Ahoj, prosím o vaše rady, názory..
Budu kupovat novou TV, z HD Ready plasmy 43", na které i SD vysílání vypadalo docela použitelně, budu přecházet na cca 50"-55" LED 4K telku.. a trochu se teď obávám toho, jak na tom bude to běžný DVB-T/T2 vysílání vypadat..
Tak přemýšlím, jak to pořešit.. TV budu využívat i jinak (XBOX, YouTube, možná HBO Go), ale z nějakých 50% bude využívána na sledování normální televize.. Přičemž nepotřebuju 200 programů, ale rád bych, aby se na těch pár českých co občas zapnu dalo koukat..
1. možnost je IPTV.. co jsem tak googlil, tak si nejsem jistý, jestli je to dobrá varianta.. u O2 a podobných se mi moc nelíbí cena, přijde mi to zbytečně drahý, u takových jako Lepší.tv a Sledovani.tv jsem zas četl docela hejty na kvalitu.. má někdo zkušenosti? jaká je kvalita? vyplatí se to?
-výhoda je jednoduchost, žádná instalace..
2. možnost je UPC - aktuálně nám visí v paneláku leták na nějakou akci, kdybych od nich vzal internet 150Mbps + základní TV (60 programů, 33 HD), tak to vyjde na 479 Kč.. teď platím za samotnej internet (optika, 50Mbps) nějaký 4 stovky, takže cena by byla v pohodě..
-nevýhoda je nutnost to řešit - vypovědět smlouvu internetu, zařídit UPC, nevím jak je to s přípojkou, jestli už ji mám někde schovanou v bytě, nebo by to museli natáhnout, krabici má UPC ve sklepě na zdi..
A jestli někdo má UPC, tak by mě ještě zajímalo:
- v jaké kvalitě vysílají ty HD programy? Předpokládám Full HD?
- je nutnost mít ten jejich set top box, když budu mít TV s DVB-C? další krabici ležící u TV bych velmi nerad..
Díky za názory..