Zdielanie TV na LAN sieti cez Synology NAS

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod googler1 3. 4. 2017 15:41

Caute chcem Vas poziadat o radu.
Doma mam niekolko "hlupych" TV tiez mam aj Synology NAS server a chcem si kupit bud Skylink (pripadne iny satelitny provider) alebo Magio TV ale nechce sa mi ku kazdej TV kupovat drahy sat. prijimac alebo set-top-box + kartu + potreboval by som aj parbolu s viacerymi konvektormi.

Tak ma napadlo ci sa to da spravit tak ze by som kupil jeden set-top-box (alebo mozno ani jeden???) dalej by som kupil USB TV tuner do Synology NAS a nejako by som prepojil ten jeden box s tym Synology tunerom a potom by som na Synology spustil nejaku aplikaciu typu "TV server" (neviem ci existuje).

Posledny krok by potom uz len bol pripojit ku kazdej TV raspberry pi 3 + nainstalovat kodi alebo nieco ine cez co by som na kazdej TV prepinal kanaly samostatne. Idealne by bolo keby bolo mozne Synology vyuzit aj na na naplanovanie nahravania z kazdej TV (RPI) zvlast.

Viem ze to znie mozno zbytocne komplikovane ale ja by som sa s tym pohral to by mi nevadilo. Len by som chcel vediet ci to aspon teoreticky moze fungovat na podobnom principe a ked ano tak na akych aplikaciach alebo ci mi uslo nieco podstatne preco to fungovat nebude.

Diky za odpoved.
googler1
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 5. 4. 2017 17:20

tak dá sa všeličo ale
1/ musíš si zohnať USB tuner s CI+ modulom.
2/ musíš prinútiť Synology aby vedel s USB tunerom komunikovať a streamovať z neho. synology nemám, ale USB a USB nie je to isté
3/ jeden tuner = jeden stream. takže budeš musieť kúpiť USB HUB a viacero USB TV tunerov a viacero CI-modulov a kariet. Dúfam, že ten Synology má dostatočne silný HW aby utiahol stream napr. pre 3 TV

No, 1.apríl už bol. alebo ako diplomová práca by to bolo dobré.
Ja by som ti doporučil napríklad Digi a za 9 EUR/mes máš 4 prijímače a nemusíš nič vymýšlať.
Dagy2
Pokročilý