Milik píše:gebarr píše:No mohl bych, ale upload mám od poskytovatele příšerný. Jsem laik, ale nechápu poukázání na 1/6" čipy - reálné rozlišení je stejné - (lepší ) než mini DV kamery 3 čipové( 1 čipové)
Samozřejmě to není profes. ani poloprof. přístroj, ale na tu velikost se mi zdála slušná - mohu teda srovnávat jen s kamarádovou 1 čipovou MiniDV JVC typ teď přesně nevím. /quote]
Každá kamera má své uplatnění. Máš pravdu, že reálné rozlišení je stejné. A to buď 720x576, 1440x1080, 1280x720, nebo 1920x1080. Pokud s kamerou s velikostí čipu 1/6 budeš točit v místnosti a někdo tam bude točit s kamerou o velikosti čipu 1/3, nebo 2/3, tak poznáš ten rozdíl. Zatímco na kameře 1/6 bude díra úplně otevřená a obraz už bude šumět, tak třeba u kamery s 2/3 čipama, bude bez zapnutého zisku ještě ucloňovat a to s čistým obrazem bez šumu a s pěknou kresbou obrazu. Velikost čipu je jeden z rozhodujících parametrů kamery. Další pak je rozlišení / DV, HDV /, sklo a spolehlivost mechanik. Nezanedbatelná je i velikost. Na běžné točení stačí dlaňovka, na delší točení musí být kamera na stativu, nebo rameni. Proto musí být těžší, aby se i na tom stativu nechvěla.
Pokud máš možnost, tak porovnej stejné záběry z tvé kamery s někým, kdo má větší čipy. Co tak běžně točíš ??