Topfield 7700 "nevidí" transponder na astra 1 [Vyřešeno]

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavproch 19. 1. 2009 11:01

Prosím o radu, kde je chyba... mám parabolu s dual blokem nasměřovanou na astra 3+Astra1 - bez problémů chytám celou cz nabídku skylink (z astry 3) + do vypršení 2měsíčního promotion mi bez problémů hrál Eurosport Cz (astra 1).

Potom, co "chcípl" jsem chtěl naladit Eurosport (v němčině - astra 1: 12.226MHz, 27500, H) a ... receiver ho "nevidí" ani při "auto" ani při "advanced" (ruční nastavení parametrů transponderu) ladění ... kde může být chyba?...

(ty parametry mám od švagra - na jeho "obyčejném, ne HD" receiveru mu to běží.... je ale pravda, že jeho receiver "vidí" na Astře 1 cca 800 programů, zatímco můj stěží 40.. (převážně holandské.... nevidí ani jeden německý jako ARD, ZDF, pro7 atd....)
Naposledy upravil MgX dne 26. 1. 2009 19:13, celkově upraveno 1
Důvod: Doplněn text (VYŘEŠENO) do názvu vlákna - na žádost tazatele
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 11:39

Jen pro pořádek:Eurospotr CZ vysílá na Astra3A,na sat.Astra1 je pouze v UPC a to by ti nešlo.
Tu frekvenci Eurosportu na Astra1 máš dobře.Pokud ti to naladilo pouze asi 40 programů,tak jsi evidentně ladil Astru3A.To bude ten problém.Tam je balík holandských programů.
Pro přehled mrkni sem:
http://www.parabola.cz/prehledy/televiz ... /19e2/all/
http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/23e5/
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod cumel30 19. 1. 2009 11:41

A ešte ku tým Nemeckým programom,dosť často sú teraz zakódované,pretože prechádzajú do HD.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 11:57

Snad jsem tě pochopil dobře.Hodně programů přechází do normy DVB-S2.To ale neznamená,že vysílají v HD.Díky použité kompresi a datovému toku v této normě,provider může na jedné frekvenci pustit více programů a to za stejné peníze než v DVB-S.I v normě DVB-S jde vysílat v HD formátu.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod pavproch 19. 1. 2009 12:01

dle skylink.czje eurosport na astře 1...

hmmm. to vypadá tak, jako by jedna z tych dvou "hrušek" (ta co míří na astru 1) nefungovala správně....

nebo (to mě napadlo fčíl...) je chyba u mě - nemusím náhodou při ladění nějak (v menu receiveru) mezi tyma hruškama přepínat?
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod cumel30 19. 1. 2009 12:03

jito píše:Snad jsem tě pochopil dobře.Hodně programů přechází do normy DVB-S2.To ale neznamená,že vysílají v HD.Díky použité kompresi a datovému toku v této normě,provider může na jedné frekvenci pustit více programů a to za stejné peníze než v DVB-S.I v normě DVB-S jde vysílat v HD formátu.

To som presne mal na mysli,zobral si mi to z klávesnice do prčice. ;-) 8-)
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 19. 1. 2009 12:47

pavproch píše:dle skylink.czje eurosport na astře 1...

hmmm. to vypadá tak, jako by jedna z tych dvou "hrušek" (ta co míří na astru 1) nefungovala správně....

nebo (to mě napadlo fčíl...) je chyba u mě - nemusím náhodou při ladění nějak (v menu receiveru) mezi tyma hruškama přepínat?

1/ nepíšeš či ti predtým nemecké programy na Astra19.2° chodili? Správne je, že je ich tam asi 270 voľných
2/ prepínanie musíš mať nastavené v Diseq alebo u TF môžeš mať jeden prijímač na 19.2° a druhý tuner na 23.5°ak nemáš diseq. Ale potom nemáš twin zapojenie, len dva satelity v jednej bedni.

Najlepšie ak vezmeš vyhľadané programy a ich frekvencie a porovnáš s tabuľkou na parabola.cz. Podľa toho zistíš, že kam tvoj LNB vlastne čumí.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavproch 19. 1. 2009 13:53

ad 1) nechodili

ad 2) nerozumím.... mám pevnou parabolu, ve které mám dvouhruškový LNB .... 7700 je jednotunerový ... diseq je pro pohyblivou parabolu, ne? kydž jsem ten dvouhruškový LNB kupoval, tak mi řekli, že mám jeden (fčíl už nevím esli pravý nebo levý - musel bych vylézt na strřechu - montoval jsem to ale přesně podle návodu) dát do ohniska a zaměřit an astru 3 (což mám, protože jiank by mi nejel skylink) a ten druhý bude automaticky přijímat astru 1

btw, receiver mi ukazuje pro astru 3 kvalitu signálu 99%, pro astru 1 asi 90%...
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod jito 19. 1. 2009 14:51

Pokud máš NAPROSTOU jistotu,že středový konvertor je na Astru 3A a levý-pohled za parabolou-šilhá na Astru1,tak jsi v menu při ladění musel vybrat špatný satelit.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod pavproch 19. 1. 2009 22:02

Tak chybka se vloudila u mně (víceméně sem to čekal .....)

V prvé řadě jsem v kterési diskusi vyštrachal cosyk o tom, že i pro pevnou parabolu s monoblokem musím (speciálně jen u topfieldů) nastavit diseq1.0 pro jednu družici na "mini A" a pro druhou "mini B". Provedl sem .... a najednou se mi zlepšila kvalita/úroveň signálu a našlo mi to na domnělé Astře 1 cca 200 programů (převážně UK) - porovnáním parametrů (dle seznamů programů na parabola.cz)jsem se doftípil, že vidím ne dvojici družic Astra (19.2+23.5) ale dvojici astra+eurobird (23.5+28)... takže mám prostě blbě natočenou parabolu (@jito: měl jsi pravdu s tím, kam který LNB šilhá....ale v optickém středu paraboly mám správný -pravý LNB).... hned jak to půjde, vylezu na střechu a zas si budu hrát s nastavením polohy paraboly....jo, to je tak, dyž si člověk něco dělá (blbě!) sám....
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 19. 1. 2009 23:49

Sorry, som myslel že máš 7710 twin.
Samozrejme, že Diseq je na pevnú parabolu s viacerými LNB. Ako by si inak zapojil 4 káble od 4-och samostatných LNB do jednoho vstupu prijímača?
"Dvojhruška" má okrem 2ks LNB s pevnou vzdialenosťou integrovaný prepínač Diseq vnútri. V každom prípade musíš mať nastavený prepínač v menu prijímača. Inak by si využíval len jeden LNB, ten čo je pripojený defaultne - to bol asi tvoj prípad.
Ale myslím, že chyba sa už našla. Ono to tak býva, že na 99% je chyba medzi kreslom a diaľkovým ovládačom :D
NATOČTO ! Myslím na 19.2°. Pozor na fyzikálny zákon dopadu a odrazu, družica 23.5° je síce viac na východ než 19.2° ale LNB na anténe máš samozrejme naopak -> hrušku na 23.5°budeš mať inštalovanú na západnejšej strane monobloku.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavproch 20. 1. 2009 20:58

Uffffff.... taxem asi 50x lez na střechu a dolů a š***** parabolou na západ a na východ (elevaci mám OK)... na 68. pokus (a po přehození Mini A mini B mezi astrou 3 a astrou 1) to vyšlo.... vidím asi 903 programů na Astře 1 a asi 48 na astře 3. ..... včetně Deutsch Eurosportu.... takže hrozba rozvodu je zažehnána.... uffffff....

(nebylo by nám líp v jeskyni oblečeni v medvědích kůžích, tančíce kolem wohně s kyjem v ruce?)

kuju fšem za rady a inspiraci....
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 22. 1. 2009 19:56

Ale aspoň nemusíš do fitnessu a hlavne že to prežil tvoj sobášny list...
Sorry, za tu poznamku o tom, kde ktorý satelit leží a aký je zákon dopadu a odrazu. Ale zdá sa, že si to mal práve naopak. Ono to niekedy chvíľu trvá, než si človek uvedomí, že LNB na parabole sú v zrkadlovom poradí než satelity na oblohe.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavproch 25. 1. 2009 21:19

doprkýnka, který pako takle BLBĚ! vytunilo phpBB3 ? Že ani nemůžu svůj vlastní příspěvek upravit....

Prosím teda nějakého -moda- aby do headru tohodle vlákna dopsal VYŘEŠENO.

Kuju.

//upravit jde, ale jen po omezenou dobu. Po některých zkušenostech, se věc úpravy příspěvku vyřešila takto. Pokud je třeba editovat již starší příspěvek, stačí moderátorovi napsat SZ, či napsat nový příspěvek a použít „bonzovací“ tlačítko. MgX :-)
pavproch
Junior

Odeslat příspěvekod pavproch 27. 1. 2009 09:00

kuju
pavproch
Junior