Zdar
Potřebuji vyřešit problém.
- Na střeše je pokojová aktivní anténa (je ve výtahové šachtě v místě, kde mám povolení umístit své zařízení, protože v našem domě provozuji internetovou síť). Předpoklad je, že pořídím klasickou externí anténu a namontuji ven.
- V bytě mám 3x TV. Od antény jsou tedy nataženy tři koaxiální kabely (10,- kč/m) a délky kabelů jsou od 30 do 35 metrů (spotřeboval jsem celé 100m klubko)
- 2 TV jsou LCD TV s digitálním tunerem. Jedna přípojka končí u Set top boxu Evolve DT 2601.
- Obě TV nyní chytají všechny multiplexy, nepozoruji žádný problém. Set top box však chytá jen jeden multiplex (ČT1, ČT2, ČT24 a ČT Sport) a to ještě dost špatně. Problém je ale v onom kabelu, protože když jej dám k jinému kabelu, najde vše OK.
V tuto chvíli mě napadá jen to, že je špatný kabel, nebo špatný rozbočovač. Kromě přehazování kabelu v rozbočovači a běhání ze střechy dolů a nahoru, abych se koukl, zda je to OK, mě nenapadá nic, jak bych zjistil problém. Je možné, aby byl špytný kabel (nebo špatně udělané koncovky) a chytal bych jen jeden multiplech? Nebo je možné, aby dával rozbočovač do dvou kabelů signál silnější, než do třetího? V prvním případě bych zkusil předělat koncovky, ale jestli je někde zlomený kabel, jsem v háji. Jestli to vyřeší aktivní rozbočovač, tak bych jej vyměnil, ale zase investovat pětikilo, abych zjistil, že je mi to k ničemu...