chlapcisko píše:Myslim, ze DVD kamera ma jedinu vyhodu. Napalene DVD je mozne hned po vybrati z kamery prehrat v DVD prehravaci. Cize je urcena pre ludi, ktori co natocia, to chcu bez dalsich uprav v pocitaci pouzivat. Moja teta mala miniDV kameru a video z nej vedela prehrat len cez kameru pripojenu k televizoru, co je dost obmedzujuce. Teraz ma DVD kameru a je s nou spokojna.
Až ta teta po několika letech žádné z těch DVD nepřečte, asi bude spokojena trochu míň...
A kdyby té tetě někdo nějaký její záznam sestříhal se vším všudy (ozvučení, fotky, titulek), tak by se jí ty její záznamy taky přestaly líbit.
Moje zkušenosti:
1) každé natočené video je potřeba sestříhat minimálně na polovinu původní délky.
2) Jakékoliv výsledné video, které přesáhne cca 40 minut, je nekoukatelné - dívat se na hodinu a víc nikdo nevydrží bez toho, aby začal usínat.
3) Surové video je vedle sestříhaného naprostý humus. Uznali to všichni, kteří viděli pěkně sestříhané video vedle toho původního.
4) Ano, zpracování videa je hodně náročné na čas, ale postupem doby člověk získá zkušenosti a velice se to urychlí. Naši první dovolenou jsem stříhal asi 14 dní, v současnosti (cca po 4 letech) se dá totéž lépe vyrobit za dva večery (i s výběrem hudby a fotek). V první svatbě, kterou jsem stříhal pro známého, mi trvala tvorba závěrečných zpomalených záběrů (cca 4 minuty) i se synchronizací na zvuk cca 12 hodin čistého času. Ve druhé svatbě totéž trvalo jen cca 4 hodiny...