ospravedlnujem sa ze som nezalozil novy topik, ale volal by sa asi rovnako
Ide o to, ze mam DVB-C od DigiTV, novy FHD LCD TV (ktory ma len HDMI porty), este jednu sekundarnu telku (ma SCART) a tuner od DigiTV asi 3 rocny s 2 kartami a 2 SCART portami.

Zapojenie: FHD telka nema SCART, bola k nej redukcia HDMI - SCART. HDMI je pripojene v telke a na SCART je pripojena rozdvojka. Do rozdvojky ide SCART z DVD prehravaca a SCART z tunera.

Problem: Na FHD telke zvykne obraz preskakovat, trhat a je mizerna hlasitost zvuku.
Viem ze na FHD telke do ktorej privediem obycajny signal nevykuzlim ktovieco, ale myslim ze sa to da aj lepsie vyriesit.
Pozn.: Ked pripojim tuner a telku priamo pomocou SCART kabla (z tunera SCART do SCART-HDMI redukcie co ma telka) tak je obraz lepsi. Nie je 100% ale je lepsi, ale hlavne zvuk je ovela lepsi. Preto si myslim ze nekvalitny signal ma na svedomi $hitny SCART (obycajny lacny za 5 korun).

Otazka: Ako by som to mohol vsetko prepojit bez rozdvojky?
Rozmyslal som preto ze by som kupil novy set top box ktory ma HDMI aby som na telke nemusel mat tu SCART-HDMI redukciu, ktora tiez vnasa do systemu rusenie. Cize by som kupil taky set top box, ktory ma 2x SCART (DVD prehravac + sekundarna telka) a 1x HDMI (pre FHD telku). Nasiel som nieco taketo:
http://www.alza.sk/evolve-dt-3010hd-scorpio-d162619.htmLenze neviem ci do neho budem moct vlozit tie 2 karty od DigiTV, nikde som sa nedocital ci vobec nejake karty ten tuner podporuje.
Vedeli by ste mi prosim poradit co by teda bolo najlepsie riesenie?
Vopred dakujem za pomoc

Ak sa mýlim, tak mi odpustite. Ak nie, som rád.