Jaký vybrat DVB-S settop box

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Marus 6. 1. 2011 10:48

Ahoj.
Potřeboval bych se zeptat na konkrétní typ DVB-S přijímače. Bude fungovat takto:
- Zdroj signálu bude STA, kde jsou signály z ASTRA 1 a 3
- připojení na LCD TV přes HDMI nebo SCART
- co nejjednodušší (to znamená zapnu-naladím-koukám a dokud se něco nepokazí,nešáhnu na to)
- spolehlivý

Žádné další požadavky nejsou.

K tomuto přístroji si asi budu muset koupit kartu. Mám vybraný SKYLINK, tedy aby ten přijímač s touto kartou fungoval.

Poprosil bych o návrh levné varianty a trošku dražší, která umí o něco víc, abych si když tak vybral.
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 6. 1. 2011 17:41

Marus, ty si typický príklad nenáročného užívateľa (prosím to neber v zlom, ja som podľa tej definície tiež zaradený medzi nenáročných užívateľov). Na inom fóre som spustil debatu o tom kto je náročný a nenáročný užívateľ:
Pôvodne som si myslel, že keď chceš prijímač podľa tvojej definície = kúpiť, naladiť bez problémov a potom bez problémov pozerať (bez toho aby si musel šáhnuť na ten stroj 2 roky) že to je definícia náročného užívateľa. A k tomu treba vyberať prijímač trochu z vyššej cenovej kategórie.
Nenáročného som si predstavoval tak, že sa občas hrabe v stroji, pretože soft nemusí fungovať úplne 100% a tak potrebuje občas niečo doladiť, výrobca dopĺňa postupne čo nefunguje alebo nejakým spôsobom blbne. A preto prijímač pre nenáročného užívateľa stojí tak do 100eur.

Ale presvedčili ma o opaku. Vraj práve nenáročný divák je ten, kto chce len a len pozerať.
Náročný je ten, kto sa chce hrabať v mašine každý deň, musí neustále niečo sťahovať z netu, meniť FW, skúšať čo to dokáže.
Ja osobne myslím, že na toto je lepšie si kúpiť stavebnicu LEGO alebo vláčiky ale sú vraj ľudia ktorí sa tým bavia. Neviem čo potom robí ich rodina bez TV - alebo asi majú ešte nejaký náhradný TV pripojený na káblovku.

Takže pre používateľa, ktorý kúpi-naladí-pozerá a dva roky nemusí robiť nič okrem naladenia pribudnutých programov by som ti doporučil TechniSat HD8S, ak hovieš aj nemeckým HD programom potom TechniSat HD8+ s nemeckou HD+ kartou. Nie je najlacnejší, ale ty chceš pozerať nie vrtať sa a to oceníš. Záruka je 3 roky.
Pre SkyLink odporúčam CI-modul TechniCrypt a ICE kartu.

Pozn. A LCD prosím ťa neprepojuj cez SCART!
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 6. 1. 2011 17:53

Netrep.
Co ta zamestnal marketing TechniSat-u????
To co ty povazujes za vrchol dokaze hafo inych.
Vsetko je to o pristupe. Netvrdim,ze je vsetko bez problemov no je daleko viac znaciek co dakazu uspokojit nielen ten tvoj TechniSat.
Pristup=vlastna skusenost.
Mne ku spokojnosti napriklad dokaze bez vacsich problemov sluzit Octagon a ak by som zo zaciatku nebol jeden ako ty nazyvas "narocnejsi" tak mi vydrzi aj bez "zbytocnych" zasahov.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Dagy2 6. 1. 2011 18:11

Priateľu napriek tomu, že tvoje vyjadrovanie je hodné len poslanca Národnej rady a tvoje reakcie zásadne nečítam, tentokrát ti odpoviem:
- s TechniSatom nemám nič spoločné ani v tejto brandži profesionálne nepracujem
- TechniSat vlastním 3 roky a slúži mi nie bez väčších ale bez akýchkoľvek problémov
- na niekoľkých fórach si píšem priamo možno s 30 majiteľmi a ani jeden z nich nemal problém okrem mrznúceho šamšu - a na záver bol zrejme problém v kábli a nie v prijímači
Takže si dovolím odporúčať ti či to prekáža alebo nie z vlastnej skúsenosti a zo skúseností ľudí z prvej ruky.
To že iných 1500 prijímačov dokáže niečo podobné nikto nikdy nespochybnil a kľudne sem daj tvoj zoznam. Ja s tým nemám problém.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 6. 1. 2011 18:17

Sa cudujem ,ze si sa aj unuval.
Ja si ta naopak vazim a tie tvoje citam.
A samozrejme vsetko co nie je TechniSat je na ho--nic
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Marus 7. 1. 2011 07:50

Hups kluci, zase se tady nepoperte, já jsem chtěl jen set box :-)
Jinak ten Technisat je dle mě přesně příklad toho vyššího standardu. Já nepotřebuji slot na SIM a veškeré možné karty, které nikdy nevyužiju, stejně tak WiFi a LAN připojení.

Pokud jsou s tímto výrobkem dobré zkušenosti, tyto funkce oželím a půjdu do nižší (levnější) řady. A tuto bych poprosil doporučit.
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 7. 1. 2011 08:48

Pokud tedy chceš něco za malé peníze,tak např.Ferguson Ariva 200
http://www.meveric-elektronic.cz/sateli ... 0-hd-black
nebo přijímač s kartou za zvýhodněnou cenu-přijímač vyjde na cca.2600kč:
http://interlink.tsbohemia.cz/hd-sateli ... 15348.html
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Marus 7. 1. 2011 12:06

Super.