od secerb 2. 3. 2012 22:08
Dobrý večer. Prosím o radu, mám novou TV Samsung UE40D6530 a snažím se naladit satelitní stanice (Astra 19,2 a 23,5). Postupuji pomocí plug and play (podrobná příručka není k dispozici), po zadání satelitů se u 19,2 indikuje signál prakticky u všech transponderů (a taky po dokončení ladění se naladí cca 1000 stanic), ale u 23,5 se signál nezobrazí (pouze u 3 transponderů 11.475, 12.685, 12.725) a nenaladí se žádná česká stanice. V průvodci laděním se k jednotlivým satelitům zadává pouze "Transpondér" (ze seznamu, popř. doplnit), "Režim DiSEqC" (vypnuto, 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, Tón A, Tón B ), "Dol.hranice osc. LNB", Hor.hranice osc LNG" a "Signál 22kH" (vypnuto, zapnuto, autom). Ke staré televizi jsem měl Technisat Digit MF4-S CC a sledování programů na obou družicích bylo bez problémů (měl jsem kartu CsLink, kterou jsem nyní vyměnil za SkyLink) – k této nové televizi jsem pro otestování satelitního signálu připojil zmíněný satelitní přístroj a Astra 19,2 i 23,5 je dostupná – satelitní signál je tedy dobrý. Vzhledem k tomu, že k TV není příručka pro nastavení satelitního tuneru, jsem odkázaný na nabídky v TV a zatím se mi po dvoudenním zkoušení nepodařilo české programy na Astře 23,5 naladit. Pokud by mně prosím mohl někdo pomoci, předem děkuji.