Zdar
V tuto chvíli mám IPTV STB od Motoroly, poskytovatel Riomedia. Pro druhou TV jsem si chtěl zakoupit ještě jeden IPTV STB a proto jsem využil nabídky staršího zařízení Amino 120, k němuž jsem navíc jako dárek dostal fungl nový STB Amino 110.
Před nákupem jsem zjišťoval, jakým způsobem se STB nastavuje a pochopil jsem, že si všechny potřebné údaje vycucá z DHCP serveru. Bohužel, nepovedlo se mi ani jeden z přístrojů zprovoznit. Verze 110 nezobrazuje na televizi vůbec nic (pouze černý obraz). Dioda po zmáčknutí DO bliká, takže nějak reaguje. Verze 120 na televizi zobrazuje bez problémů, ale je zde nastavení pro televizi od společnosti 802.cz (IP si z DHCP vezme, prohlížeč internetu funguje, takže nastavení by mělo být OK).
Předpokládám, že je potřeba přenastavit některé údaje přímo v zařízení natvrdo. Postup pro defaultního nastavení s pomocí dálkového ovladače mi nepomohl a IR klávesnici nemám, takže v úvahu pravděpodobně připadá jen nastavení pomocí telnetu. Do zařízení se telnetem dostanu, ale jak postupovat dále netuším.
Čekám ještě na help od riomedia, ale púvodní odpověď byla jen ona "Vše se nastaví samo pomocí DHCP", takže v první řadě řeším alespoň to, jak pomocí telnetu zrušit nastavení od 802.cz. Kdyby s tím měl někdo zkušenosti, pomohlo by mi to.