DVD/HDD rekordér vhodný pro příjem digitálního signálu

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dayslypper 31. 10. 2008 19:53

Zdravím,
Nechci zbytečně kupovat jednoúčelovou věc jako SET-TOP-BOX. Ten mi stejně nedovolí využít digitálního signálu naplno (např. nahrávání přímo v digitální kvalitě).

Rád bych tedy trochu zainvestoval a koupil rekordér, ke kterému už žádný SET-TOP-BOX není potřeba a který ho třeba i plně ve všech směrech nahradí.

Zakladem bude asi DVB-T vstup, což je standard digitálního televizního vysílání přes pozemní vysílače.
A samozřejmě analogový výstup SCART nebo koaxiální kabel pro starou televizi, kterou zatím nehodlám měnit.

Neškodily by i vstupy:
DVB-S pro digitální vysílání ze satelitu
DVB-C pro digitální vysílání v kabelových sítích
(DVB-H pro digitální vysílání v mobilních (telefonních) sítích)

Mohl by také mít:
ČESKÉ MENU
ČESKÉ EPG
ČESKÝ TELETEXT

Jestli jsem zapoměl na některé další vlastnosti SET-TOP-BOXu, které by mi mohly chybět, prosím, uveďte je.

Díky moc za tipy. :-)
dayslypper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vanDave 2. 11. 2008 17:45

Pokud se nemýlím, tak DVD/HDD rekordéry s DVB-T tunerem zatím stále nenahrávají přímo digitální signál z DVB-T tuneru, ale dochází tam k převodu na analog a pak zpět na digitál - prý je to kvůli možnosti nastavovat kvalitu/datový tok nahrávky. Něco jiného jsou PVR, tak se nahrává bez konverze přímo na HDD, ale pokud chceš nahrávky vypálit, tak je musíš přes USB kabel přetáhnout do PC.

viewtopic.php?p=578401

BTW: Pokud chceš něco upravit/dopsat do příspěvku, tak je nahoře tl. UPRAVIT - není potřeba zakládat další téma.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dayslypper 3. 11. 2008 03:04

Díky moc, diskuzi jsem celkem pozorně pročetl, ale jelikož je už staršího data, nechtěl jsem ji oživovat.

Ideál by byla asi kombinace DVD/HDD rekordéru a tebou proklamovaného PVR.

PVR oproti klasickému DVD/HDD rekordéru nemá DVD vypalovačku - nahrávky, co chceš vypálit, přetaháš přes USB kabel do PC a vypálíš tam.

Neboli, rád bych v jedné krabici tyto vlastnosti:

- 2x MPEG2/MPEG4 tuner (pro sledování jednoho programu a nahrvání druhého, protože nemám televizi s digitálním tunerem)

- nahrávání přímo v MPEG4 (MPEG4 i s možností soubor vypálit nebo zkopírovat - někde jsem četl, že to nějké LG neumělo)

- přetahování nahrávek přes USB do PC (či nějakou jinou cestou, než vypálit na DVD, ale to bych překousl)

- klasický DVD přehrávač

... existuje něco takového, nebo se to spíš vypladí poskládat z jednotlivých komponent?
dayslypper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ovo 3. 11. 2008 11:39

Přemýšlel jsem nad něčím podobným jako dárek pro švagrovou.
Nakoonec jsem koupil set-top box Sigmatek DVBH-2000 s HDD a dvěma DVBt, možná by ti to mohlo také vyhovovat. Přetáhnout se to do počítače dá. Nic dokonalého, ale poměr výkon/cena je velmi příjemný.
DVD přhrávač bych koupil rozhodně zvlášť.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dayslypper 3. 11. 2008 13:05

Díky za tip, ale můžeš potvrdit tyto neveselé informace o Sigmatek DVBH-2000, viz. http://www.digitalnitelevize.cz/...
dayslypper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ovo 5. 11. 2008 02:13

To nemůžu, nejsem švagrová. Ale dočetl jsem to čtení až do konce a myslím, že 50% šance na úspěch bude, je to přece jen skoro dva roky stará záležitost.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod timmynovak 23. 11. 2008 15:15

a něco místo toho?
timmynovak
Junior

Odeslat příspěvekod vanDave 24. 11. 2008 15:45

Téma je tady zbytečně 2x, takže to aspoň propojím.

DVD/HDD rekordér s integrovaným SET-TOP-BOXem
viewtopic.php?f=1705&t=1054920
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dayslypper 25. 11. 2008 06:20

Ten Technisat, je nářez ale ještě hustší cena.
http://zbozi.cz/?sId=QMWWb7X9o-sC&q=technisat+HDTV+40
dayslypper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 25. 11. 2008 19:23

Však aj Vaše nároky boli husté :)
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dayslypper 26. 11. 2008 06:19

No víte, ale zas kdybych s tím někde třísknul, tak mám po televizi i rekordéru. Myslím, že je opravdu praktičtější řešení zvlášť, které se stejnými parametry vyjde určitě levněji.
dayslypper
Kolemjdoucí