zapojení set top boxu ke staré Tesle Rubin

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Legalize 29. 3. 2010 15:36

Zapojil jsem sep top box přes RF-výstup boxu do staré Tesly Rubin. Nemůžu to ale na té televizi naladit. Chytají se mi tam jen analogové programy. Poraďte. Vzadu na té televizi jsou dva vstupy UHF a VHF, je jedno který použiju?
Legalize
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 3. 2010 15:53

Ne, není to jedno, musíš použít UHF (decimetrové pásmo). Na přepínačích u ladicích potenciometrů si musíš tu červenou miniaturní páčku přepnout do polohy "IV. - V." nebo "ДМВ" (podle toho, jestli máš ladicí blok s českým, nebo ruským popisem) a musíš se pokusit naladit výstupní signál modulátoru STB, který doporučuju "předladit" s pomocí nějaké televize s automatickým vyhledáváním a v nastavovacím menu STB vybrat přednostně kanál v dolní části IV. televizního pásma - tedy mezi kanály č.21 až 30. Tyto starší TV jen velmi nerady "ladí" kanály nad K30, o ladění do V. televizního pásma bych se s nimi raději nepouštěl. S-kanály neboli "kabelové hyperpásmo" vůbec neznají.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Abox 29. 3. 2010 16:00

A neni to nahodou ten STB jenom pruchozi....?
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 29. 3. 2010 18:15

Z RF-OUT výstupu set-top-boxu "nelezou" programy z digitálního vysílání.Tyto programy jsou přítomny pouze na AV výstupech.
Zatím jsem v ruce neměl takový,který by to uměl.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 3. 2010 18:16

Pokud je STB jen "průchozí" - jako že ty levnější jsou všechny, tak to nepůjde. Takže jedině sehnat VF modulátor, dá se ale použít např. staré video (i s nefunkční mechanikou).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Legalize 29. 3. 2010 20:55

U toho lazení je takový "jumper" a lze přepnout do 3 poloh: 1-5, 6-12 a 21-60. Který mám použít, 21-60?
PatrikChrz: Obávám se, že toto bude ten případ levnějšího. Je to zn. MEDION.
Legalize
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 3. 2010 06:50

Pokud by ten STB skutečně BYL OSAZEN RF modulátorem, pak by bylo potřeba zvolit polohu 21-60 (IV. a V. televizní pásmo). Jak se ale zdá, modulátorem vybaven není, takže obraz a zvuk vysílaný v normě DVB-T z něj dostaneš pouze na SCART - a jestli se nemýlím, Rubíny ani žádným AV vstupem, natož SCARTem vybavené nebyly, takže asi budeš mít Smolíčka Pacholíčka a pro sledování "digitálu" si budeš muset pořídit o nějaký roček mladší = modernější bednu...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Abox 30. 3. 2010 07:25

A nebo to prohnat pres nejake stare video (co ma modulator)...
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 3. 2010 07:45

Anebo...
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Legalize 30. 3. 2010 09:21

Mohu použít některé z těchto zařízení: http://www.zkracovatko.cz/l3q ? Nechci do toho dávat moc peněz, spokojím se s nejlevnější funkční variantou. Jak zjistím na 100%, jestli ten STB má nebo nemá RF modulátor?
Legalize
Junior

Odeslat příspěvekod jito 30. 3. 2010 15:13

Nechci se s ostatními hádat,ale co máte na mysli pod pojmem "modulátor" na set-top-boxu?
Ten STB má RF vstup a RF výstup a na RF výstupu nikdy nebude přítomný signál z DVB-T vysílání.Ten je přítomný pouze na scart výstupu.
On potřebuje externí modulátor,do kterého se pustí signál z scartu STB a převede do pásma 21-69.A k tomu se dá použít tohle:
http://www.omko.cz/?kod=MODAVM161
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Abox 30. 3. 2010 15:28

napr.
http://www.easytech.cz/di-box-t-22-di-way-t-2200-/

........Set-top-box DI-WAY T-2200 ocení především majitelé televizorů bez konektoru SCART......

http://www.videotech.cz/dvb-t-prijimace ... g-srt-5025

......Novinka od firmy STRONG vybavena MODULÁTOREM, který umožní připojení i ke starším typům televizorů bez konektoru SCART.......
Abox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 3. 2010 15:34

Abox - díky, předběhl jsi mne. Ne všecky STB jsou jen "průchozí", právě kvůli mnoha majitelům starších TV bez možnosti připojení SCARTem jsou v nabídce i přímo RF modulující typy.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jito 30. 3. 2010 16:12

Díky za info.
Jak to pak tedy funguje?Když jsou v jednom muxu 4 programy,tak každý program z muxu dostane přiřazen(nebo ruční volba) určitý kanál?Nebo na jednom kanálu jsou všechny 4 programy? :hm
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Abox 30. 3. 2010 16:20

No ja si myslim, ze stejne, jako bys to skartem prehnal do RF pres video.
Tzn. na STB vyberes program, a ten ti ho posle na ten antenni vstup do TV.
Prepinas ten STB. Nic vic, nic min.
Abox
Mírně pokročilý

Další stránka