Mám dotaz ohledně kvality příjmu UPC a Skylinku ... hodně lidí mě od UPC odrazovali, protože oproti Skylinku má špatný datový tok, což se odráží na kvalitě obrazu.
Dnes jsem byl osobně ve značkové prodejně SONY a tam mi bylo řečeno, že Skylink (a vůbec satelitní technologie) sice umí daleko lepší příjem jak UPC, ale konkrétně pro ČR je ten rozdíl malý, protože Skylink v ČR nevyužívá plně satelitní technologii a tím ani nevysílá podstatně lepší signál ... odůvodnění je údajně takové, že v každé zemi si Skylink "nakoupuje" jinak kvalitní příjem z dané družice a to je pak rozhodující pro výsledný obraz (např. německý Skylink má v HD oproti českému daleko lepší obraz).
Neřešil bych to, ale jelikož kupuji byt v přízemí, tak satelitní parabolu nechci umisťovat na balkón na dosah cicích rukou (myslím, že tady v Praze bych o parabolu a vše okolo do týdne přišel) ... takže otázka zní, zda je rozdíl v kvalitě signálu od UPC opravdu viditelně horší jak u českého Skylinku a mám tedy řešit možnost umístění paraboly např. o patro výše (dohodou se sousedy) nebo to UPC bude vyhovující a nemusím nic víc řešit.
Vím, že dlouhodobé náklady na UPC jsou vyšší, ale rozhodující je pro mě opravdu hlavně ta kvalita obrazu (SD i HD).