo DVD, tak jsem kompletní výsledek převedl programem WinAVIVideoConverter do avi .

Je to rychlé, pohodlné a kvalitní.

Měj se.
vlasta
Mírně pokročilý

Další stránka