Artam - pokud se do Ujca Gúgla zadá název S TEČKOU mezi písmeny a čísly, jak to napsal "yetyy", nenajde NIC RELEVANTNÍHO.
Potud k vyhledávání:
pokud se nedá přímý link, je potřeba napsat PŘESNÉ OZNAČENÍ PŘEDMĚTU - A NIC DO NĚJ NEPŘIDÁVAT ANI Z NĚJ NIC NEVYNECHÁVAT. Já ani nikdo další nemám tolik času, aby trápil Ujca G a zkoušel zadávat různě změněné sekvence - takový dotaz si pak vyslouží jen odsouzení nebo posměch.
K tématu DVB-T na Novobydžovsku: kamarád, který tam opodál bydlí (je z Lovčic) mi říkal, že doma chytají Bukovou Horu (vysílač Ústí nad Labem), jinak na polohu dalších vysílačů se můžeš podívat sem:
http://www.digitalnitelevize.cz/vysilace/ . Najdeš tam i rozpis, který vysílač už bal nebo nebyl přepnut na DVB-T - stačí kliknout na interaktivní mapku republiky. Ta anténa by měla chytat celé UHF pásmo, takže by měla být schopná "lapat" vysílání digitální TV na celém území ČR bez ohledu na to, ze kterého vysílače budeš chtít přijímat signál - jen bude potřeba dodržet správnou polarizaci a nastavit ji do přesného směru.
Co se zesilování DVB-T signálu týče, je značně citlivý na nežádoucí kmitání zesilovačů a na křížovou modulaci signálu, vzniklou na vstupním tranzistoru vinou průniku signálu jiného než žádoucího kmitočtu z okolí - proto je potřeba používat zesilovače s vyšší stabilitou a s menším zesílením, než které požadoval analog. Zesilovače musejí mít na vstupu propusti, odfiltrující nežádoucí signály například z mobilů nebo vf ohřevů v průmyslu. Vhodné výrobky nabízí na českém trhu například firma TEROZ, jejíž výrobky mají na pultech i v zásilkových službách velmi dobré jméno.
je mi tady z toho na blití.