Zkušenosti se SAT tunerem u TV LG

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Denkez 18. 2. 2012 10:21

Jsem čerstvým majitelem LG 47LV570S a tady jsou moje první zkušenosti se SAT tunerem:
- Mám kartu Skylink Irdeto.
- Na doporučení prodejce jsem koupil CA modul SMIT Irdeto http://www.omko.cz/modul-smit-irdeto/ .
- Funkce a naladění (po počátečním tápání se základním nastavení - mám připojení na společnou SAT anténu s multipřepínačem na 2 družice) bezproblémové.
- Třídění programů trochu obtížnější, ale možné. Přebytečné programy není možné mazat, pouze označit a pak se při krokování přeskakují. V režimu třídění daný program neběží na pozadí či v nějakém výřezu. Doporučuji přidávat transpondéry ručně a obezřetně a nepouštět automatické ladění. Žádané programy je možné přesouvat na zvolené programové místo. Třídění do "oblíbených" skupin jsem nepoužil.
- Kvalita obrazu bez jakýchkoliv výhrad.
- Rychlost přepínání mezi programy ca 3,5 s, doba od zapnutí TV a načtení karty do plného naskočení obrazu ca 24 s.
- Zatím jsem žádnou nekompatibilitu nezaznamenal.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 18. 2. 2012 15:08

myslim, ze poucne a prinosne :tleskani , mna by este zaujimalo /kedze ten CA modul SMITH je oznaceny logom CI+/ , ci ten CI slot v TV je obycajny CI, alebo novsi CI + ? diky za info.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 18. 2. 2012 19:42

Daný CA modul je typu CI+, předpokládám, že i TV má slot vyhovující CI+ standardu (v manuálu to ale není nikde výslovně zmíněno).
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 5. 3. 2012 12:34

Pomocí TV Link-Loader (viz níže) je možné uložit nastavení TV do souboru .TTL
Tento soubor, kde je mj. seznam programů, možné v programu edankTTL.exe editovat.
https://skydrive.live.com/#!/?cid=efde6 ... 8FC6F!3629
Dají se tak komfortně v PC libovolně přeskupovat, mazat a přejmenovávat uložené programy a pak následně zeditovaný soubor nahrát do TV.

Vyvolání "instalačního" menu:
1) Zapnout TV a vybrat kterýkoliv kanál
2) Stisknnout tlačítko HOME a držte ho (spustí se nabídka HOME, za 6 sec zmizí a nahoře se objeví info o kanálu)
3) Uvolnit tlačítko HOME, stisknout "1105" a následně "OK"
4) Objeví se instalační menu:
- LG Hotel režimu nastavení
- TV Link-Loader (uložení nastavení na USB či zpětné načtení daného nastavení)
- Password change
- Set ID nastavení
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 5. 3. 2012 23:00

Denkez to jsou zajímavé informace - díky za ně! :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod starší 6. 3. 2012 13:16

suhlasim, dobra praca :tleskani , len mi prosim ta d e n k e z povedz, kde si vyguglil, alebo ako si zistil postup na " vyvolání servisního menu " /a ten kod 1105/ ?
totizto, ja by som sa strasne rad dostal do servisneho menu mojho PANAKA a pozrel sa, ci sa tam da nastavovat sytost jednotlivych farieb :hm , kedze v uzivatelskom menu sa to neda. :-\
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 3. 2012 14:11

Pozor, tady se nejedná o servisní menu, ale řekněme o uživatelské submenu, které není v manuálu přístroje popsáno (proč, to nevím, klidně by mohlo).
Není to žádné univerzální menu pro jiné značky a i jeho vyvolání je pochopitelně platné jen pro přístroje LG.
Dočetl jsem se o tom na fóru http://www.tvfreak.cz/
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 6. 3. 2012 15:47

diky, skusim tam, ci niekto nevie.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 6. 3. 2012 16:42

Denkez píše:které není v manuálu přístroje popsáno

... a to je právě chyba. Občasně člověk u mnoha elektronických miláčků přichází na různé zajímavůstky, které jsou ale „pokoutně“ zmíněny, místo aby se s nimi chlubil přímo výrobce v návodu.
Za mě se jedná o veliké mínus!
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Dagy2 11. 3. 2012 09:28

Tak ja zase doplním trochu negatívneho ale možno je to len na základe sfajnovelosti od SAT prijímača:
1/ na jednotlivé stanice nemožno uložiť zvukovú stopu. Táto je preddefinovaná len v hlavnom menu. Tzn., že ak si aj uložím českú, ktorá sa najviac vyskytuje v programoch SkyLink/CSlink tak u niektorých slovenských programov pôjde obraz bez zvuku, pretože sa navolí stopa "mnohými jazykmi" a pri každom prepnutí ju bude treba meniť.
2/ u mňa HBO HD pokaždé s českou stopou zamrzne s nápisom kodovaný signál a už nejde spustiť jedine vypnutím prijímača. S anglickou stopou OK
3/ EPG je strašidelné - jednak samozrejme neukladá EPG do pamäte, takže pri každom zapnutí telky je prázdne. Za druhé popis v časovej osi sa zmestí len taký dlhý akej časovej dĺžky je program. Teda z niektorých sa zobrazí len Br... namiesto Branky body vteřiny. K čomu také EPG?
4/ nastavenie roztiahnutia obrazu pre rôzne druhy vysielania 4:3 a programy 16:9 vysielané v rámiku 4:3 končia vždy buď čiernymi pásmi na okrajoch alebo placatými šiškami. Toto bude ešte dlho strašiť na satelitnom nebi.
SAT prijímač toto zvláda ďaleko lepšie s výstupom "Optimalne" - 16:9 = 16:9, 4:3 roztiahne tak, že hore a dole sú mierne za okrajom a na bokoch úzke čierne prúžky.

Slovenčina a čeština bez problémov.
Takže ako pokus to bolo fajn, ďakujem, je to dobré ako rezerva keby zdochol sat prijímač.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 11. 3. 2012 20:44

Dagy2: Tebou popisované "nedostatky" nejsou nedostatky SAT tuneru, ale vlastnost celé TV či lépeřečeno vlastnosti společné všem 3 tunerům.
ad 1: Lze zvolit 1. a 2. zvuk a mně tak české programy mluví česky a slovenské slovensky bez jakéhokoliv přepínání.
ad 2: Nemohu posoudit, HBO nemám, ale u jiných HD programů tento či podobný nedostatek nepozoruji (není to problém CA modulu?).
ad 3: EPG je takové, jaké je. Asi nemám vysoké nároky a mně vcelku vyhovuje (vždy každá věc může být lepší). Co se týče místa pro zobrazení názvu vysílaného programu, tak v mém případě se zobrazí vždy až ca 34 znaků (že bychom měli každý jiné EPG?).
ad 4: Neřeším, rozlišení TV mám nastavené tak, že všechny formáty se mně zobrazují, jak jsou vysílané - bez deformací. Dokud se bude vysílat kompatibilně i pro staré 4:3 TV, tak bude vždy něco špatně.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 13. 3. 2012 00:22

Denkez, prosím ťa
ad1: kde je možné zvoliť 1. a 2. zvuk??? na LW650 a myslím že 570 má rovnaký SW je možné v nastavení v menu "MOŽNOSTI" / Jazyk a tu je: jazyk ponuk / jazyk zvuku / jazyk titulkov / jazyk textu.
Nikde som nenašiel možnosť nastaviť default a druhý default ak stopa prvého neexistuje.
Takže potom po nastavení "česky" skončí Markíza HD bez zvuku a je potrebné ručne prepnúť zvuk na slovensky. Po ďalšom prepnutí na iný kanál znova to isté.

U SAT prijímača mi zostáva zvolená zvuková stopa uložená.

ad2: jasné toto je vec dekodovania

ad3: pokiaľ zobrazím štandardné EPG tak je tam časová osa pre niekoľko hodín (teraz už neviem koľko, pretože som kábel vrátil do sat prijímača). V tomto priestore sa musia zmestiť všetky programy ktoré sa budú v danom časovom priestore vysielať. Dĺžka zobrazeného textu je automaticky upravená do veľkosti textového políčka. Ako som hovoril ak je to napr. predpoveď počasia, ktorá trvá 5minut, tak sa z názvu zmestia len 2÷3 písmenká.
EPG je možné prepnúť do režimu "teraz / nasledujúci" a tak sú zobrazované len názvy dvoch programov ktoré idú za sebou. Zmestí sa tu toho viac ale aj tak nie vždy celý názov.

34 znakov je možno v hornej lište, kde sa zobrazuje názov programu práve naladenej stanice. Ja považujem za dôležité EPG z dvoch prozaických dôvodov:
- po zapnutí prijímača zobrazím zoznam EPG aby som videl čo práve na všetkých staniciach beží. táto telka mi ponúkne zoznam programov kde je aktuálne naladené a programy z rovnakého TP, ostatné sú prázdne
- ak chcem nahrávať - toto je u LG telky irelevantné - tak pozerám nejaký program a pritom môžem listovať v programovom denníku EPG a nastavovať timre
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 13. 3. 2012 20:21

ad 1: menu / nastavení / možnosti / jazyk / jazyk zvuku (rozkliknout vpravo nebo vlevo) / zvolit první zvuk / OK / zvolit druhý zvuk / OK potvrdit

ad 3: EPG vnímám obecně jako doprovodné textové a časové informace k vysílaným programům. Je pak na výrobci (programátorovi), jak s těmito informacemi naloží. V mé předchozí odpovědi jsem popisoval nabídku "info", která mně zcela stačí. Ano, je možné vyvolat nabídku "Guide", která má 2hodinové pole, do kterého se pak musí vtěsnat názvy vysílaných programů. Pak např. při 5min předpovědi počasí bude název sestávat zřejmě ze zmiňovaných 2 písmen.
Co k tomu víc dodat? EPG je takové, jak ho výrobce naprogramoval, je to vlastnost TV a se SAT tunerem nesouvisí. Není nepoužitelné a jistě budou existovat TV i receivery, které to budou umět lépe. Já bych "lepší" EPG beztak nevyužil.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 15. 3. 2012 21:00

ad 1 -> dobrý!!! To som si nevšimol, že sa v hornej lište prepne zvuk 1 a zvuk 2.

ad 3 -> kto si zvykol na lepšie, ťažko sa vráti späť :)
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nwxmf 4. 7. 2012 11:02

Pěkný den. Mohl bych se prosím zeptat uživatele Denkez nebo jiných, jestli byste mi neporadili, jak nastavit sat tuner televize LG LM620S ? Chci to pro rodiče. Mají na střeše sat pro 4 TV. Doteď měli 2 starší TV a ke každé nějkaý satelitní settopbox. Všude skylink karty. To funguje. Koupili si poprvé TV s integrovaným sat tunerem, ale nemůžu jim to rozchodit. Párkrát jsem naladil vše kromě českých kanálů. České vůbec. Prosím můžete mi poradit kde ve kterých menu co přesně nastavit, než dám vyhledávat kanály? Jak to vše naladit? Třeba máte jinou LG telku, ale snad mají ta nastavovací menu podobná. Prosím poradíte mi stručný návod pro "blbce" kde co nastavit, jaké hodnoty? Jsem už zoufalý. Moc moc děkuji za ochotu.
nwxmf
Kolemjdoucí

Další stránka