Sencor 3007T - nenajde HDD

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Marus 1. 2. 2011 15:10

Ahoj.
Mám tento problém.
SET TOP BOX Sencor SDB 3007T. Do něj vložím disk Seagate 160GB, který v počítači úplně vklidu běží. Bohužel Sencor jej nenajde a píše že disk není inicializován a zkus později. No po hodině už mě to přestalo bavit.

Disk je naformátován na FAT32, byl i na NTFS, bez výsledku. Čím by to mohlo být? Disk je IDE, bohužel žádný jiný k dispozici nemám.

Poradíte?
Můj mobil je čínská dvousimková rýže...Kvalitní rýže
Marus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 1. 2. 2011 17:50

Problémů může být zcela jistě více.

Osobně bych, pokud možno, započal tím, že seženu jiný HDD a otestuji ho. Další možností je přímo kontaktovat podporu Sencoru, či důkladně prostudovat návod, zda tam není zmínka - co dělat při potřebě připojit HDD.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Marus 1. 2. 2011 22:14

Tak už jsem to zprovoznil. Teda to byla zase maturita... :oboze

Takže kdyby to někomu pomohlo: V programu EASEUS Partition Master jsem nastavil disk jako unalocated(nebo tak něco) a prozkoušel všechny propojení jumperů, co disk umožňoval. Nakonec jeden zabral a ukázal kapacitu 152GB a při záznamu 111hodin volno. Samo že jsem ho musel v přístroji zformátovat, ale jak už jej našel tak to šlo rychle.

Jako uživatelská příručka katastrofa...vůbec nic, jen připojte a ono to pojede. A když ne, tak nic, žádné rady,prostě smůla.

Jsem rád, že to už jede.

Ještě bych napsal, že pro záznam je vhodné připojit anténu na PVR vstup. Sencor se totiž nechová jak klasické video (jako že při stisknutí REC nahrává program na kterém je a ten zároveň přehrává), ale nahrává z PVR vstupu. Při TIME SHIFTU to tak není a tam to jede bez problému bez antény na PVR.
Marus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 2. 2. 2011 19:19

Marus díky za informaci, kterak disk zprovoznit :-)

Přesto ... mohl bys ještě trochu více rozepsat onu „anomálii“ s anténou na PVR?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Marus 2. 2. 2011 21:52

Tento STB má 2 tunery. Já to chápu tak, že když člověk chce nahrávat, tak si to buď:
a) naprogramuje a záznam jede z anténního vstupu (myslím, nezkoušel)
b) pauzne a tím uvede do funkce TIME SHIFT, kde STB nahrává z anténního vstupu (odzkoušeno)
c) stiskne REC a STB nahrává z PVR vstupu, ale na TV pouští signál z anténního vstupu.(taky odzkoušeno)

Já si myslím, že stačí prosmyčkovat anténní vstup s PVR, neboť STB obsahuje loop výstup (jak satelitní STB). Toto odzkoušeno nemám, neboť jsem neměl tento kabel a STB jsem už vrátil.

Tak snad jsem to vysvětlil dobře :-)
Marus
Kolemjdoucí