označení družic Astra

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jito 14. 11. 2008 13:53

Montáž je možná oběmi způsoby.Většina montážníků dává na střed Astru3 vzhledem k nižšímu výkonu satelitu a šilhá se na Astru1 která má vyšší výkon.Pokud to chceš namontovat podle toho obrázku,tak v menu přijímače mezi sebou prohodíš ty povely Diseqc z A-B na B-A.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod svede 14. 11. 2008 16:47

Zdravím, je mi to jasný. Ještě jsem pootočil lnb levý dolů a chytil astru 19,2, ale slabě. Co to znamená? - mám snížit elevaci nebo zvýšit nebo ještě něco. JB
svede
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 14. 11. 2008 19:37

Nic neotáčej,musí být v rovině.Samozřejmě musíš otáčet anténou vertikálně a horizontálně až dosáhneš nejlepší signál.Nastav např.elevaci na 31 a otáčej do stran.Pokud nic,přidej 0,5 stupně a znovu.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Jouda.II 14. 11. 2008 19:49

jito píše:Nic neotáčej,musí být v rovině.Samozřejmě musíš otáčet anténou vertikálně a horizontálně až dosáhneš nejlepší signál.Nastav např.elevaci na 31 a otáčej do stran.Pokud nic,přidej 0,5 stupně a znovu.

To je mýlka většiny montážníků. Konvertor má být správně mírně natočený - skew
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod jito 14. 11. 2008 20:37

Je to taky o kvalitě monobloku.S tím skew máš pravdu,ale zatím jsem s tím problém neměl.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod pavproch 15. 11. 2008 19:19

Kuju fšem za rady, JE TO TAM!

Receivr receivruje, CW modul moduluje, Skylink Karta skylinkuje.... takže nám už doma frčí od čétéčka až po jojku plus.... fčetně novyHD a eurosportuHD...

Ještě jednou kuju za rady.

PS: akorát že mi při "organizování" (přehazování) programů asi 2x zhavaroval receivr (Topfield 7700HSCI) - kdybych to přirovnal k PC: spadly a restartovaly se wokna.... je to normální?!
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod svede 15. 11. 2008 20:04

Zdravím, u mě taky vše funguje, takže musím nějak vymazat přebývajících asi 1200 programů (frekvencí) kde nic není. Jak to děláte když máte motor - to si nedovedu představit co tam všechno naladíte. Děkuji za cenné rady a s důvěrou se zase na vás obrátím. JB
svede
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 16. 11. 2008 08:18

Program a frekvence-není to samé.S motorem máš několik možností:editace v PC,ladit pouze ručně vybrané frekvence a pouze FTA.Na "menších" satelitech proladím vše,někdy jsou v provozu i kodované programy.
jito
HD SATan

Předchozí stránka