Kazeta MiniDV s čipem a bez čipu

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Frog 26. 2. 2008 22:00

Prosím o vysvětlení rozdílu mezi kazetou MiniDV s čipem a bez čipu. Hlavně se mi jedná o praktické využití kazety s čipem a k čemu tento čip vlastně slouží. Mám kupovat kazety s čipem nebo bez něj. Díky za vysvětlení.
Frog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marts 26. 2. 2008 22:54

1) kazety s čipem mají smysl pouze pro kameru která je podporuje.
2) na čip se dá uložit název záznamu, data nahrávky a titulky
3) data uložená na čipu se samozřejmě dají použít zase pouze v zařízení která čip podporují
4) vzhledem k o dost vyšší ceně kazety s čipem oproti kazetě bez čipu si myslím že se jejich použití nevyplatí
marts
Expert

Odeslat příspěvekod Michal P 28. 2. 2008 20:51

Tchán má kameru Sony co ty čipy podporuje a výhoda byla v tom že po vložení nahrané kazety se zobrazilo menu s nabídkou jednotlivých nahrávek a byl k ním jednodužší přístup, po volbě nahrávky kamera kazetu převinula na začátek vybrané nahrávky. Kameru jsem si půjčoval a když jsem si kupoval vlastní kazety tak jsem vzhledem k tehdejší ceně tuhle funkci oželel a točil na kazety bez čipu.
Teď mám svojí kameru Panasonic NV-GS 80, která myslím ani čipy nepodporuje.
...
Michal P
Junior

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 28. 2. 2008 21:58

myslim, ze je to velmi dobra funkcia pre ludi, ktori si nahravky nechavaju na kazetach... viete mi niekto napisat, aky je cenovy rozdiel medzi kazetami s a bez cipu? (priznavam, nechce sa mi to hladat kdesi na NETe) :)
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 29. 2. 2008 08:39

podle oficiálního ceníku SONY, stojí nejobyčejnější kazeta řady Premium 99,-Kč (bez čipu) pak je kazeta Excellence za 299,-Kč (bez čipu) a až pak je Excellence s čipem za 399,- Kč - všechno v délce 60 minut.
marts
Expert