DVB-T propojení s PC

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod puamík 30. 12. 2009 17:14

mám v pc kartu Leadtek DTV 2000 H, ale s digitálním příjmem mám problémy. Počítač asi nestíhá a obraz je hodně trhaný.

Počítač mám AMD Athlon XP 1800+ 1,53 GHz, 768 MB RAM

Tak jsem si říkal, že bych si koupil externí stolní set top box, ale přemýšlím jak jej propojit s pocčítačem. Poradíte mně? Děkuji.
puamík
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 12. 2009 19:57

Já mám Celeron 1,7 GHz a počítač stíhá úplně v pohodě - teda kromě pořadů ve vysokém rozlišení (ČT 1 HD, Nova HD, Prima HD). Pravda, mám 2 GB RAM.

Jak by sis to propojení představoval? Jen sledování TV? Pak si vyber nějaký STB s VGA/DVI výstupem, moc jich ale není a bývají docela drahé.
http://www.dvbtshop.net/avertv-hybrid-stb1080
To už bude lepší koupit si televizor s integrovaným DVB-T tunerem a používat ho i jako monitor.

Pokud i nahrávání, tak to je ještě těžší, to bys musel mít kartu s videovstupem a těžko říct jestli by to počítač zvládal on-line kódovat, když nezvládá ani příjem TV. Tady by asi byl nejlepší STB s HDD připojitelným přes USB. Po nahrání pořadu HDD odpojit, připojit k PC, film stáhnout a koukat nebo vypálit.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 30. 12. 2009 20:01

Jestli chces jenom sledovat TV vysilani, tak si kup monitor s TV tunerem a mas to vyresene.

http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L14007X028
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JendaLinda 1. 1. 2010 13:58

To že je obraz trhaný ještě neznamená, že to nestíhá PC. Já jsem si pouštěl DVD filmy na PC s Duronem 850MHz a v pohodě šly (digitální vysílání používá MPEG2 stejně jako DVD). To trhání může být způsobeno i špatným signálem.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pee.tr 7. 1. 2010 07:36

S výše uvedenou konfigurací PC nemůže být s příjemem SD kanálů problém. Problém bude jinde. Signál (spíš asi ne), filtry, renderer,...
pee.tr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod puamík 7. 1. 2010 21:41

pee.tr píše:S výše uvedenou konfigurací PC nemůže být s příjemem SD kanálů problém. Problém bude jinde. Signál (spíš asi ne), filtry, renderer,...

co to je "filtry, renderer" - poradíte někdo?
puamík
Junior