Multimediální Set-Top Box DVB-T2

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod danbed 6. 12. 2019 12:55

Tak box Mecool K7 dorazil v pořádku. První dojmy. Prostředí je velice intuitivní, scan kanálů DBV T2 rychlý, tuner je dost citlivý, takže naladí vše, co se ve vzduchu jen mihne... Nevím jestli to je + nebo - (naladilo mě to celkem 101 stanic). Je tedy poté samozřejmě nutné kanály přeřadit, což je jednoduché a rychlé. Označí se kanál, šipkou přesune na požadované místo a potvrdí. Ostatní kanály za ním se posunou. Obraz výborný, stabilní. Lze jednoduše vyvolat veškeré informace o pořadu i kanálu. EPG je vynikající, přehledné a na týden dopředu, po samostaných dnech. Hlavně je vše velmi rychlé, jak přepínání, tak listování v menu. Lze nastavit přímé spuštění zařízení do modulu Tuner TV (bez startu Android TV). Android TV mám poprvé, takže mohu srovnávat jen s mobilem. Je celkem svižná, samozřejmě vše v češtině. Příjem wifi výborný, jedu na 5GHz. Youtube v HD stabilní, perfektní obraz (mám starší full HD plazmu). Dnes napojím přes optiku na Yamaha zesilovač a repro Bose 901, takže uvidíme, jaký bude zvuk. Kodi jsem ještě nezkoušel, časem. Dálkový ovladač díky bohu celkem velký a dobře čitelný i přehledný. Mám k tomu ještě ovladač Airmouse, teprve budu zkoušet. Stejně tak BT gamepad a BT klávesnici s touchpadem. Oproti původnímu set top boxu za cca. 700,- Kč nebe a dudy :)
S22 ultra - S21 Ultra- Z Flip3 - OnePlus 8 Pro - S10+ - Oneplus 6T - S9+ - Huawei Mate 10 Pro - OnePlus 5 - OnePlus 3 - S7 Edge - NOTE 4 - OPPO 7a - Lumia 925 - Lumia 920 - LG G3 - SONY Z3 - asi dalších 20 - a první byla Nokia MD59 v roce 1995 :)
danbed
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dekac 11. 12. 2019 20:55

Já mám K7 Mecool asi měsíc.Přehrávání v KODI není problém,ale u DVB T2 se mě obraz začne po čase kousat (10 min),přepnu na jiný program,vrátím se zpět a vše OK.Po chvíli se zase vše opakuje.Vysledoval jsem,že toto dělá jen u multiplexu kde je CT.Ostatní programy jsou v pořádku s brilantním obrazem.

-- 11. 12. 2019 21:00 --

To Danbed : mám dotaz,prosím co to znamená to : Lze nastavit přímé spuštění zařízení do modulu Tuner TV (bez startu Android TV)????
dekac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod feanoor 27. 1. 2020 15:17

Ahoj, chci se zeptat, mám starší ne-smart TV Philips a hledám kvůli příchodu DVB-T2 vhodný set top box. Rád bych měl i multimediální centrum. Moc se mi líbí přístroj Tesla MediaBox X900 Pro. Bohužel tento přístroj nemá TV tuner.
Je nějaká možnost jak toto elegantně vyřešit?
Díky
feanoor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lexx 27. 1. 2020 15:46

Lze to elegantně vyřešit koupí zcela jiného přístroje.
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod feanoor 27. 1. 2020 17:04

Lexx
jakého? Aby byl aspoň trochu na úrovni té Tesly :-D
feanoor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 24. 2. 2020 12:51

mám také mecool k7 a i za mne super.A za ty prachy....Srovnej parametry Tesly a Mecool K7 a uvidís,zda by te mohl vyhovovat.Bral jsem z EU skladu,tak to doslo prímo domů.Nedoplácel jsem uz nic.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Quido56 24. 2. 2020 16:27

Už to tu nekde bylo, ale podival bych se na pristroje znacky Dinobot 4k+ a U5mini na satelit/ terestrial a multimedia jak stvorene - triple boot Android/Enigma2/Debian
https://www.parabola.cz/clanky/6443/din ... -z-vyroby/
Quido56
Junior

Předchozí stránka