Jaký DVB-T set-top box pro TV

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod nimha 8. 10. 2008 14:05

Řeším digitalizaci - mám standardní TV a ještě si ji asi nějaký rok nechám a tudíž budu muset zakoupit nějaký STB. MPEG4/HD asi ne, když na to nemám telku a ta nová už stejně DVB-T tuner mít bude. Takže něco spolehlivého se slušným obrazem za rozumné peníze. Mám i video, takže zvažuju dvoutunerový STB (např. Strong SRT 5220). Nebo je lepší mít 2 jednotunerové? Ono to cenově vyjde víceméně stejně...

Máte někdo tip na nějaký zajímavý model?
nimha
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 8. 10. 2008 15:07

Pokud dva jednotunerové, bude to vyžadovat dvě rozdílné značky, aby nereagovaly na shodné DO. To by mohla být výhoda pro dvoutunerový STB.
Jinak já jsem spokojený s Philips DTR 220. Mám doma dva. Malý, moc nežere, málo se ohřívá, dva scarty.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nimha 9. 10. 2008 09:49

ilja2001 píše:Pokud dva jednotunerové, bude to vyžadovat dvě rozdílné značky, aby nereagovaly na shodné DO. To by mohla být výhoda pro dvoutunerový STB.
Jinak já jsem spokojený s Philips DTR 220. Mám doma dva. Malý, moc nežere, málo se ohřívá, dva scarty.

Díky, ale ten zrovna vyšel v testech jako celkem necitlivý na signál... i když pokud je člověk blízko, asi by neměl být problém... Má někdo toho Stronga?
nimha
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 9. 10. 2008 12:13

S citlivosti problém nemám, příjem na cca 25 km bez zásadních překážek, napojení na anténu bez zesilovače, ale přes rozbočovač, který ještě utlumí signál o cca 3 dB.

PS: Koukám, že tvůj avatar by seděl spíše mně. ;-)
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 9. 10. 2008 19:45

Ja mam dvoutunerovy Sigmatek DVBH-2000, ktery u nas kde kdo hani pro udajnou nespolehlivost. Chyba je ale v lokalizaci. Ja mam nelokalizovany, koupeny ve Francii a nemam s nim sebemensi problem. Dodava se bez HDD a je mozne si do nej dat libovolny HDD do 500 GB. Neni samozrejme problem ho provozovat bez HDD a druhy tuner pouzit pro nahravani na video.
Ma o neco nizsi citlivost ale kdyz mas slusny signal tak to neni na zavadu.
Fido+
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod saww 10. 10. 2008 22:04

Také sháním set-top-box ke staré televizi. U nás vypli zatím pouze program ČT2. Nechystáme se kupovat novou televizi, tak jsem začal pátrat po levnějším set-top-boxu. Našel jsem nějaké základní vlastnosti, které by přístroj měl mít (viz článek na avmania) a začal hledat. Našel jsem tento: COMAG SL45T. Co vy na to? Máte s ním někdo zkušenosti? Co značka COMAG? Je spolehlivá? Nevíte jak je to s jeho citlivostí? Díky za každý názor, třeba to pomůže i původnímu tazateli. :-)
saww
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 15. 10. 2008 14:16

nevíte někdo, jestli jde settopbox od O2 použít i samostatně na DVB-T? Vím, že to jde kombinovaně, tzn., že když jsem měl připojenou O2TV, tak jsem měl svůj placený program a další programy ze standardního DVB-T také vyhledané. Ale jeden mi zbyl a potřeboval bych ho (když už jsem ho zaplatil) použít jako samostatný settopbox, ale nechce mě to pustit nikam dál, bez připojení do sítě :--
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fido+ 15. 10. 2008 15:19

Melo by to jit. Zalezi na firmwaru. U nekterych je nejak upraveny, ze obcas se snazi hledat IPTV a nektery ne. Co ti brani to zkusit.
Fido+
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snowboarder 15. 10. 2008 16:30

bránilo mi to, že mě nepustil ;-) pořád hledal IPTV a nedovolil mi nic jiného.. proto jsem se ptal... ale píchnul jsem ho na nějakou chvíli k O2TV místo toho standardního a asi aktualizoval firmware, když jsem ho pak připojil klasicky jen k dvb-t, tak už mi nabídl hledání pouze dvb-t.

Tak v poho ;)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 22. 10. 2008 07:36

Existuje dvoutunerový model bez pevného disku? Nebo pouze s HDD? Potřebuji připojit k STB televizi i video, a hledám vhodný model. Z modelů s HDD bych volil spíš něco levnějšího (mám CRT televizi bez HDMI), např. GoGEN PVR4050 nebo GoGEN PVR3050. Bydlím v Praze s přímým výhledem na Žižkov, a tak by tu se signálem neměly být problémy. Máte s nimi někdo zkušenost? Díky...
EDIT: Ještě jsem našel jeden zajímavý tip, a to Sencor SDB 3007T, který má dva tunery, a HDD se do něho dá v případě potřeby vestavět. Signál z druhého tuneru ale není dostupný na SCART pro video. Tahle recenze (http://www.digizone.cz/clanky/sencor-sd ... dpora-hdd/) ho ale moc nechválí. Je tu někdo, kdo s ním má zkušenost?
Naposledy upravil anonymni dne 22. 10. 2008 09:01, celkově upraveno 3
anonymni

Odeslat příspěvekod Žulda 22. 10. 2008 07:55

Video vyhoď a kup ten GoGen. Mám to samý, jen se jmenuje Hyundai PVR430 a funguje to náramně. Za 3000,- není co řešit.
Žulda
Junior

Odeslat příspěvekod mat-ka 10. 4. 2009 20:49

Pokud někdo přemýšlíte o Sigmateku dvbh-2000 nebo Sencor 3007, tak doporučuju Gosat 9010http://www.videotech.cz/dvb-t-prijimace-set-top-boxy/gosat-gs-9010-pvr
mat-ka
Junior

Odeslat příspěvekod Kozousch 10. 4. 2009 21:34

Yamada Vaova DTV-3200HDD
http://www.digilidi.cz/recenze-pvr-yama ... rym-diskem
Osobně jsem to v ruce neměl
Kozousch
Mírně pokročilý