Jakou anténu?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ilja2001 10. 8. 2009 18:11

Koby: pozor na to, že Žižkov vysílá s vertikální polarizací, což znamená, že je třeba mít svisle otočenou anténu. Takže je otázka, zda domácí anténa je vhodná pro vertikální příjem, případně jestli by nepomohlo tuto anténu otočit o 90°. Jinak souhlas s Ekkarem. Pro místní příjem nejlépe bez zesilovače, pokud není potřeba živit složitější rozvod signálu.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 11. 8. 2009 11:40

Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 11. 8. 2009 11:45

jinak díky na rady a odkazy jak funguje anténa atd...

Ale mě prostě stačí uvést dva typy antén... Vidim na žižkov, mám to luftem tak 8-10km, anténa bude balkoně...

:-)
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 8. 2009 17:29

Koby píše:...Ale mě prostě stačí uvést dva typy antén...

Z tohohle je vidět, že odkazy nečteš - kdybys četl můj předchozí příspěvek, kterým odkazuju na starší vlákno, tak v něm jsou odkazy dokonce na 4 typy!
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Koby 11. 8. 2009 17:33

ekkar: četl jsem to, neboj

Ale nějak z toho neni jasný, jestli je možný tyhle antény použít v mým případě... co?
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 8. 2009 18:35

Kteroukoliv z nich - podle mapy.cz to je od Bajkonurské Rušičky do Dolních Počernic asi 8,5km, do prostředka Horních cca 12km vzdušnou čarou, na tuhle vzdálenost Ti musí digitál chodit i na vidle zapíchnutý na dvorku do hnoje! A co se týče polarizace - Žižkov jede vertikálně a Cukrák na těch samých kanálech vysílá horizontální polarizaci, takže bych klidně vyzkoušel obě polohy a oba směry a vybral si ten lepší.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Koby 11. 8. 2009 21:02

ekkar: ok.. Bohužel ale nemaj ani jednu anténu skladem v Praze... Myslíš že uměj poradit... Když přijdu do jejich obchodu, popíšu situaci, že mi prodaj dobrej výrobek? Nebo je lepší si nechat objednat rovnou třeba tu první http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES08102503

ta by se mi líbila, vypadá že je poměrně malá.
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 8. 2009 21:21

Zkus přímo TEROZ - mají kontakt na prodejnu na webu.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Koby 11. 8. 2009 21:30

Ok, tak díky :-)

snad to bude lepší, jak s tim fukarem a véčkem Hama u televize...
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 12. 8. 2009 13:22

hmm, tak oni nemaj nic skladem a prej ani dlouho mít nebudou...:-(

Co tohle, to neni dobrý? http://www.alza.cz/solid-asp-2-sirokopa ... 114522.htm

popřípadě mohl bys doporučit nějakej jinej speciál obchod? jinak mi v ges řekli, že bez měření nemužou s jistotou říct, že to tam pude, byt je to takhle blízko a je přímá viditelnost..:-)
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 12. 8. 2009 20:53

Ne, není to "dobrý" - už jsem napsal, že se máš vykašlat na všechny zesilovače. Zásadně ber jen anténu, do její krabičky symetrizační člen = elevátor ze 300Ω symetrických na 75Ω nesymetrických, na který se přímo připojí koaxiální kabel jako svod k přijámači/set top boxu - toť vše. Veškeré takzvané "zesilovače" mají za úkol pouze zamlžit mizerné vlastnosti nekvalitně vyrobených antén - kup si pouze takovou, která má zisk udaný BEZ ZESILOVAČE, jinak naletíš.

V tom GESu kecají, na území Prahy VŠUDE, kde je přímá viditelnost na Rušičku, jde i digitál - jiná věc jsou ulice, které jdou napříč ke směru na vysílač, jsou obklopené 5patrovými činžáky a někdo si v přízemí usmyslí, že si dá anténu na okno - pak může nastat situace, že mu digitál nepůjde, protože je vlastně ve 20m hlubokém zákopu a on bude muset "vysadit" anténu na střechu nebo si koupit O2 TV. Pokud ale na vysílač přímo vidíš z místa, kam budeš chtít dát anténu, máš na víc než 95% jistý kvalitní příjem. Zkus přímo TEROZ, nebo si zadej do Googla slovo "anténa na TV".
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Koby 15. 8. 2009 19:58

tak jsem koupil v okey elektro - šel jsem kolem tak na zkoušku za 300,- s tím, že to mužu vrátit a normálně to funguje... 5,5-9db zisk... super a hlavně je to malý, 0,6m dlouhá... chytám plnej signál at je to venku, uvnitř, namířený kamkoliv, do zdi, do země, prostě je to jedno... takže lidi, fakt nekupujte takový ty vnitřní nesmysle od Hamy a Strongu za dvojnásobný ceny... Myslel jsem si, že třeba od toho strongu za 750,- vnitřní "speciálně" na dvbt mi pujde jak víno a nechytlo to nic... klasika je klasika, za dobrej peníz

EDIT: Dovolil jsem si malou úpravu vzhledu - aby byla líp vidět hlavní myšlenka.
Ekkar
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 15. 8. 2009 20:08

Koby, díky Tobě za tenhle příspěvek - protože to je skutečný popírání bludů, šířených výhradně za účelem prodeje (šmejdu). Nejlepším zesilovačem signálu je totiž výhradně, skutečně a vždycky výhradně DOBRÁ ANTÉNA - pokud nenachytá signál ta, je každý zesilovač na 3,14ču - zesiluje akorát šum...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod yetyy 27. 2. 2010 19:14

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jaká je anténa LGPA.2169 ,jsem z Nového Bydžova (cca 100km od Prahy) a chtěl bych chytat digitální vysílání právě z Prahy. Mohl by mi někdo poradit??Jestli tato anténa bude dobrá nebo koupit jinou popř. jakou??? Na mail Lukasfolkl@seznam.cz Děkuji předem
yetyy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 27. 2. 2010 19:22

Dej link nebo fotku, takovou anténu nezná ani Ujec Gůgl...
EKKAR
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka