1 služba od UPC a 2 TV

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kynio 30. 5. 2009 13:15

Zdravím. Hledal jsem tady na fóru, ale neúspěšně. Pokud budu mít od UPC tarif digitílní televize Standart, dostanu od UPC setopbox s jejich kartou. Tento komplet bych připojil ke starý CRT TV. Mám ale ještě jednu TV v druhým pokoji, jen Samsung LE37B650 kterej má CI slot a DVB-C tuner s možností přehrání mpeg4. Když si koupím http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-mo ... pt-cxv.htm budu stále platit měsíčně cenu 599kč za tarif standart? neplatím žádný poplatky navíc UPCčku za 2 tv?? díky moc za odpověď
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod jito 30. 5. 2009 14:31

Na jednu přípojku můžeš připojit kolik chceš přijímačů.K tomu modulu potřebuješ ještě přístupovou kartu od UPC.Tu ti zařídí firma DVB-C shop.
Samozřejmě budeš platit poplatek za užívání kab.TV-za 1 přípojku-599kč.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kynio 30. 5. 2009 15:33

uf tak to je super.hned objednávám...díky =)
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod Kynio 31. 5. 2009 13:21

ještě sem se chtěl zeptat..kkdyž máme na střeše anténu na pozemní vysílání digitalu, můžu mít přes rozbočovač do televize vedenej kabel od UPC a ještě k tomu kabel z té antény? vezme to televize a naladí kanály z obou kabelů? jde mi o Novu HD..díky
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod jito 31. 5. 2009 14:44

Kabel od pozemního vysílání a od UPC budeš muset sloučit u TV,raději širokopásmovým slučovačem.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod jito 31. 5. 2009 18:44

Třeba.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kynio 31. 5. 2009 18:49

ok díky =)
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod Kynio 4. 6. 2009 09:35

tak sem to zkusil zapojit přes tu rozbočku a obraz se dycy zasekne a napíše se na telce že není signál nebo je slabý. Když odpojít anténu (tu na střeše pro pozemní vysílání) tak se obraz zase rozjede. Kde je chyba?
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod jito 4. 6. 2009 16:54

Jaká je síla signálu z DVB-T?A nepoužíváš ant.zesilovač?
Jinak nevím,proč by se to mělo rušit.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kynio 4. 6. 2009 17:27

nevím jistě co myslíš silou signálu..televize ukazuje kolem 93%. Ant. zesilovač nepoužívám, nevím co je teda vlastně na střeše za anténu, ale já mám doma prostě jen kabel od tý antény
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod jito 4. 6. 2009 18:31

Tak to mě mrzí,že ti neporadím.
Chápu to správně,že máš doma společnou anténu(ne svojí) z které chceš brát signál DVB-T?Pokud ano,tak jedině zkusit pokusně připojit svojí(třeba půjčenou) anténu a udělat pokus.
Pokud to je společná anténa,jakou máš jistotu,že je v ní signál z Nova HD v MPEG4?Standartně se signál převádí do 1 nebo 3 pásma.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Kynio 4. 6. 2009 18:39

přesně tak je to společná digitální anténa. Nova HD tam v mpeg4 je protože už ji sleduju od doby kdy nova HD začínala tzn od barevných čtverečků a obdélníků, když jel jen zvuk sekavej a pak když to rozjeli uplně a zvuk i obraz fungoval tak jako dnes =) je to škoda že to nejde no. UPC ještě novu HD v nabídce nemá =((
Kynio
Junior

Odeslat příspěvekod JendaLinda 27. 6. 2009 06:46

To nejde takhle jednoduše sloučit kabelovku s anténou. Signály z obou zdrojů, které jsou na stejných frekvencích (kanálech) se budou vzájemně rušit. Kabelovky obvykle obsahují i hromadu analogových programů a z antény taky přijde několik analogových programů a různé ruchy z okolí.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 27. 6. 2009 07:37

To je pravda.Ale beru to tak,že programy kab.televize jsou "standartně" v pásmu 1,2,3.Nevím na jaké frekvenci je v rozvodu spol.antény šířen signál NovaHD,pak může dojít k rušení frekvencí,v Praze jede na 64 kanálu.
jito
HD SATan

Další stránka