Připojení Set Top Boxu na starou TV.

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Legalize 19. 7. 2008 16:44

Dobrý den, mám hloupý dotaz, je možné nějak připojit SetTopBox na starou Teslu Rubin, která nemá ani Scart?
Legalize
Junior

Odeslat příspěvekod jito 19. 7. 2008 17:59

Aby jsem řekl pravdu,netuším zda je na RF výstupu signál z STB,nebo je pouze na Scartu.Pokud nebude,musel by jsi signál "prohnat" třeba přes VCR a na jeho RF výstupu by jsi měl signál do TV.Jinak bohužel.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod EKKAR 19. 7. 2008 18:11

Žádný bohužel - pokud STB nemá RF výstup, ale jen SCART, dá se ubastlit "mezixicht" s modulátorem ze starého VCR - viz třeba tady: http://www.mirdy-web.xf.cz/ostatni.htm , návod se jmenuje "Redukce signálu ke starším televizorům".
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vanDave 19. 7. 2008 21:56

Naposledy upravil vanDave dne 19. 7. 2009 11:47, celkově upraveno 1
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EKKAR 20. 7. 2008 15:13

Anebo tak - pokud už sis předtím nekoupil STB bez RF výstupu...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Legalize 20. 7. 2008 16:47

RF výstup můj STB má... Tudíž to stačí jen kabelem připojit k TV??
Legalize
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 20. 7. 2008 19:19

Jop. Akorát se podívej do manuálu, jestli se u toho STB dá nastavit číslo kanálu, na kterém "vysílá" - mohlo by se to potkat s kanálem, na kterém ve Tvém okolí vysílá terestrický vysílač a budeš mít v obraze MOARÉ - takové vlnění šikmo přes obraz. Jestli se dá nastavit, nastav ho tam, kam se ještě dá ten Rubín naladit nejvýš, aby se Ti nepotkal výstupní signál STB s vnějším od antény. Nejlepší je mít na to pro kontrolu nějakou malou TV připojenou SCARTem - na Rubínu by ses měl laděním po pásmu i tím nastavováním STB dobrat k podobnému výsledku, jaký budeš přes SCART sledovat na té pomocné TV. Stejné to nebude, o tom si nedělám iluze - ale podobné by to být mohlo (jiné podání barev, vypouklá obrazovka, jiná ostrost...) - tak zlom vaz!
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod symbian 30. 10. 2008 16:18

Dobrý den

pokud si koupím novou LCD tv od Sony a chci na ni přijímat digitální signál z antény a zároveň analogový signál ze satelitního receiveru stačí jenom spojit ty dva kabely - ten co vede od antény a ten co vede od receiveru? Díky za odpověď.
symbian
Junior

Odeslat příspěvekod jito 30. 10. 2008 18:01

Je jednodušší zapojit anténu do TV a satelit propojit přes scart.Nebo ten satelit nemá scart?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod symbian 30. 10. 2008 21:56

jj, satelit má scart, bude to nejlepší, díky za tip
symbian
Junior