od Dagy2 6. 1. 2011 17:41
Marus, ty si typický príklad nenáročného užívateľa (prosím to neber v zlom, ja som podľa tej definície tiež zaradený medzi nenáročných užívateľov). Na inom fóre som spustil debatu o tom kto je náročný a nenáročný užívateľ:
Pôvodne som si myslel, že keď chceš prijímač podľa tvojej definície = kúpiť, naladiť bez problémov a potom bez problémov pozerať (bez toho aby si musel šáhnuť na ten stroj 2 roky) že to je definícia náročného užívateľa. A k tomu treba vyberať prijímač trochu z vyššej cenovej kategórie.
Nenáročného som si predstavoval tak, že sa občas hrabe v stroji, pretože soft nemusí fungovať úplne 100% a tak potrebuje občas niečo doladiť, výrobca dopĺňa postupne čo nefunguje alebo nejakým spôsobom blbne. A preto prijímač pre nenáročného užívateľa stojí tak do 100eur.
Ale presvedčili ma o opaku. Vraj práve nenáročný divák je ten, kto chce len a len pozerať.
Náročný je ten, kto sa chce hrabať v mašine každý deň, musí neustále niečo sťahovať z netu, meniť FW, skúšať čo to dokáže.
Ja osobne myslím, že na toto je lepšie si kúpiť stavebnicu LEGO alebo vláčiky ale sú vraj ľudia ktorí sa tým bavia. Neviem čo potom robí ich rodina bez TV - alebo asi majú ešte nejaký náhradný TV pripojený na káblovku.
Takže pre používateľa, ktorý kúpi-naladí-pozerá a dva roky nemusí robiť nič okrem naladenia pribudnutých programov by som ti doporučil TechniSat HD8S, ak hovieš aj nemeckým HD programom potom TechniSat HD8+ s nemeckou HD+ kartou. Nie je najlacnejší, ale ty chceš pozerať nie vrtať sa a to oceníš. Záruka je 3 roky.
Pre SkyLink odporúčam CI-modul TechniCrypt a ICE kartu.
Pozn. A LCD prosím ťa neprepojuj cez SCART!