UPC vs. český Skylink - kvalita signálu (SD+HD)

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KubbY 25. 2. 2010 12:24

OT: Avatar jsem měl v době kdy se ani nevědělo, že nějaká telefonica koupí český telekom ;-)

Jinak případným zájemcům o HD doporučuji počkat do května s čím přijde UPC na nové pozici, CS link po spojení s konkurencí, MagioSAT se nebrání rozšiřování do ČR a koneckonců i O2 se konečně snad rozhoupe...
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 2. 12. 2012 14:10

Technická kvalita HD TV Skylinku je opravdu mizerná, ubohá, ještě huře neprodejná. Předpokládám, že je to firma v ůpadku, jinak si jejich počínaní neumim vysvětlit.
Příkladem:
Fightbox HD, Docubox HD, Fashionbox HD, EroX HD, EroXX HD, EroXXX HD,
NG Wild HD CZ, iConcerts HD CZ, MTV Live HD CZ, Nat Geo HD CZ, Viasat HD CZ
Tyto programy doprovází neustálé kostičky, rozmazaniny a výpadky.
Opravdu nevím co si mám myslet, může mi to někdo vysvětlit.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 2. 12. 2012 14:48

Mam kombi a programy v HD mam tiez a podobne anomalie som nepostrehol.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod boriscz 2. 12. 2012 19:54

Koukals na některý z těch co sem dal příkladem ? Protože i bitrate je dost přiškrcený, k tomu DVB-S2/8PSK 5/6 to je na hranici technické ůnosnosti.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 2. 12. 2012 20:13

NG Wild HD CZ , MTV Live HD CZ , Nat Geo HD CZ , Viasat HD CZ
Tieto 4 mam v baliku Kombi a nepozoroval som ziaden problem.
Fec menili z 3/4 na 5/6 .....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod boriscz 2. 12. 2012 20:28

No už sem konzultoval, vypadá, že budu muset vyměnit konvertor za nový lepší a jak se zdá nebudu sám kdo dude měnit.
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 2. 12. 2012 20:55

Mam hadam 5 rokov stary inverto a nemam s nim ziaden problem. Kde vznika ten problem co je daka zla seria?
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod boriscz 2. 12. 2012 21:20

To on už 5 roku bude mít, na dvě telky, dvě pozice, celý bíly, žlutá víčka, vic s něj nevyčtu. Funguje normálně, jen na těch dvou frekvencích blbne, přímač ukazuje kvalita 100%, síla poskakuje 79-82%, chyby paketů 0-50. Pro mě je to okrajová záležitost, kolega se postará.
Nicméně už mě s tím věčným laborováním Skylink prudí.
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 2. 12. 2012 21:44

Nejste sám koho otrávili. Bohužel - vytratila se rozsáhlejší konkurence, a navíc nepřišlo zásadním způsobem DVB-T2, které by JAKOBY mohlo být taktéž konkurencí.

Vaše LNB bude možná značky Golden Interstar.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod armaman 2. 12. 2012 21:54

Ups presne toto LNB mam i ja sorry akosi sa mi tie nazvy pomiesali. Ja ich mam dva na dvoch parabolach single dokonca su prasknute a sluzia stale.
Inak osobne ako na LNB by som sa zameral na kabel mne tak kvoli RG6 nesiel motor. Po vymene dufam ze to dobre napisem za celomedeny Nordix mam pokoj. Inak na tych RG6 po urcitej dobe vznikal zvod zatecenim do PE dielektrika....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod KubbY 6. 12. 2012 08:20

boriscz: Nemám s kostičkováním uvedených programů jediný problem, mám LCD SONY 47 palců, cca 3 roky stará s integrovaným DVB-S2 tunerem a koukám na to z cca 3,2 metru. Problem bych hledal u Vás v nastavení paraboly, kvalitě TV i recieveru ;-)

-- 6. 12. 2012 08:22 --

Na druhou stranu, máte tady Digi TV a FreeSat, takže konkurence tu stále existuje, ale jaksi je svou cenovou a kvalitní politikou uplně někde jinde než Skylink
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior

Odeslat příspěvekod marts 6. 12. 2012 10:00

Zajímavý jev jsem vypozoroval na kanálu Planeta HD (řešilo se to tu když začalo testovací vysílání) - na PC se satelitní kartou se mi tahle stanice zasekávala a rozpadával obraz. Když jsem teď stavěl nové PC a satelitní kartu do něj přendal, ejhle, stanice fungovala naprosto bez problémů. Pak jsem ale zjistil že nemůžu přijímat kódované programy - neměl jsem totiž povolený dekódovací modul. Poté co jsem použil driver který podporu dekódovacích modulů zapnul a kódované programy naskočily, začala Planeta opět blbnout.
Problém tkví zřejmě v tom, že ač je kanál nekódovaný, stejně jsou jeho data směrována přes dekódovací modul, a ten zřejmě nestíhá propouštět vyšší datový tok transpondéru na kterém vysílá Planeta HD. Nejedná se o datový tok této jedné stanice ale o celý transpondér.
Někde jsem viděl nastavení (asi to bylo na stolním přijímači), kde se dalo říct že nekódované stanice se nemají posílat přes CAM, ale tady to nastavení nemám.

Takže nemůžu to říct na 100%, ale asi se může stát, že za kostičkováním a výpadky u určitých HD kanálů může být i dekódovací modul který na jiných kanálech funguje bez problémů.

V mém případě jde o 5 let starý Mascom AlphaCrypt TC.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod KubbY 6. 12. 2012 10:49

S tím Mascomem byl problém vždy, vzpomínám si, že jsem to řešil s kolegou, kterému dříve nefungovala korektně nabídka UPC (ještě na 19.2), část kanálů fungovala, část kostičkovala. I přes velkou diskuzi s podporou Mascomu se řešení nenašlo, pouze přiznali, že o tom vědí, ale bohužel pro to nemohou nic udělat.

Mám podobnou zkušenost i s recievery Mascom, asi tam chlapci něco neumí :-)
Ou tů - ken dů
KubbY
Junior

Odeslat příspěvekod boriscz 12. 12. 2012 19:16

marts, mám uplně stejné obrazové poruchy, které popisuješ.
Technik, který to u mě řešil udělal max co šlo, nastavení paraboly - proměření vlastním měřícím přímačem. Konstatoval, vše je OK.
Pro pocit dobře odvedené práce, vyzkoušel dekodovací modul Technisat Irdeto CI+, bezvýsledně.
Takže, problém má zabudovaný sat přimač v TV Samsung.
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Neophytee 10. 2. 2014 19:56

Zdravím, chtěl bych oprášit tohle téma. Přistěhoval sem se do paneláku,kde máme napsano, že je zde udělaná kabeláž na službu UPC. Chtěl bych se zeptat uživatelů, zda se od doby tohoto založení tématu nějak zlepšila kvalita obrazu a momentální nabídky. Máme tam reklamu, která byla ale do června 2013, je tam nějak 50 programů z toho 17 v HD - cena 265kč/měsíčně. Televizi mám Panasonic ST60. Takže je pořád skylink kvalitou o hodně jinde?? Je to znát oproti DVB-T příjmu. Praděd nic v HD nevysílá a prý nic nebude. UPC nabízí pouze výrobky Mascom? To asi není žádná střela,že... děkuji za rady a zkušenosti.
Neophytee
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka