Sharp LC32D44E-čísla programů - změna pro DVB-T [Vyřešeno]

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Žulda 2. 1. 2009 20:27

Se příjem rádia u TV asi nepředpokládá, a když nám tu do multiplexu rádia cpou, tak to může dělat problém.
Žulda
Junior

Odeslat příspěvekod Michal Politzer 2. 1. 2009 21:57

JE TO TAK!

"Právě.... jsem se vrátil... z ložnice. Televize moji snahu mít číslování televizních programů od jedničky PŘIJALA (olbřímí potlesk v pozadí)."

Díky všem, co zkoušeli přispět a pomoci. V návodu to opravdu není, ten si můžete přečíst stokrát tam a zase zpět...

V Brně na nejnižším kanále vysílá veřejnoprávní síť 1, která obsahuje kromě 4 televizí také 7 rádií. Tato televize přiřadí těmto rádiím volby 1 až 7, takže televizní programy začnou od osmičky.

Naprosto nechápu smysl: při následném třídění programů je nutné zcela zvlášť spravovat TV a Rádio, nelze programy ani nijak míchat. Nelze ani rychlé volby využít: pokud koukáte na televizi a zvolíte číslo odpovídající rozhlasové stanici, nedojde k přepnutí do režimu rádia, ale objeví se informace o chybě.

Takže, jak na to? Rádia je nutno po automatické volbě smazat. Následně v režimu TV už lze libovolně přeskupit programy. Nakonec, pokud chcete mít rádia naladěna, stačí zvolit editaci sítě, zvolit síť České televize a provést "rescan". Rádia se nyní přidají až na konec.

Ještě jednou díky za pomoc.
Michal Politzer, elektronické časopisy (PDF a iPad)
Michal Politzer
Junior

Odeslat příspěvekod vanDave 2. 1. 2009 22:08

:tleskani
Tak to je moc. :D
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JendaLinda 3. 1. 2009 10:43

Cpát rádia do DVB-T je taky nápad. Kdo bude poslouchat rádio na televizi? :mrgreen:
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 3. 1. 2009 17:22

Taky bych je tam nedával, ale když už tam jsou...
Navíc třeba Radio Wave, co tam je (neříkám, že to poslouchám... :-))), normálně nechytneš... Set-top box můžeš mít napojený na zes. a TV nemusí být vůbec zapnutá...
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marts 4. 1. 2009 09:06

co vím tak nové TV vybavené DVB-T normálně umožnují vypnout zobrazování a hrát jenom jako rádio
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod JendaLinda 4. 1. 2009 10:36

Dobrý kompromis, něco podobného tu už bylo. ;-)
http://www.oldradio.cz/ts4002.htm
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_Couser 5. 10. 2012 16:26

Tak po letech tohle vlákno vytáhnu. Měl jsem stejný problém, který ale nakonec tkvěl v něčem jiném. Tak se to snad někomu bude hodit. Jednalo se o starší SHARP, který neumí MPEG4 a jakmile naladil multiplex s MPEG4, tak to "virtuálně" uložil na dané pozice, ale při třídění ty pozice nešly vidět. Takže u mě to například znamenalo jen předvolby 1,2,12,13,14,... Po dlouhém laborování a zkoušení nakonec zabrala jen metoda továrního nastavení, stornování aut. ladění a poté ruční nastavení frekvencí alespoň několika multiplexů s MPEG2 a až poté "rozšířené vyhledávání" které dohledalo zbytek.
George_Couser
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 6. 10. 2012 09:14

George_Couser díky za cennou informaci! :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod liquidia 18. 1. 2020 15:48

Zdravím, dneska jsem narazila taky na tento problém se seřazením kanálů v DVTV, takže připojuji svůj návod.. co fungovalo. V menu nešly kanály klasicky přesunout (neaktivní, šedé menu). Zkusila jsem automaticky naladit všechny kanály (včetně rádií). Pro přesunutí kanálu na požadované místo, resp. pořadí se nejprve musí "uvolnit" toto místo, tzn. je nutné smazat kanál (smaže se pořadí a zmizí ze seznamu). Teprve poté můžeme určitý kanál přesunout na pozici přes upravit a upravit číslo pozice. Po naladění všech kanálů a přechodu na určité pořadí bude televize zlobit.. přeskakovat kanály a zobrazovat původně řazené. Pro uložení nových pozic je důležité provést RESTART televize, nestačí vypnout a zapnout
liquidia
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KolemjdouciPavel 3. 9. 2020 21:43

Po poslední aktualizaci sw (9.2020) k tv LC-32D44E se (zase) popřehazovaly programy. Tak jsem dal znovu všechno načíst a pak začal promazávat a umisťovat kanály na pozice, jak jsem zvyklý. Při minulých aktualizacích to sice byla drbačka, ale šlo to. Stačilo zadat číslo pozice a kanál se tam umístil. Pokud byla pozice obsazena, tak se původní program posunul o jednu výše a tak dále. Jinými slovy opakováním postupu jsem za půl hodiny měl nastavenou TV. Ale po zmíněné poslední aktualizaci - je výsledkem, že pod nulou (!) mám dva kanály, pod jedničkou rovnou čtyři a pod dvojkou tři ...Programy skáčou zpátky na pozice odkud jsem je předtím vystrnadil, nebo obsazují pozice s nižším číslem >:-( Zatím jsem nepřišel na řešení. Zkusím radu od "liquida" snad to pomůže,
KolemjdouciPavel
Kolemjdoucí

Předchozí stránka