označení družic Astra

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavproch 12. 11. 2008 08:18

Pokouším se vlastními silami oživit/naladit nový satelit - topfield 7700HSCI - v seznamu družic má uvedeny tři satelity Astra (Astra, Astra2 a Astra3). V těchhle věcech se moc nevyznám - která je která? Která Astra je na 19.2E a která 23.5E?
(seznam družic dle parabola cz mi v tom udělal ještě větší hokej.... (podle tohoto seznamu jeAstra 1 jak na 19,2, tak i 23.5.....)
:?: :?: :?:

Na vysvětlenou: natočením paraboly se potřebuju "trefit" do Astry 23.5E, potom si mi (prý) druhý hříbek LNB automatickysám najde Astru 19.2E. (@marts: reaguju tím na Tvůj poslední příspěvek tady
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 12. 11. 2008 08:38

Zjednodušeně
Astra1 19,2
Astra2 28,2
Astra3 23,5
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod pavproch 12. 11. 2008 08:41

Kuju
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod jito 12. 11. 2008 08:43

19,2°E Astra 1E-1H, Astra 1KR, Astra 1L-na této pozici je UPC.
23,5°E Astra 3A, Astra 1E-na této pozici je Czech link.
28,2°E Astra 2A, 2B, 2C, 2D-pro příjem této pozice nutná anténa min.180cm.Jsou tam pouze programy pro Velkou Británii.Žádné české.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod pavproch 12. 11. 2008 09:01

@jito: Skylink = 23.5E = Astra 3 Rozumím tomu správně?
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 12. 11. 2008 10:18

pavproch píše:@jito: Skylink = 23.5E = Astra 3 Rozumím tomu správně?

Přesně tak
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod pavproch 12. 11. 2008 19:48

Kurnik šopa.....

Co dělám špatně?

Parabolu mám +/- správným směrem, naladil jsem Astru 3 (signál 98%), spustil automatické ladění a.... výsledkem je asi 1048 TV programů, z toho ani jeden z nabídky Skylink.... (modul CW i s kartou Skylink je zastrčen a receiver ho "vidí").

???
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod Jouda.II 12. 11. 2008 20:04

pavproch píše:Kurnik šopa.....

Co dělám špatně?

Parabolu mám +/- správným směrem, naladil jsem Astru 3 (signál 98%), spustil automatické ladění a.... výsledkem je asi 1048 TV programů, z toho ani jeden z nabídky Skylink.... (modul CW i s kartou Skylink je zastrčen a receiver ho "vidí").

???

Nemáš tam v ladění nastavený pouze FTA? Zřejmě ale nebudeš na té správné Astře, já tam mám asi 250 programů, i když netvrdím, že jsou to všechny.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 12. 11. 2008 20:15

Už sa to aj mne stalo a to že som mal na sat prijimači Astra 3 a v skutočnosti mi ladilo astru 1 väčšinou sa mi to stávalo vplyvom poveternostných podmienok, hlavne pri silnom vetre.Takže aj v tomto prípade to skôr vidím na zle nasmerovanie ten rozdiel v stupňoch je v metrickom poňatí rádovo pár milimetrov.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jito 12. 11. 2008 21:47

pavproch-jsi na špatné pozici,evidentně Astra1.Ten posun je asi 6-7cm do leva,beru okraj paraboli.Satelit nefunguje tak,že když ti "skočí" signál,tak jsi tam.To jen detekuješ signál z jiného satelitu.V ručním ladění vyber JEDNU frekvenci a proladit.To co ti načte za program si ověř podle toho seznamu.Pokud tam ten program bude,jsi na správné pozici.
http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/23e5/
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod pavproch 13. 11. 2008 06:55

@all: kuju za rady.

Taky mě to napadlo - vybrat si jednu frekvenci (na které mají být programy Skylinku) a tu proladit. Zítra se na to vrhnu.
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod svede 13. 11. 2008 18:09

Zdravím, měl jsem ten samý problém, teď jsem konečně naladil, ale jenom Astru3 a programy z pozice 19,2 nic. Pomalu jsem posouval parabolu, ale nemám starou astru. Mám něco změnit v menu? Moc dík za odpověď. JB

PS: monoblok uchycen za pravý zářič, T6000CR
svede
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 13. 11. 2008 20:42

Pro všechny kutily-pohled za parabolou-uchyceno za pravý konvertor a směřuje na Astru3,levý šilhá na Astru1.V menu přijímače na stavit pro sat.Astra3 Diseqc 2 nebo B,pro Astru1 nastavit Diseqc 1 nebo A,podle typu přijímače.
http://www.videotech.cz/pdf/nastavenisat.pdf
Doufám,že to píšu naposled.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod armaman 14. 11. 2008 06:55

:tleskani :tleskani :tleskani :tleskani :tleskani

viac niet čo dodať.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod svede 14. 11. 2008 10:45

Zdravím, děkuji za pomoc. Na obrázku z odkazu je monoblok uchycen obráceně než mám. Mám tedy přehodit monoblok nebo dále někam točit s parabolou. Astra3 mám.

PS: pro ty co nám radí: vůbec si nemyslím, že to píšete naposled :tleskani
svede
Kolemjdoucí

Další stránka