CZ a SK sat karta

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jakru 28. 12. 2008 17:42

Dobrý večer,
prosím o radu. Mám Homecast EM-200CR a českou /TT/ a slovenskou kartu /modrá Skylink/. Pri prepinani mezi ceskymi a slovenskymi programy mi satelit hlasi, ze nejsem opravnen sledovat tento program /Nova, Prima/, musim vytáhnout českou kartu /zasunuta v Dragon Twin module/ a dát ji zpet a pak vše funguje.
Poradíte mi prosím, zda se to nedá udelat tak, abych nemusel kartu vždy vytahovat?
jakru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Agent 28. 12. 2008 18:30

Udělat se to nijak nedá. Stejně jako Češi nemohou sledovat Markýzu, tak Slováci nemohou sledovat Novu. Prima by ale jít měla. Možná to bude chtít naladit něco jako Prima_test (stejně jako kdysi Joj_test - klasická Joj nešla).
Agent
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 28. 12. 2008 21:07

To agent: Jakru má 2 karty - SkyLink registrovaný v SR a TT registrovaný v ČR. Takže má dekódovacie karty na všetky programy.

To jakru: problém je v tom, že Tvoj prijímač, alebo Dragon Twin module si nevie poradiť s dvomi kartami, ktoré sa "prekrývajú" -> na oboch máš ČT1, ČT2, STV1, STV2, Primu, Joj, Joj+. Niektoré moduly alebo prijímače sa potom nevedia "rozhodnúť" ktorú kartu použiť pre dekódovanie - nemajú to ošetrené v software - a preto takýto software skončí chybovou hláškou a havaruje. Niektoré prijímače zobrazia napr. túto hlášku na 2÷3 sekundy a potom sa spamätá a beží ďalej.

Popis rovnakého problému som našiel v časopise SAT&DVB-T pri recenziách SAT prijímačov. Riešenie tam uvádzané nebolo.
Ja mám rovnako dve karty ale v dvoch samostatných Cryptoworks CI-moduloch. Receiver mám od iného výrobcu než Ty, CI-moduly používam od rovnakého výrobcu ako je prijímač - práve z dôvodu kompatibility. Pred kúpou som si túto kombináciu u predajcu vyskúšal.

Skús dotaz u predajcu alebo požičať si 2 jednoduché moduly a karty rozdeliť do dvoch "šuplíkov".
Dagy2
Pokročilý