Propojení kamery (gs80) s PC (win vista)

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod warmy 28. 5. 2007 07:51

Mám problém koupil jsem si kameru panasonic nv gs80 a propojovací kabel přes USB (cd v příslušenství nebylo). Když kameru s PC spojím tak ji rozpozná a nainstaluje, ale pouze jako webkameru. V nabídce výměných disků se mě neobjeví.

V manuálu je psáno, že se musí nainstalovat nějaké drivery... Cosi sem tam nainstaloval, ale nejsem si jistý jestli to je to pravé. Možná je problém právě v tom driveru, tak jestli byste mě prosím mohli poslat nějaký odkaz na stažení driveru USB na windows visty.
warmy
Junior

Odeslat příspěvekod warmy 28. 5. 2007 09:57

Hmmm tak nic usb ovladače pro visty ještě neexistují
http://panasonic.jp/support/global/cs/info/vista.html
warmy
Junior

Odeslat příspěvekod Michal P 28. 5. 2007 12:18

Tuhle kameru mám taky, akorát v PC mám XPčka a přes USB to taky funguje jen jako webkamera, pro přenos záznamu do PC se podle manuálu používá FireWire.
Nevím jak by mohla fungovat jako výměnný disk když žádnou paměť nemá žádné karty, jen kazetu.
Přes USB se dá pouštět záznam ale jen jako streamované video nízké kvality, alespoň mě to tak funguje.
Já mám tu kameru krátce, jen 2 týdny, tak jsem do PC nic nestahoval, nemám ještě ten FireWire kabel.
...
Michal P
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 28. 5. 2007 12:54

Souhlas s Michalem, miniDV kamery mají USB port buď pro funkci web kamery nebo pro připojení slotu na paměťovou kartu, využívanou pro funkci foťáku. Přenos videa do PC u těchto kamer je výhradně přes Firewire konektor.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod warmy 28. 5. 2007 22:56

Aha diky...
Testnul sem to na brachovym notasu a slo to jen jak ta webcamera rozliseni 320 na 240 a stejne takovy maximalni rozliseni slo ukladat v movie makeru, akorat tam byly takovy nepekny cmouhy pres obraz...

A pro firewire je potreba nejakej specialni soft nebo to povali i na vistach?
warmy
Junior

Odeslat příspěvekod nelly63 1. 12. 2013 15:06

Ahoj co vše potřebuji aby jsem to připojit kameru k pc stači jen FireWire ?? Nebo ještě něco Prosím a děkuji za odpověď Nelly
nelly63
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Terminator3 1. 12. 2013 17:29

Na pc firewire konektor, firewire kabel a soft na pc - staci movie maker ci virtual dub. A priprav si hodne mista, hodina zaznamu z kamery zabere na pc asi 13 GB mista.
Terminator3
Kolemjdoucí