Setopbox nebo satelit

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod n.martina 16. 8. 2010 09:03

Protože se i v naší vísce blíží konec analogu zamyšlím se nad tím jak vyřešit TV. Na setopbox se chytne docela dost kanálů. Já bych chtěla mít Discovery,National Geografic,nějaké ty kanály o historii. Zdá se mi, že ale zrovna všechny tyto kanály jsou placené.
Nebo si lze koupit nějaký satelitní komplet,aby tam byla karta,která umožňuje bezplatný příjem takovýchto programů ,poradíte mi?
n.martina
Junior

Odeslat příspěvekod bures2 16. 8. 2010 09:51

Rozhodně doporučuji satelit. Dají se koupit komplety i s anténou a s kartou. Základní programy budete mít zdarma, ale Discovery a další budou například u Skylinku za poplatek. Je to sice hodně, ale máte dobrou kvalitu a dostanete i slevu. Kdybych se rozhodoval já, tak 100% satelit.
bures2
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 16. 8. 2010 12:10

No neviem ak je podla dakoho cca 290 kč alebo 9 eur hodne tak potom čo je malo?

Ono ani to DVB-T nie je na zahodenie a to ako zaloha, pretoze aj satelit obcas vypadne aj vzhladom k sucasnym klimatickym podmienkam ktore tu vladnu. Je malo takych ktorym pri hustom dazdi pri 80 cm parabole nevypadne signal.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bures2 16. 8. 2010 12:55

Co se jedná té ceny, tak jsem měl namysli roční cenu a když už se budeme bavit o té měsíční ceně, tak to není nejméně.
bures2
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 16. 8. 2010 13:10

Aha takze dat za 10 piv takmer 200 kc je priatelnejsie ako za mesacnu ponuku programov 300 je vela ? Mam to tak chapat??

Tych 9 eur co rocne na tom prerobim alebo 12,50 je teda uz K..va palka. :)
A hlavne ,že som usetril.

http://skylink.sk/web/structure/13.html
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bures2 16. 8. 2010 13:23

Prodraží se to tehdy, pokud se uživatel chce dívat pouze na 2 nebo 3 placené programy.
bures2
Junior

Odeslat příspěvekod n.martina 16. 8. 2010 14:21

Tak to patřím asi k těm, kterým by se to zbytečně prodražilo. Protože z nabídky multi by mi stačily jen tak 4 programy. Takže když se na to cenově podívám, tak mě vyjde levněji settopbox......anebo ještě je tu možnost
usb tv,ale tomu skoro vůbec nerozumím. Z doslechu vím, že prý stačí TV karta v PC a anténa a už se něco chytne. Ale na vlastní oči jsem to ještě neviděla.
n.martina
Junior

Odeslat příspěvekod bures2 16. 8. 2010 14:31

To je jedno. Settombox je zařízení, které mění signál z digitální podoby do podoby, kterou dokáže přečíst analogová televize a TV karta je zařízení, které umožní přijem digitální nebo analogové televize v počítači.

To znamená, že ta TV kartu a na settombox chytnete stejné programy ve stejné kvalitě.
bures2
Junior

Odeslat příspěvekod n.martina 16. 8. 2010 14:39

Já právě přemýšlím,co by bylo nejlepší. Co se týče usb tv tuner - tak jsem našla tady toto http://www.pcin.cz/Pinnacle-PCTV-Hybrid ... EwMDA3MDAx
ale nikde tam nepíšou jak s anténou. jestli stačí jen nějaká malá,pokojová nebo se to napojuje ještě na nějakou venkovní.
n.martina
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 16. 8. 2010 14:45

Anteny byvaju vacsinou sucastou takychto zariadeni alebo je moznost pouzit redukciu na bytovy ci domovy rozvod. A v neposlednom rade je dobre si overit pokrytie signalom DVB-T v mieste vasho bydliska.
V principe sa da pouzit na prijem takehoto signalu uz existujuca antena

http://www.digizone.cz/texty/mapy-pokryti/
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod khonsun 16. 8. 2010 16:50

bures2:
Vyborna rada; satelit 0k, ale jen tam, kde vidi na druzici. Pokud nevidi /a nejde to udelat jinak/, tak je to k nicemu.
Za 21 let mi bude 100.
khonsun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 17. 8. 2010 18:40

To n.martina:
skyLink má práve tú výhodu, že po zakúpení sat kompletu nemusíš mesačne platiť vôbec nič a máš stále cca 20 českých a slovenských základných programov k dispozícii.
Ak sa rozhodneš, že zrovna dnes beží na niektorom platenom programe niečo zaujímavé, zaplatíš cez internet kreditkou a za 5 minút pozeráš.
V multibalíku máš 7 programov typu Discovery. Túto možnosť cez DVB-T nemáš.
Navyše ak máš veľký LCD alebo plazmu u SkyLinku máš možnosť zaplatiť HD balík kde sú 2 HD programy typu Discovery . Táto možnosť zase u DVB-T nie je a dlho nebude.

Okrem toho samozrejme na satelite hromada cudzích programov bezplatne.
Keď je ti to stále veľa, tak choď do karty CS-link a tu je paket DOKUMENT za 170Kč keď ho zaplatiš na 2 roky.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jannnn 17. 8. 2010 19:08

My jsme přešli z analogu na DVB-T, ale vzhledem k obtížnému terénu se nám nepodařilo přijímat signál bez výpadků, proto jsme pokročili k satelitu. A nutno říct, že nelitujeme. Při silné bouřce sice vypadne, ale jinak jede jak víno. Výhodou je ona zmíněná flexibilita. Například v době olympiády, vánoc, nemoci,...si člověk připlatí a má hned mnohem bohatší nabídku kanálů. Což je u DVB-T nemožné.

Takže já bych šel do staelitu, cenový rozdíl při pořízení není až takový a následný provoz je (kromě toho když si teda člověk zaplatí prémiové kanály) u obou zadarmo.
jannnn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod n.martina 18. 8. 2010 18:30

Děkuji všem za rady. Mám TV příjimač Mascom 5517 M2. Není HD,ale kupovat nový nepotřebuji,protože/klepu na dřevo/ slouží dobře a na mizernou anténu jakou mám, má vynikající obraz. I když se začínám přiklánět spíše k satelitu /kdybych nakonec koupila set top box/nebyl by problém pokud ,že nemám tv s HD kvalitou, je nutné podle toho vybírat satelitní komplet i set top box? Někde jsem v parametrech četla, že když tv není HD,ale set top box nebo satelit by byl, tak by mi to nefungovalo. A ještě k těm satelitům, na cs linku,který mě svou nabídkou lépe oslovil píšou něco o upgradech. http://www.cslink.cz/novinky/upgrade-in ... ret-1.aspx .
Je potřeba tomu věnovat nějakou pozornost?
A ještě Musí se parabola nutně umístit na sřechu? Nemůže být třeba na půdě?Předpokládám,že asi ne,kvůli viditelnosti na satelit. Ptám se co kdyby přece.....ale třeba kdyby byla ne přímo na střeše ale nějak připevněná třeba na verandě,ale správně nasměrovaná? Tím chci říct jestli musí být vysoko nebo ne.
n.martina
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 18. 8. 2010 19:02

Musí mít nezacloněný výhled na jih
jannnn
Kolemjdoucí

Další stránka