Nejde naladit Astra 23,5 v Samsung UE40D6530

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod secerb 2. 3. 2012 22:08

Dobrý večer. Prosím o radu, mám novou TV Samsung UE40D6530 a snažím se naladit satelitní stanice (Astra 19,2 a 23,5). Postupuji pomocí plug and play (podrobná příručka není k dispozici), po zadání satelitů se u 19,2 indikuje signál prakticky u všech transponderů (a taky po dokončení ladění se naladí cca 1000 stanic), ale u 23,5 se signál nezobrazí (pouze u 3 transponderů 11.475, 12.685, 12.725) a nenaladí se žádná česká stanice. V průvodci laděním se k jednotlivým satelitům zadává pouze "Transpondér" (ze seznamu, popř. doplnit), "Režim DiSEqC" (vypnuto, 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, Tón A, Tón B ), "Dol.hranice osc. LNB", Hor.hranice osc LNG" a "Signál 22kH" (vypnuto, zapnuto, autom). Ke staré televizi jsem měl Technisat Digit MF4-S CC a sledování programů na obou družicích bylo bez problémů (měl jsem kartu CsLink, kterou jsem nyní vyměnil za SkyLink) – k této nové televizi jsem pro otestování satelitního signálu připojil zmíněný satelitní přístroj a Astra 19,2 i 23,5 je dostupná – satelitní signál je tedy dobrý. Vzhledem k tomu, že k TV není příručka pro nastavení satelitního tuneru, jsem odkázaný na nabídky v TV a zatím se mi po dvoudenním zkoušení nepodařilo české programy na Astře 23,5 naladit. Pokud by mně prosím mohl někdo pomoci, předem děkuji.
secerb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 3. 3. 2012 00:26

Co více informací? Jaký satelitní systém máš, jak složitý?

Předpokládám, že parametry pro nastavení interního tuneru v TV jsi před laděním okopíroval z nastavení externího satelitního přijímače. Jak to tedy máš nastaveno?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod secerb 3. 3. 2012 01:30

Děkuji za snahu pomoci. Právě se mi to podařilo prolomit - trvalo to dlouho, ale systém ovládáni tohoto TV opravdu není moc intuitivní - stačil by krátký návod (a já bych jistě taky mohl být nápaditější). Sat. systém mám jednoduchý, pevný satelit, pouze 2 konvertory - nastavení z externího sat.přijímače jsem si poznamenal, ale stále se 23,5 nemohla chytit - patrně z výroby nebo při prvním neúspěšném pokusu o naladění obou satelitů se zaseklo nějaké nastavení. Objevil jsem nakonec obnovení základního nastavení satelitního tuneru - po provedení se Astra 23,5 chytila a hned prvním naladěním se chytly oba satelity. Omlouvám se za možná zbytečný poplach (prvně dobrý pocit z hezké TV a vzápětí zklamání až zlost, že něco nefunguje a návod špatný až téměř žádný). Ještě jednou moc děkuji !
secerb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radekvas 29. 3. 2012 20:39

A jaks to tedy vyresil, muzes mi to napsat? Mam UE46D6510 a ta ma myslim stejny tuner. Akorat jako hlavni satelit mam 19,2 a "silhajici" 23,5. Naladil jsem jen Eurosport, z 23,5 nic. Dik
radekvas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod secerb 31. 3. 2012 17:36

"Obnovit veškerá nastavení" z Hlaního menu - Kanál - Satelitní systém (Vyžádá si zadání kódu PIN - z výroby 0000) - Obnovit veškerá nastavení. A potom standardní postup podle průvodce (Hlavní menu - Kanál - Automatické ladění - atd. postupně všechna nastavení, 2 satelity atd. Při zadávání jednotlivých satelitů mám pro 23,5 Diseq = 1/4, pro 19,2 Diseq = 2/4, Napájení LNF zapnuto. V této fázi už je na obrazovne vidět "příjem satelitního signálu". Další kroky už jsou opět podle průvodce - naladění satelitních stanic apod. Hodně štěstí a trpělivost!
secerb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PaninaS 9. 4. 2012 15:42

Dobrý den,potřebovala bych poradit.Mám satelit na dvě družice 19.2 a 23.5.Jenže jsem včera omylem vymazala z nabídky 23.5.Satelit jsem sice naladila,ale ne přes 23.5,ale myslím přes 28.5.Astra 23.5 není vůbec v nabídce.Jak mám docílit toho,aby se to tam znovu ukázalo.Předem velmi děkuji za pomoc.
PaninaS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 10. 4. 2012 15:58

Dobrý den, myslím, že návod je v tomto vlákně - stačí číst. Tedy vše vrátit do původního továrního nastavení a pak opět nastavit, naladit.

Možná by ale ve Vašem případě stačilo pořádně prozkoumat menu TV ... třeba objevíte variantu, kdy chybí zatržítko pro Vámi preferovaný satelit ... stačí ho doplnit/zatrhnout.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor