CT1 HD + NOVA HD

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Standucha 4. 10. 2009 16:24

Ahoj

bydlím v Praze a mám Sony 32V5500. Proč tedy nemohu chytit jak CT1 HD tak NOVA HD? Použivám obyč barákovou anténu,

Díky
Standucha
Junior

Odeslat příspěvekod jito 4. 10. 2009 17:51

Co je to "baráková" anténa? :oboze
V Praze jede na 64 kanále.Máš výhled na tyto vysílače?
http://www.digitalnitelevize.cz/vysilace/sit-mux4.html
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 10. 2009 10:53

Oba kanály vysílají v Praze pouze z jednoho stanoviště a velmi slabým výkonem.
Na Palmovce a na Vinohradech jsem je chytil na 12 cm anténku, kterou jsem dostal k USB tuneru, na Pankráci je nechytím ani na "dvoubič". Možná s lepší anténou a / nebo se zesilovačem by se dalo.

Schopnost TV si můžeš vyzkoušet na Primě HD, tak vysílá z jiného vysilače.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Standucha 5. 10. 2009 16:10

Ahoj,
je to STA anténa v paneláku na Hájích. Primu HD taky nechytím.
Zkoušel jsem manuálně 64kanál, ale hned to vyhledávač přeskočil a šel dál.

Máte nějaké nápady?
Standucha
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 10. 2009 17:01

1) není STA jako STA.
a) jedna anténa plus širokopásmový zesilovač - pokud není "namířena" tím správným směrem, s největší pravděpodobností daný kanál nechytneš
b) jedna nebo více antén, zesilovač pouze pro dané kanály - pokud není instalovaný zesilovač pro daný kanál - opět nic nechytneš
c) jako varianta b), ale navíc je signál transformován do jiného pásma (zpravidla VHF), aby lépe prošel starými rozvody STA

Takže s největší pravděpodobností HD signál na STA anténu nechytneš.

Můžeš se pokusit "lovit" s vlastní anténou, a to buď venkovní (např. na balkoně) nebo pokojovou se zesilovačem i bez. Zesilovač sice zesílí signál, ovšem také zesílí šum a tím sníží kvalitu signálu. Analog je citlivější spíše na sílu signálu, digital naopak na jeho kvalitu. Takže pokud máš možnost, zkus si od někoho půjčit anténu a můžeš začít lovit. Můžeš i zariskovat a nějakou koupit, ovšem úspěch není garantován.

Na jakém kanále chytám tu Primu nevím, ale frekvence je 674000 (asi Hz ?). Ze stejného vysílače přijímám třeba i Z1 a PublicTV (tyhle dvě stanice chytám ze dvou různých vysílačů, frekvence 778000 a 674000)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jouda.II 7. 10. 2009 21:40

Zřejmě nemáte v STA vložku na 64 k.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Junior

Odeslat příspěvekod brot1cz 18. 10. 2009 22:38

Bude problem v tom STA asi jak bylo psáno není osazeno. Přesně to sáme mám u sebe normal DVB-T chodí přes STA výborně ale HD nejde. Vyřešil jsem to tak, že jsem dal za okno toto http://www.exasoft.cz/?cls=stoitem&stiid=30586 a chodí to výborně, velký rozdíl oproti DVB-T, žádné výpadky obraz je super. TV KDL40W5500 lokalita PRAHA Zahradní město, výhled na vysílač nemám
brot1cz
Junior